Restaurantbespreking .

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten (George Bernard Shaw - 1854)

petrol
Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06

22 nov 2018, 10:09

MyriamC schreef:En dat de economie weer goed draait is wel zeker. Ook in goede restaurants zonder ster moet je dikwijls weken op voorhand reserveren.
Het is hen van harte gegund, maar ik zou niet graag in hun schoenen staan.
U zou niet graag in hun schoenen staan als de economie in recessie gaat.
En dat gaat binnen afzienbare tijd weer gebeuren.

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

22 nov 2018, 10:18

petrol schreef:Zolang de economie goed draait,geen probleem.
Er is wat te doen rond die sterretjes.

https://www.gva.be/cnt/dmf20181121_0397 ... odgloeiend
En die Nathan is het dubbel en dik waard enkel ... hun prijzen zullen nu wel stijgen en dat vind ik dan weer zonde.

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

22 nov 2018, 13:11

petrol schreef: U zou niet graag in hun schoenen staan als de economie in recessie gaat.
Neen, niet daarom. Vanwege de druk die er op een *-restaurant wordt gelegd. Alles moet altijd meer dan perfect zijn.

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

22 nov 2018, 13:13

Prima Vera schreef: En die Nathan is het dubbel en dik waard enkel ... hun prijzen zullen nu wel stijgen en dat vind ik dan weer zonde.
Daar zou ik ook nog wel eens willen eten. Is nu nog betaalbaar.

petrol
Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06

22 nov 2018, 14:11

De  restaurants met een sterretje waar ik nog al eens naar toe ga zijn deze.

https://www.dessensi.be/

http://www.hautecookure.be/main/home

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

22 nov 2018, 14:27

MyriamC schreef:
Prima Vera schreef: En die Nathan is het dubbel en dik waard enkel ... hun prijzen zullen nu wel stijgen en dat vind ik dan weer zonde.
Daar zou ik ook nog wel eens willen eten. Is nu nog betaalbaar.


Zeker doen. Id hetzelfde concept als Selsation i. Hemiksem.

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

22 nov 2018, 15:04

petrol schreef:De  restaurants met een sterretje waar ik nog al eens naar toe ga zijn deze.

https://www.dessensi.be/

http://www.hautecookure.be/main/home
Haute Cookure ben ik ook eens geweest. En bij Roger Van Damme (Het Gebaar) ook al verschillende keren hoewel ik het eigenlijk te duur vind.
Bij De Schone van Boskoop toen hij nog een ster had (was niet goed) en bij Nuance (2*) ook zeker niet tevreden over.
Laatst gewijzigd door MyriamC op 22 nov 2018, 16:51, 2 keer totaal gewijzigd.

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

22 nov 2018, 15:08

Idd vroeger ook bij Van Damme geweest en vond het ook zijn geld niet waard.

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

22 nov 2018, 15:09

Idd vroeger ook bij Van Damme geweest en vond het ook zijn geld niet waard.

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

22 nov 2018, 16:55

Voor mij was de verhouding prijs/kwantiteit niet ok. Destijds deed hij alleen lunchgerechten en desserts. Mijn man had daar niet genoeg mee want de porties waren niet overdreven. Nu doet hij voor-, hoofd- en nagerechten maar als je drie gangen eet ben je 100 euro kwijt. Voor één ster vind ik dat wat overdreven. 

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

22 nov 2018, 20:35

benq schreef:Wij gaan regelmatig eten in “ De Slappen Uier “ in Nijlen, nen goede bizon entrecote,
Rund, varken en bizon vlees is van eigen dieren, en uw bord is goed gevuld.
Meer moet dat niet zijn, wij houden niet van al die tralalie en tralala,
voor die prijzen kan men hier 6 tot 8 keer met meer smaak gaan eten.
Ik ben daar ook al een paar keer langsgefietst en heb er ook al eens gegeten. Het is een boerderij die langs een fietsknooppunt ligt. 
De kwaliteit van het eten op zich, daar zal ik niets van afkeuren, maar de entourage waarin je zit te eten: dat is toch niet om over naar huis te schrijven. Het toilet voor de mannen is echt iets uit de jaren 60.
In het 'café', want dat is het, zit je toch niet echt lekker op een goede stoel, nietwaar? Er staan harde stoelen en banken zonder leuning. Er is daar een constant heen en weer geloop van kinderen. Ik zag er op een late zondagnamiddag een boer in zijn groene overall aan de toog staan.
De hoeveelheid 'steppegras' die je krijgt voorgeschoteld, is nauwelijks op te eten. Daar moet veel van worden weggegooid of aan de varkens worden gevoerd (hun eigen dieren, vermoedelijk?). Als je wat langer aan tafel zit, dan moet je ofwel halfkoude frietjes eten, ofwel moet je nieuwe bijbestellen en de vorige berg laten weghalen, wat ik ook jammer vind.

Kortom: je maag is goed gevuld maar je mag voor de rest niet nauw kijken. Restaurant is volgens mij niet het gepaste woord om deze zaak te omschrijven.

petrol
Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06

23 nov 2018, 10:35

Hij die niet genoeg heeft in het sterrenrestaurantje moet gaan schranzen a volonté in den Hechi.
Borden vol laden zo veel ge wilt voor een zacht prijsje.

https://www.hechi.be/prijzen/

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

23 nov 2018, 14:58

Waarom alles op één hoop gooien ???

Er zijn twee manieren om uit eten te gaan !

1/ uiteten gaan als een  show spectakel, zeer versierde borden en andere liflafjes, maar een stukje vlees als een postzegel !


2/uiteten gaan voor te eten, en dan moet je in geen sterren of andere poespas gaan, maar in een steak house of een goed visrestaurant, en die vind men overal !
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

petrol
Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06

23 nov 2018, 16:09

Zonder lif lafjes kan je ook hier gaan eten.

https://www.lunchgarden.be/nl/menu?gcli ... gLsSfD_BwE

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

23 nov 2018, 16:20

Wij eten vanavond bij Arno in Beveren. Heerlijke keuken zonder liflafjes tegen normale prijzen. Hoop dat het net zo lekker is dan de vorige keer.