Waar vandaan: Reisverhalen > Europa ( 519 ) > Skivakantie in Valmeinier Frankrijk

Skivakantie in Valmeinier Frankrijk

Op 7 januari zijn we om 5h ’s morgens vertrokken naar Valmeinier in Frankrijk voor onze skivakantie. We hadden een appartementje gehuurd in de residentie “Ecrins des Neiges” in Valmeinier 1800. De reis verliep heel voorspoedig en om 15 h waren we reeds te plaatse.

  
Het is een schitterende week geworden. Het was de eerste keer dat we in dit skigebied in de Maurienne- verbleven. Het skigebied Valmeinier-Valloire omvat 150 km pistes. Er zijn ook een aantal heel mooie wandelpistes. We hebben bovendien heel mooi, zonnig weer gehad. Vanaf de eerste dag hebben mijn man, mijn zoon en schoondochter naar hartelust kunnen skieën op vele pistes, en ikzelf heb elke dag kilometers gewandeld.

  

  
Tussen Valmeinier 1800 en Valmeinier 1500 reed er een gratis skibus. Dus kon ik ook genieten van de wandelwegen rond Valmeinier 1500 zonder de zware klim terug naar 1800 m te moeten doen.

De woensdagnamiddag zijn mijn man en ik naar Valloire gereden. We hebben daar de cabinelift genomen naar boven en konden ook daar een mooie wandeling maken. Valloire is een mooi stadje. Vrijdagavond zijn we er opnieuw naartoe geweest, want daar had dan een internationale wedstrijd voor het maken van ijssculpturen plaats. We konden da artiesten aan de bijna voltooide sculpturen aan het werk zien.

  

  

Afgezien van het buitengebeuren hebben we ook geproefd van de plaatselijjke specialiteiten. Zo was er bij aankomst voor allen een aperitief aangeboden door de animantieploeg van Valmeinier. Het was een “green chaud” dit is warme chocolademelk met een flinke scheut Chartreuse erin. We hebben ook eens een raclette-maaltijd besteld, een plaatselijke streekspecialiteit.

  

Het zonnige weer, de mooie sneeuwlandschappen, lekker eten en elke dag ons aperitiefje, want konden wij ons nog meer wensen?

  

Reisverhaal ingestuurd door annie ( ) op 17-01-06 (ID 386)