Restaurant bezoek betalen met kaart

Vragen/antwoorden betreffende overige vragen, die niet passen in bovenstaande forums.

Danny.
Lid geworden op: 15 mei 2003, 21:42
Locatie: Vlaams Brabant

02 feb 2019, 19:57

Hellokes, dit is nu de tweede maal dat voor de betaling van een restaurant bezoek geweigerd werd de betaling te aanvaarden met een gewone Bancontact kaart, enkel maar Visa.

Ik denk dat een betaling met Bancontact binnen enkele dagen op de rekening staat van de restaurateur, en dat dit met Visa, soms meerdere weken kan duren.

Ik begrijp deze manier van werken niet, iemand enige uitleg waarvoor dank

Groetjes

Danny
Windows 11 Home 64-bit, Ram 8GB, Medion Akoya E23403 All-In-One, Microsoft Defender

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

02 feb 2019, 20:26

Wss omdat zij ook voor betaling met bancontact nog eens extra moeten betalen. Ze zouden beter bancontact promoten en visa er uit smijten zolang er zo veel moet betaald worden voor Visa. Maar ja, zij beslissen hé. Het begint trouwens stilaan er in te komen dat je ook met bancontact kan betalen maar dat is toch nog niet zo héél lang hoor. Maar ja mij gelijk zolang ik maar met kaart kan betalen. Ik heb nooit cash op zak.
55 Monique

02 feb 2019, 21:02

Danny ,Moet dat eens vragen als je nog eens zou terug keren , werkt haar bankcontact wel ... of kan ze niet indrukken op Maestro dat je via die weg zou betalen ???? veel zaken doen dat zowel delhaize ook zie dat achteraf als ik alles nazien op rekening , dat er paar dagen overgaat ... Wordt wel al afgehaald van u rekening direct kun je aan u saldo zien .... Kunt dat zien op bankkaart staat aan de rechterzijde van u kaart , maar warenhuis doen dat  zelf , via die weg ... Of via App is nu de nieuwe trend moet dat wel app downloaden uiteraard Iphone , eens bevragen op u bank  :) Ik werk er ook niet mee app , maar de jongere generatie zie dat bij mijn kinderen ... 

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

02 feb 2019, 21:37

Volgens mijn informatie van de horeca is Visa veel duurder dan bankcontact , en de gelden staan er de dag nadien op de rekening, en als het de zelfde bank is van de klant zelfs bijna onmiddellijk.

IUk betaal bijna NOOIT op restaurant met een kaart, als het een restaurant is waar ze me niet kennen, vraag ik altijd welk verschil maakt het voor mij als ik cash betaal!

Het antwoord is bijna altijd een koffie of een cognac dus een drankje.

Als het antwoord, dit is het zelfde,  dan word er met een kaart betaald, dit gebeurt één op de twintig bezoeken aan een restaurant .
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

03 feb 2019, 00:27

Danny. schreef: Ik denk dat een betaling met Bancontact binnen enkele dagen op de rekening staat van de restaurateur, en dat dit met Visa, soms meerdere weken kan duren.
Een betaling met Bancontact staat de volgende werkdag op de rekening, een betaling met Visa/Mastercard een dag later. Zo veel maakt dat dus niet uit.
Maar wel onbegrijpelijk inderdaad dat een restaurant geen Bancontact aanneemt (en er zijn er veel zo!) want de kosten zijn nog altijd minder dan bij ontvangsten met kredietkaart. Ze vinden het waarschijnlijk te veel moeite om hun terminal te laten aanpassen.

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

03 feb 2019, 00:33

55 Monique schreef:uiteraard Iphone
Nee hoor, niet 'uiteraard iphone'. Ook met android toestellen kan je contactloos betalen (Android Pay of via QR-code).

Paca
Lid geworden op: 28 sep 2006, 01:58
Locatie: Suzhou

03 feb 2019, 01:35

Ik begrijp ergens iets niet goed met het aanrekenen van met Bancontact te betalen bij een zelfstandige.
Ben geen boekhouder of accountant maar is  dit geen "aftrekpost" die als "onkost" aan de belastingen wordt aangegeven?
Gewoon nieuwsgierig.

marcelvm
Lid geworden op: 29 jan 2007, 20:10

03 feb 2019, 09:18

denlowie schreef:Volgens mijn informatie van de horeca is Visa veel duurder dan bankcontact , en de gelden staan er de dag nadien op de rekening, en als het de zelfde bank is van de klant zelfs bijna onmiddellijk.

IUk betaal bijna NOOIT op restaurant met een kaart, als het een restaurant is waar ze me niet kennen, vraag ik altijd welk verschil maakt het voor mij als ik cash betaal!

Het antwoord is bijna altijd een koffie of een cognac dus een drankje.

Als het antwoord, dit is het zelfde,  dan word er met een kaart betaald, dit gebeurt één op de twintig bezoeken aan een restaurant .
waarom zou een resteraunt een drankje geven als u cach betaald,de garçon kan na zijn job alles gaan uittellen loopt het gevaar te weinig te hebben
de baas moet alles gaan natellen soms dan ongewenst dicusie met zijn garçon over wat niet klopt
brandkas hebben om zijn geld in te steken,kans op overvallen te worden,want moet ook nogeens zijn geld naar de bank brengen
dat koffietje gaat u niet in veel resteraunts krijgen
ik ga er van uit dat u niet in het zwart betaald natuurlijk,uw zal bij mijn schoonzoon geen drankje krijgen,ik denk bij zeeeervele niet

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

03 feb 2019, 10:20

marcelvm schreef:
denlowie schreef:Volgens mijn informatie van de horeca is Visa veel duurder dan bankcontact , en de gelden staan er de dag nadien op de rekening, en als het de zelfde bank is van de klant zelfs bijna onmiddellijk.

IUk betaal bijna NOOIT op restaurant met een kaart, als het een restaurant is waar ze me niet kennen, vraag ik altijd welk verschil maakt het voor mij als ik cash betaal!

Het antwoord is bijna altijd een koffie of een cognac dus een drankje.

Als het antwoord, dit is het zelfde,  dan word er met een kaart betaald, dit gebeurt één op de twintig bezoeken aan een restaurant .
waarom zou een resteraunt een drankje geven als u cach betaald,de garçon kan na zijn job alles gaan uittellen loopt het gevaar te weinig te hebben
de baas moet alles gaan natellen soms dan ongewenst dicusie met zijn garçon over wat niet klopt
brandkas hebben om zijn geld in te steken,kans op overvallen te worden,want moet ook nogeens zijn geld naar de bank brengen
dat koffietje gaat u niet in veel resteraunts krijgen
ik ga er van uit dat u niet in het zwart betaald natuurlijk,uw zal bij mijn schoonzoon geen drankje krijgen,ik denk bij zeeeervele niet
Wel Marcel dat fenomeen kennen wij hier toch ook niet, maar ja ik dacht dat den Lowie ergens in de Vlaanders woont, mss dat dat daar nog de gewoonte is. Wie weet.   En dikwijls genoeg is cash betalen nog altijd een vorm van zwarte kas in veel gevallen.

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

03 feb 2019, 18:36

marcelvm schreef: dat koffietje gaat u niet in veel resteraunts krijgen
ik ga er van uit dat u niet in het zwart betaald natuurlijk,uw zal bij mijn schoonzoon geen drankje krijgen,ik denk bij zeeeervele niet
Marcel ik denk dat ik je moet teleurstellen hoor, ik krijg bijna altijd een drankje of een koffie !!

En is dit zwart voor de uitbater dit is mijn zorg niet, ik werk niet bij de belastingen of bij de BTW.

En ik denk Marcel dat je zoon ook niet heiliger is dan de paus.

Heb gans mijn leven geleverd aan horeca zaken 99% van de omzet was horeca, dus mij moet je niks wijs maken, en nu met de witte kassa is er misschien iets verbeterd, laat ons zeggen 10% verbetering, de horeca heeft al lang de trukken om de witte kassa te omzeilen, ook als men met een kaart betaald !

Maar kom ik ben in pensioen (74 jaar) en het is mij totaal om het even wat en hoe zij het doen, als ik maar een drankje of de koffie krijgen..
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

marcelvm
Lid geworden op: 29 jan 2007, 20:10

05 feb 2019, 13:31

Nu zijt gewel iets aan het verklappen  dat totaal geen steek houd 10 procent verbeterd
dat zij weeral een mou kunnen aanpassen aan de witte kassa
u zegd 74 jaar te zijn
dan zeg ik u dat u helemaal niet meer bij bent
waarom moeten velen hun zaak sluiten door de witte kassa,als er zovele er een mou kunnen aanpassen ,zij hebben ook alleneen boekhouder hoor
heb zelf horica zaak gehad jaren terug toen kon alles,maar jaren terug al veeeel minder 
nu met de witte kassa zeeer weinig
vroeger in de zaak waar ik kom en familie is kwam heel de familie groenten en vlees kopen goed koper
is gedaan hoor,zelfs niet aan volle prijs omdat hij alles te verantwoorde heeft
dus weinig of niets zwarte aankoop
dus 10 procent verbeterd denk ik 90 procent

MichelN
Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
Locatie: Groot-Leuven

05 feb 2019, 16:17

marcelvm schreef:vroeger in de zaak waar ik kom en familie is kwam heel de familie groenten en vlees kopen goed koper
is gedaan hoor,zelfs niet aan volle prijs omdat hij alles te verantwoorde heeft
dus weinig of niets zwarte aankoop
dus 10 procent verbeterd denk ik 90 procent
Komkom jong, restaurantuitbaters gaan gewoon naar de supermarkt of de markt groenten kopen, cash betaald, geen haan die er naar kraait. Denkt gij nu echt dat iedere filet pur van de groothandel tot op de gram wordt aangegeven? Idem vis- en mosselhandel. Je zou als restaurateur wel gek genoeg moeten zijn.
Maar er is wel een verschil met vroeger, met name dat ze hun personeel zo goed als niet meer in het zwart kunnen betalen door de vele onaangekondigde controles en de fikse boetes als ze betrapt worden.
Ik kan er goed mee leven dat iemand een centje bijverdient en de baas met een mooie wagen rijdt, dat steekt helaas nogal wat mensen de ogen uit. Vooral bij diegenen die nooit een dag gewerkt hebben.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

05 feb 2019, 16:19

Marcel het is niet omdat ik bijna 74 jaar ben ik er niet dagelijks insta, zoon is nog steeds leverancier.

En als er iemand weet wat er leeft en om gaat in de horeca dan ben ik het, en ook wat de wetgeving aangaat.

De witte kassa is er gekomen officieel 2015 en de faillissementen in de horeca voor 2015 waren veel meer dan er nu zijn, en dit ondanks dat men het anders verteld in de media.

Ga eens naar de statistieken !!

Voor het Vlaams gewest !!

Jaar   aantal faillissementen in de horeca in het Vlaams gewest
2013       1120
2014   992
2015   926
2016   1024
2017   1016

Cijfers liegen niet, en al de rest is zever, en omdat je zoon de kennis niet heeft om deze te omzeilen
zal hij eens in leer moeten gaan aan de kust, of Brugge is ook al voldoende .

Kijk om 17:54 uur ga ik binnen in een restaurant in Knokke en dit zal terug zoals altijd 2 koffies voor elk zijn en GEEN kassa bon, vroeger kreeg ik altijd een kannetje sake maar moet nog teveel km terug naar huis rijden .
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

05 feb 2019, 16:34

MichelN schreef:
Komkom jong, restaurantuitbaters gaan gewoon naar de supermarkt of de markt groenten kopen, cash betaald, geen haan die er naar kraait. Denkt gij nu echt dat iedere filet pur van de groothandel tot op de gram wordt aangegeven? Idem vis- en mosselhandel. Je zou als restaurateur wel gek genoeg moeten zijn.
Maar er is wel een verschil met vroeger, met name dat ze hun personeel zo goed als niet meer in het zwart kunnen betalen door de vele onaangekondigde controles en de fikse boetes als ze betrapt worden.
Ik kan er goed mee leven dat iemand een centje bijverdient en de baas met een mooie wagen rijdt, dat steekt helaas nogal wat mensen de ogen uit. Vooral bij diegenen die nooit een dag gewerkt hebben.
Er word toch nog veel zwart werk verricht door hun vast personeel, met extra's en flex-jobs is dit veel moeilijker geworden, maar die flexi-jobs alles inbegrepen kosten met moeite 15€ per uur naar gelang de persoon dit de job doet
Flexi-job via interim kost 18 a 20€ per uur, interim moet ook verdienen. .

Persoonlijk teveel mee gemaakt met de horeca en nog.
Zeer slechte betalers !
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

marcelvm
Lid geworden op: 29 jan 2007, 20:10

05 feb 2019, 16:48

denlowie schreef:Marcel het is niet omdat ik bijna 74 jaar ben ik er niet dagelijks insta, zoon is nog steeds leverancier.

En als er iemand weet wat er leeft en om gaat in de horeca dan ben ik het, en ook wat de wetgeving aangaat.

De witte kassa is er gekomen officieel 2015 en de faillissementen in de horeca voor 2015 waren veel meer dan er nu zijn, en dit ondanks dat men het anders verteld in de media.

Ga eens naar de statistieken !!

Voor het Vlaams gewest !!

Jaar aantal faillissementen in de horeca in het Vlaams gewest
2013      1120
2014 992
2015 926
2016 1024
2017 1016

Cijfers liegen niet, en al de rest is zever, en omdat je zoon de kennis niet heeft om deze te omzeilen
zal hij eens in leer moeten gaan aan de kust, of Brugge is ook al voldoende .

Kijk om 17:54 uur ga ik binnen in een restaurant in Knokke en dit zal terug zoals altijd 2 koffies voor elk zijn en GEEN kassa bon, vroeger kreeg ik altijd een kannetje sake maar moet nog teveel km terug naar huis rijden .[/quo