Waar vandaan: Tips van bezoekers > Leestips (186)

Leestips ( 186 )

20-11-17


14293

De Bloedkamer (Wim Van Den Eynde & Filip Meert / Uitgeverij Van Halewijck)

De Bloedkamer vertelt het ijzingwekkende verhaal van een onschuldige man naar wie nooit geluisterd wordt. Het boek legt haarfijn uit hoe een vooringenomen speurder met scoringsdrang iemand zomaar het etiket 'schuldig' kan opspelden en hoe rechters die overweldigd lijken door de complexiteit van een dossier, dit oordeel kritiekloos overnemen. Het getuigenis van Filip Meert over zijn ervaringen achter de tralies is minstens al even hallucinant. De bloedkamer legt de vinger op de wonde: onze Belgische Justitie is ziek, en onschuldige burgers lopen het risico om hier op een schrijnende manier het slachtoffer van te worden.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

16-07-17


14284

De Knopendoos (Roland Derveaux)

Op een zomerse middag vernielt een gasontploffing een huis, dat bijna een eeuw diende als ambtswoning voor de bedienden van de onbewaakte overweg, tot de spoorweg - de route - gesloten werd. De 77-jarige Cyriel, die een groot deel van de dag doorbrengt op het bankje op zijn stoep, hoort het gebeuren en ziet na het optrekken van de stofwolk dat er van het bekende monument, opgetrokken in de typische architectuur van de 19de-eeuwse spoorweggebouwen, niets meer overblijft. De hele middag zijn de hulp- en ordediensten in de weer, toeterend rijden hun typische voertuigen op en af. Cyriel verneemt dat het kinderloze echtpaar dat er woonde de ramp niet heeft overleefd en dat raakt hem. Als buurjongen trok hij met de kinderen die daar woonden op naar school en speelde met hen al voor WO2 uitbrak, na de school, op zon- en feestdagen en in de vakanties. Het zijn de nazaten van zijn vriendje Toor, die nu op tragische wijze zijn omgekomen. Uren en uren heeft Cyriel in en rond het Roethuis rondgehangen. Op Toors zusje Sylvie was hij zelfs heimelijk verliefd. Zij zou echter niet zijn vrouw worden, hun wegen zouden scheiden. ‘s Avonds verneemt Cyriel op het journaal van de lokale televisiezender dat er tussen het puin ook gemummificeerde en verbrokkelde resten gevonden zijn, die vermoedelijk aan één en hetzelfde geraamte toebehoord hebben. Cyriel begint te graven in zijn verleden en overloopt de hoogten en de laagten van zijn bewogen leven.
Tip ingestuurd door: Klik hier om Roland Derveaux te e-mailen.

15-09-14


14108

De durvers van de jaren 60 (Dirk Tieleman / Uitgev.Van Halewijck)

Na meer dan 40 jaar journalistiek maakt Dirk Tieleman in De durvers van de jaren 60 een balans op van 50 jaar Vlaamse welvaartsstaat met enkele bevoorrechte kroongetuigen, onder wie kernfiguur Louis Croonen, die mee aan de wieg stond van Ford Genk. Andere getuigen zijn Humogoeroe Guy Mortier, Fortisboegbeeld Kathleen Steel en HR-expert Jan Denys, die elk vanuit hun eigen wereld hun licht laten schijnen op Vlaanderen toen en nu.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

14-08-14


14099

Moordvrouwen (Waarom en hoe vrouwen moorden) (Van Halewijck)

In Moordvrouwen ontrafelen gerechtspsychiater prof.dr.Chris Dillen, advokaat Walter Damen en auteur Jan Willem Geerinck aan de hand van concrete cases het mysterie dat velen in de ban houdt: waarom en hoe moorden vrouwen? Onze gevangenissen zitten vol mannen, slechts vijf procent van de gedetineerden zijn vrouwen. Toch zijn er ook vrouwelijke misdadigers, er zijn er zelfs die moorden. Over hen gaat dit boek: plegers van passiemoorden, vrouwen die hun pasgeboren baby ombrengen of die moorden in koele bloede. Moordvrouwen is het vervolg op Dagboek van een gerechtspsychiater (2012) en Dagboek van een wetsdokter (2011)
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

03-07-14


14097

12 Jaar Slaaf (Solomon Northup)

Na de film 12 Years a Slave te hebben gezien ook besloten om het boek te lezen. Het is een onvoorstelbaar waargebeurd verhaal dat nooit vergeten mag worden. Het verhaal is hard en direct geschreven. Via www.flipit.com/be/cosmox het boek voordelig besteld met een kortingscode. Een absolute aanrader om eens te lezen.
Tip ingestuurd door: Klik hier om Emerence Janssens te e-mailen.

24-03-14


14077

STORM OVER DE BEITEL (Roland Derveaux)

Feuilleton, begint op 24 Maart 2014: "Storm over De Beitel", het tweede beitelboek, is een nieuw vervolgverhaal van Roland Derveaux, dat zich, net als het vorige "De Barst in de Beitel", afspeelt in een familie met beroepsactiviteiten in de bossen en in de houtindustrie. In het nieuwe boek volgen we de supergetalenteerde en bevallige Tella in haar sportieve ambities, haar schoolprestaties en in haar groeiende inzet voor een zuiver milieu. Tella is de dochter van een voetballer die, na een lange loopbaan in topploegen in binnen- en buitenland, als ingenieur aan de slag gaat in een groot houtbedrijf, waar ook zijn vader vroeger een kaderfunctie had. Haar moeder, een voormalig fotomodel en actrice heeft ze nooit gekend, tenzij uit de media, want kort na Tella's geboorte ging ze er vandoor, om carrière te maken, zonder kinderlast. Haar oom werkt voor een NGO en vertoeft voortdurend in bedreigde tropische bossen. En dan is er nog oma, die sussend alle brandjes blust. De familie ondergaat het reilen en zeilen van een snel veranderende wereld, maar verzet zich in onderlinge discussies tegen onrecht, hebzucht en machtsmisbruik. Zal Tella sportief even hoge toppen scheren als haar vader? Zal ze er in slagen om de wereld te verbeteren? En wat gebeurt er allemaal in Houtindustrie "De Beitel"? Volg het allemaal door te klikken op volgende link : http://goforwood.info/en/news.php?id=40470 De West-Vlaamse auteur, die pas begon te schrijven na zijn loopbaan als International Sales Manager heeft gekozen voor het breed bereikbare internet en omdat er voor zijn verhalen geen boom hoeft te sneuvelen. Zijn werk is te zien en vrij te lezen op zijn website www.GoforWood.info. Eerder verschenen : De Kaalkap - De Barst in de Beitel (Klik op titel om boek te openen)
Tip ingestuurd door: Klik hier om Roland Derveaux te e-mailen.

27-12-13


14051

DE KAALKAP (GoforWood.info)

Voor dit nieuwjaarsverhaal voor jong en oud hoeft geen boom gekapt te worden - te lezen online hier : http://goforwood.info
Tip ingestuurd door: Klik hier om Roland Derveaux te e-mailen.

24-12-13


14050

De Barst in de Beitel (GoforWood.info)

- Van ambacht tot industrie - Houtnijverheid onderwerp van roman: nu nog vrij te lezen op www.goforwood.info - boek vanaf Februari 2015 in de boekhandel bestellen
Tip ingestuurd door: Klik hier om Roland Derveaux te e-mailen.

04-12-13


14048

Expo 58 en zijn Bierbrouwers (Boekscout.nl)

‘Expo 58 en zijn Bierbrouwers’ : Een nieuw boek van François Van Kerckhoven Dit boek is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1958 en het bier dat er toen geschonken werd. Het boek schept een beeld van Vrolijk België, het dorp van Leute en Plezier, gefinancierd door tweeëndertig Belgische Brouwerijen maar geeft ook weer wat er aan biergenot te beleven viel elders op de Expo. Van de beschreven brouwerijen krijgt de lezer tevens de levensloop en een kijk op de gebruikte bierattributen tijdens de Expo 58.
Tip ingestuurd door: Klik hier om François Van Kerckhoven te e-mailen.

27-08-13


14031

Cold Case Kennedy (Flip De Mey / Uitgeverij Lannoo)

Een nieuw onderzoek naar de moord op JFK. Jurist Flip De Mey analyseerde jarenlang het dossier van de moord op de Amerikaanse President John F. Kennedy. Hij boog zich opnieuw over alle originele documenten van het onderzoek en neemt zowel de verdedigers als de critici van het officiële verhaal op de korrel. Vijftig jaar later komt hij tot een verrassende en baanbrekende complot-theorie. Cold Case Kennedy is het eerste boek dat systematisch alle aspecten van het moorddossier tegen het licht houdt. Beleef het onderzoek mee vanaf de eerste rij en ontdek wat er echt gebeurde in Dallas op 22 november 1963.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

08-07-13


14011

Opgelicht / De energiezwendel van Electrabel en Co (Tom De Meester / Uitgev.Epo)

Elektriciteit en gas, je kunt gewoon niet zonder. Wat van zo'n belang is, blijft het best in handen van de samenleving. Toch werd onze energie tien jaar geleden verpatst. Opgelicht is een onthutsend verhaal over wurgprijzen, domme slimme meters, energiearmoede, de zonnepanelenzwendel, speculanten op de stroombeurs, machtsmisbruik, groengewassen vuile stroom....
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

28-05-13


14004

Op Mensenmaat (Peter Mertens / Uitgeverij Epo)

Op mensenmaat geeft een stem aan wie de crisis aan den lijve ondervindt.Het vertrekt vanuit de buik van de samenleving. Het reikt stof aan voor een maatschappijvisie op mensenmaat. Stof tot debat,stof tot verandering.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita Pierre te e-mailen.

07-04-13


13994

Poezenvrouwtjeforum (Poezenvrouwtje)

Wilt u dagelijks genieten van de belevenissen en steeds weer nieuwe avonturen van de 8-tal Perzische poezen en hun streken. Neem dan eens een kijkje en log geheel gratis in om te genieten en te kunnen lachen om hun ondeugende streken op http//www.poezenvrouwtje.com Geheel gratis, 1e keer een account aanmaken net als hier en de volgende keren kunt u vrolijk genietend uw dag beginnen. veel plezier!
Tip ingestuurd door: Klik hier om Poezenvrouwtje te e-mailen.

01-01-13


13967

Afscheid van Congo (met Jef Geraerts terug naar de evenaar) (Erwin Mortier /Uitgev.De Bezige bij.Amsterdam)

Afscheid van Congo is Erwin Mortiers neerslag van de reis die schrijver Jef Geraerts, journalist Lieven Vandenhautte, cameraman Vincent Ponnette,en hij zelf in januari 2010 maakte,in het kader van de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van de gewezen Belgische kolonie.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

30-07-12


13933

Site: "HENKSWEERMAN VERTELT" (Henk Sweerman)

Kijken op henksweerman.punt.nl
Tip ingestuurd door: Klik hier om Henk te e-mailen.

15-07-12


13931

Dagboek van een gerechtspsychiater (Chris Dillen, Walter Damen, Jan Willem Geerinck/ Uitgev.Halewijck)

Gerechtspsychiater en Prof.Dr.Chris Dillen, advokaat Walter Damen en auteur Jan Willem Geerinck gaan samen op zoek naar de waarheid achter het menselijk brein en het menselijke in elk monster. "Dagboek van een gerechtspsychiater"geeft je de unieke kans om mee te wandelen in de praktijk van een forensisch psychiater.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita Pierre te e-mailen.

17-06-12


13928

Zwartboek Justitie/leven in voorlopige vrijheid (René De Witte/ Houtekiet uitgeverij)

Zwartboek Justitie zet een lange reeks concrete gevallen van gerechtelijke dwalingen op een rij. De gevallen zijn talrijk, zo schrijnend dat zich maar één harde conclusie opdringt: België evolueert met rasse schreden naar een politiestaat, een land waar de burgers leven in voorlopige vrijheid, waar burgers zonder blikken of blozen door een ontspoord rechtssysteem worden vermorzeld, waar levens worden verwoest. Een land ook waar bedrijven door de speurders worden lamgelegd nog voor er een tegensprekelijk debat is geweest, laat staan een vonnis. Een land waar niemand op het einde van de rit verantwoording moet afleggen. België, een vrij land,met vogelvrije burgers.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita Pierre te e-mailen.

11-05-12


13909

Klokkenluider in Bosnië / The Whistleblower (Kathryn Bolkovac & Cari Lynn Uitgev.Kok Utrecht www.kok.nl)

Een waar gebeurd verhaal van vrouwenhandel en machtsmisbruik binnen de VN (Verenigde Naties) Na een carriëre bij de politie van Nebraska vertrekt de schrijfster naar het door oorlog verscheurde Bosnië, om te helpen bij de door de VN gereguleerde wederopbouw. Zij treedt in dienst van een ingehuurde veiligheidsdienst en wordt instructeur van het nieuwe Bosnische politiecorps. Kathryn Bolkovac ontdekt dat er achter de schermen corrupte activiteiten plaatsvinden, waarbij VN-militairen, plaatselijke regeringsfunctionarissen en maffia betrokken zijn. Met gevaar voor eigen leven luidt zij de klok! De verfilming van het boek is "The Whistleblower".
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

23-04-12


13905

Iran de derde revolutie (Dirk Tieleman/ uitgev.Van Halewijck)

In dit boek overspant de schrijver vijftig jaar geschiedenis.De eerste "witte revolutie" van de Sjah in '63, de tweede "zwarte revolutie" van Khomeini, tot de -derde groene- revolutie eraan staat te komen.Gekruid met persoonlijke anekdotes en adembenemende belevenissen.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita Pierre te e-mailen.

17-04-12


13904

Wij willen ons land terug (Dirk Tieleman /Uitgev.Halewijck)

In Afghanistan woedt al dertig jaar oorlog. Dirk Tieleman(oud VRT.journalist) heeft er in de jaren tachtig een drietal keren rondgereisd.Hij is er onlangs teruggekeerd en is gaan overnachten bij intellectuelen en verschoppelingen in vijf steden in de vier windstreken en bij boeren op het platteland. Hij heeft er urenlang met hen gepraat en er hun leven geobserveerd. Nog nooit is hen gevraagd wat zij vinden van de dertigjarige oorlog in hun land. Dirk Tieleman laat hen uitvoerig aan het woord, en schetst een beeld van het dagelijkse leven achter het nieuws uit Afghanistan.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.