Waar vandaan: Reisverhalen > Europa ( 519 ) > RONDREIS DOOR TURKIJE - 2005 - deel 2

RONDREIS DOOR TURKIJE - 2005 - deel 2

Dit is het vervolg van reisdagboek "rondreis door Turkije - deel 1"

Zaterdag 17.09.2005 - 28į
 
Vanuit Canakkale worden we met de veerboot (zo een 30 min varen) overgezet. We kunnen niet allemaal met de boot van 9 h mee. Sommigen moeten tot 10 h wachten. 150 km verder zijn wij aan de Turks-Griekse grens. De registratiepapieren worden afgestempeld en ingeleverd en wij krijgen drie keer pascontrole en dan zijn we op weg naar Kavala. Tussen 17 en 18 h is iedereen op de camping. Morgen is er een welverdiende rustdag.
 
Zondag 18.09.2005 - 28į
Op deze vrije dag in Griekenland rijden we eerst naar Neo-Peramos, een schitterend kustplaatsje en vervolgens naar Neo-Iraklitsa.  Dit laatste ietwat mondaine badplaatsje heeft een heel mooi jachthaventje.                             Daarna gaan we Kavala bezoeken. We klimmen naar de burcht die hoog op de heuvel boven de stad prijkt. Vanop deze goed bewaarde burcht die als bescherming voor de bevolking diende, hebben we een mooi uitzicht op de stad en op de haven.
   
Beneden aan de haven  eten  we lekker op een terrasje. Enkele andere groepsleden zijn er ook.
De rest van de namiddag is zonnen op het strand aan de camping.

Maandag 19.09 en dinsdag 20.09.2005 - 32į
We trekken terug naar Kastraki, naar camping Vrachos waar we ook op de heenweg hebben geslapen.  Alles verloopt vlot en tegen 15 h zijn we er en kunnen nog wat platte rust nemen in de zon. Vandaag dinsdag worden de groepsleden in de voormiddag met een bus meegnomen voor een bezoek aan de Meteora kloosters. Omdat wij die vorig jaar reeds bezochten, gaan wij niet mee.  
Toch doen we met onze eigen wagen nog een rit door de Meteora en langs de kloosters. Het is en blijft een prachtige brok natuur en ook de spectaculaire ligging van de kloosters hoog op de rotspieken maken deze rondrit de moeite waard.
   
Na de middag maken we een wandeling van anderhalf uur in de omgeving, met onder meer een bezoek aan de oude kluizenaarsverblijven in de rotsen en naar een klein grieks-orthodox kerkje.
                     
                         

We spelen nog een rondje petanque en later in de avond begint het flink te regenen.

Woensdag 21.09.2005
Wij gaan nu naar camping Elena's Beach op 10 km van Igoumenitsa. Het is de laatste avond dat de groep samen op een camping staat, het wordt dus een afscheidsfeest.
      
Eerst  is er een gemeenschappelijk aperitief. De reisbegeleiders worden bedankt en gehuldigd, er wordt een tekst met anekdotes over de reis voorgelezen en er worden cadeautjes overhandigd.
Dan wordt de einduitslag van de petanque-competitie bekendgemaakt. Ikzelf ben ver achteraan in het klassement geeindigd, maar mijn man is de grote overwinnaar, hij heeft immers geen enkel spelletje verloren. Hij is vandaag ook jarig, dus er is heel wat te vieren. Als we samenzitten aan het afscheidsdiner is iedereen al flink in de stemming, er moest immers op veel geklonken worden
  

Donderdag 22.09 en vrijdag 23.09.2005
 
Onze boot vertrekt om 10 h voor de 23 h durende tocht naar VenetiŽ.
In de namiddag zitten de meeste groepsleden gezellig rond het zwembad op de boot om na te praten over de gezellige en mooie reis die we samen maakten.
Vrijdagmorgen bij de aankomst in VenetiŽ neemt iedereen afscheid, want van hieruit gaat iedereen individueel naar huis. Maar binnenkort is er een reunie waar we de meesten zullen terugzien.
Wij rijden met zijn tweetjes tot camping Orchidea in Feriolo aan het Maggioremeer in ItaliŽ

Zaterdag 24.09.2005 en zondag 25.09.2005 - 20į
Gisteren kort na de middag zijn wij in Feriolo toegekomen en hebben in de namiddag nog een bezoekje gebracht aan het mooie Stresa. Hier waren wij al eerder en zoals altijd zijn we onder de indruk van het mooie Maggioremeer en van de eilanden Isola Bella en Isola Pescadore.
  
Vandaag gaan wij naar Intra waar een reuze markt is op zaterdag. Rondslenteren op de markt en verder nog wat rustig genieten, zo brengen wij de dag door.
Morgen vertrekken wij naar huis en maandag in de loop van de dag is de reis definitief ten einde.

Turkije 2005

De reis naar Turkije was een serieuze tocht naar een land dat toch tot een andere wereld behoort dan de onze. We hebben heel veel gezien : te beginnen met de mooie moskeeŽn in Edirne, dan kwam Istanbul waar we 4 dagen zijn gebleven. We bezochten er o.a. de blauwe moskee, de Aya-Sofia, het Topkapi-paleis en het weelderige DalmabaÁe-paleis en uiteraard ook de reusachtige overdekte bazaar. We beleefden ook een fantastische folkloreavond in Istanbul. In Ankara bezochten we het Ataturk-mausoleum en het museum voor Anatolische beschavingen. Het sprookjesachtige Cappadocie met zijn rotswoningen en de onderaardse stad die we bezochten, laten een onvergetelijke indruk na. We brachten een bezoek aan de antieke stad Perge in de buurt van Antalya en ook het antieke Myra, en een boottochtje bracht ons naar de verzonken stad Simena. Een hoogtepunt waren de sneeuwwitte kalkterrassen in Pamukkale. We kwamen in Efese waar we de ruines van de oude havenstad hebben bezocht en in Bergamon bezochten we het oude Pergamon en Asklepion. De Turkse bevolking is heel vriendelijk en gastvrij. We konden zelfs een glimp opvangen van een Turkse bruiloft. Het Oosten van Turkije leek mij een armoedige streek, een schrille tegenstelling met de grote steden. Toch blijft Turkije voor mij een beetje een mystiek land, een land van moskeeŽn, met slanke minaretten, sultans, prachtige paleizen, karavanserais, een land van mooie kusten, droge steppen, schitterende berglandschappen, heel drukke steden, overdekte bazaars en fruit- en kruidenmarkten.Het was een boeiende reis en het reizen met een groep viel heel goed mee.


Alle foto's zijn te zien op volgende site: http://reizenanniev.fotopic.net/
Er bestaat een een blogje "Reisbabbels" van deze reisdagboeken: http://blog.seniorennet.be/molleannie
Reisverhaal ingestuurd door annie () op 14-10-05 (ID 317)