Asperges

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten (George Bernard Shaw - 1854)

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

10 mei 2019, 16:13

Deze week zag ik Asperges op zijn Vlaams met PARMAHAM :roll: :roll: :roll:

Welke idiot gebruikt parmaham voor een Vlaams gerecht.

Als je weet dat men hier in Vlaanderen een keus heeft van de aller beste rauwe hammen, zoals Gandaham, Grega , St-Eloy, Brugse ham etc....

Van zulke zaken krijg ik hoofdpijn !
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

10 mei 2019, 17:38

denlowie schreef:
10 mei 2019, 16:13
Deze week zag ik Asperges op zijn Vlaams met PARMAHAM :roll: :roll: :roll:

Welke idiot gebruikt parmaham voor een Vlaams gerecht.

Als je weet dat men hier in Vlaanderen een keus heeft van de aller beste rauwe hammen, zoals Gandaham, Grega , St-Eloy, Brugse ham etc....

Van zulke zaken krijg ik hoofdpijn !

Dat is inderdaad een spijtige zaak.

Janna
Lid geworden op: 19 jun 2010, 16:19

10 mei 2019, 20:03

Zal waarschijnlijk Asperges op zn italiaans bedoeld hebben,

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

10 mei 2019, 21:57

Janna schreef:
10 mei 2019, 20:03
Zal waarschijnlijk Asperges op zn italiaans bedoeld hebben,
Neen ik heb verder gezocht en op libele staat ook daar het recept, en die vergissen hun niet maar ze zijn zo dom .
zie hier het bewijs !
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-re ... t-parmaham
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

voorn
Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
Locatie: Antwerpen

11 mei 2019, 10:39

Het hoeft niet altijd ham of kalfsvlees te zijn.
Zalm is ook lekker zowel gerookt, gekookt of gebakken.

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

11 mei 2019, 11:00

voorn schreef:
11 mei 2019, 10:39
Het hoeft niet altijd ham of kalfsvlees te zijn.
Zalm is ook lekker zowel gerookt, gekookt of gebakken.
Dat is waar maar ze moeten geen Vlaamse Asperges met Parmaham promoten hé. Dat ze dat Vlaams er dan aflaten. Asperges is met alles lekker, stukje kabeljauw, garnalen, gekookte hesp.

MichelN
Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
Locatie: Groot-Leuven

11 mei 2019, 11:00

denlowie schreef:
10 mei 2019, 21:57
Neen ik heb verder gezocht en op libele staat ook daar het recept, en die vergissen hun niet maar ze zijn zo dom .
zie hier het bewijs !
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-re ... t-parmaham
Tja, veel belachelijker moet het niet meer worden! Als ik bij de ingrediënten o.m. olijfolie, godbetert preischeuten, waterkers en last but not least "Griekse" yoghurt zie staan vraag ik mij af welke pipo zoiets bedenkt, je hebt zelfs een microgolfoven nodig op parmaham te bakken! Bloody hell, in asperges op zijn Vlaams horen echte boter, een geplet ei en wat gehakte peterselie, niks meer. Opgediend met sappige rosbief, kroketjes en that's it.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)

flupke2
Lid geworden op: 09 jan 2005, 16:51
Locatie: naast mijn buur

11 mei 2019, 14:39

Onder "asperges op zijn Vlaams" versta ik : asperges , gesmolten boter en geplet gekookt ei.
Dat is alles.
Daarbij kan je dan voegen wat je wil : gekookte ham, zalm of ....
In het recept van Libelle staat duidelijk : asperges op zijn Vlaams met parmaham. Het basisrecept blijft zoals ik het heb aangehaald,.
Volgens mij is er met dat recept dus niks mis

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

11 mei 2019, 15:15

flupke2 schreef:
11 mei 2019, 14:39
Onder "asperges op zijn Vlaams" versta ik : asperges , gesmolten boter en geplet gekookt ei.
Dat is alles.
Daarbij kan je dan voegen wat je wil : gekookte ham, zalm of ....
In het recept van Libelle staat duidelijk : asperges op zijn Vlaams met parmaham. Het basisrecept blijft zoals ik het heb aangehaald,.
Volgens mij is er met dat recept dus niks mis
Mocht Escofier de man die de basis Repertoire van de Franse keuken schreef dit lezen, wel hij draait zich om in zijn graf .
Een naam word zomaar niet gekozen, en als er een naam is wel gebruik dan deze naam, en doe deze naam geen geweld aan .
Ik strijd al jaren voor correcte naam van een gerecht, maar de laatste jaren is het helaas in restaurants verkeerd gaan lopen.
Ook gerechten die men een klassieke naam geeft en er niks gemeen heeft met het klassiek recept, wel dan maak ik de eigenaar daar attent op, is er veel volk mail ik hem dit .
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

11 mei 2019, 16:57

flupke2 schreef:
11 mei 2019, 14:39
Onder "asperges op zijn Vlaams" versta ik : asperges , gesmolten boter en geplet gekookt ei.
Dat is alles.
Daarbij kan je dan voegen wat je wil : gekookte ham, zalm of ....
In het recept van Libelle staat duidelijk : asperges op zijn Vlaams met parmaham. Het basisrecept blijft zoals ik het heb aangehaald,.
Volgens mij is er met dat recept dus niks mis
Jij bent sowieso geen hobbykok anders zou je DenLowie en mij wel begrijpen. Soit niet iedereen kan alles van de keuken weten.

Helena van Troje
Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07

11 mei 2019, 22:00

asperges op zijn Vlaams is:
asperges (fatsoenlijk geschild en niet al dente gekookt)
geklaarde, gesmolten echte boter
mimosa eieren = hardgekookt geplet ei
gehakte peterselie ( krulpeterselie, geen platte peterselie)

ons moeder gaf daar dan krieltjes bij uit hare hof

maar je moet tegenwoordig ver gaan om ze op die manier opgediend krijgen

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

12 mei 2019, 09:44

denlowie schreef:
10 mei 2019, 16:13
Deze week zag ik Asperges op zijn Vlaams met PARMAHAM :roll: :roll: :roll:

Welke idiot gebruikt parmaham voor een Vlaams gerecht.
De benaming is sowieso fout. Asperges met ham, eender welke ham, zijn geen 'asperges op zijn Vlaams'. Aan asperges op zijn Vlaams komt geen ham/hesp te pas.

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

12 mei 2019, 09:48

Helena van Troje schreef:
11 mei 2019, 22:00

maar je moet tegenwoordig ver gaan om ze op die manier opgediend krijgen
Ik heb ze dit seizoen al twee maal asperges gegeten op restaurant, en het is juist die trekt niks meer op het origineel recept, ik ga er dit jaar geen meer eten op restaurant, het is altijd iets die nie klopt.
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

12 mei 2019, 09:50

MyriamC schreef:
12 mei 2019, 09:44

De benaming is sowieso fout. Asperges met ham, eender welke ham, zijn geen 'asperges op zijn Vlaams'. Aan asperges op zijn Vlaams komt geen ham/hesp te pas.
Myriam je weet al zeer lang ( meer dan 25 jaar) dat ik iets mee benamingen te maken heb.
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

12 mei 2019, 10:29

MyriamC schreef:
12 mei 2019, 09:44
denlowie schreef:
10 mei 2019, 16:13
Deze week zag ik Asperges op zijn Vlaams met PARMAHAM :roll: :roll: :roll:

Welke idiot gebruikt parmaham voor een Vlaams gerecht.
De benaming is sowieso fout. Asperges met ham, eender welke ham, zijn geen 'asperges op zijn Vlaams'. Aan asperges op zijn Vlaams komt geen ham/hesp te pas.
Daar heb je dan ook gelijk in Myriam, toch zeker als men het strikt wil nemen.
Wij eten sowieso geen asperges meer op restaurant, ze zijn schandalig duur voor wat men krijgt. Ik maak ze liever zelf en dan eet je er zo veel als je wilt (ik kom hier met een halve kilo p/persoon zelfs niet toe).