Waar vandaan: Toerisme > Vlaams-Brabant > Hageland > Informatie

Vlaams-Brabant > Hageland

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Waar anders zijn de landschappen zo mooi en is de stilte zo intens? Het Hageland is wandelland. Van historische stad naar rustieke dorpkern, van heuvelrug naar Gete- of Wingevallei, van een "Witte van Hoegaarden" naar de suikerklontjes van Tienen. Wandelroutes en -netwerken wijzen je de weg. Boeren en buitenmensen steken gul hun hand naar je op. Een koel Hagelands wijntje parelt je toe op je eindbestemming. Waarom nog wachten? Haal die wandelschoenen vandaag nog uit de kast.

Zes stadjes op een voorschoot

Aarschot, Diest, Tienen, Landen, Scherpenheuvel-Zichem en Zoutleeuw. Zes stadjes binnen fietsbereik. En meteen zes uitnodigingen om grote en kleine ontdekkingen te doen. Wat zet je zeker op je programma? Het stratenbegijnhof van Diest - werelderfgoed beschermd door de UNESCO -, de basiliek van Scherpenheuvel, het historische marktplein van Zoutleeuw, het bezoekerscentrum te Landen, de O.L.V.-kerk van Aarschot en het Suikermuseum in Tienen.

Te vuur en te zwaard

Het Hageland is ook een spannend land. Een land van sagen, legenden en ridderverhalen. Durf jij het waterkasteel van Horst binnentreden? 's Nachts dwaalt hier de geest van de wrede Amelrijk door de gangen. Zadel snel op en trek ten strijde. Een gul glas in het Wagenhuis is je beloning.

Zie de maan schijnt ... in het water

"Kinderen, wat zullen we vandaag doen?" Overbodige vraag in het Hageland. "Naar de Halve Maan!". Kinderboerderij, speeltuinen, avonturenpiste, zwemmen, tennissen, minigolf, roeien, vissen ... "Mama, papa ... waar blijven jullie?"

Fietsen in knopen

Medio 2006 sluit het Hageland aan op het fietsknooppuntennetwerk Limburg en Antwerpse Kempen. Hoe dat werkt? Even de kaart bekijken, bestemmingen noteren en fietsen van nummer naar nummer. Bordjes wijzen je de weg. Je stelt zelf je eigen parcours samen. Vanaf midden 2006 kan je ook de speciale fietsknooppuntenkaart bestellen. Zin om enkele dagen te komen fietsen? Een speciaal arrangement laat je over drie provinciegrenzen rijden.

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Toerisme Vlaams-Brabant