Is Mathieu van der Poel een supertalent?

Dit is de plaats waar je vragen kan stellen en/of discussiëren over alle mogelijke soorten van sporten: watersport, voetbal, basketbal, golf, tennis, enz.
wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

23 apr 2019, 11:49

Als je zijn palmares op 25 jarige leeftijd zowel in het veld als op de weg bekijkt is het wel formidabel.
Zou het misschien in zijn genen zitten zijn pa was een goeie wielrenner en zijn grootva aan moeders zijde is Raymond Poulidor ook een niet van de minste, maar toch is het Mathieu die het moet waar maken.
Als hij zich goed verzorgt en niet overdrijft in het aantal wedstrijden zal hij nog veel overwinningen behalen.
Maar als hij in het veldrijden en baanwielrennen de overwinningen aan elkaar wil rijgen zal hij vermoedelijk toch wel een keuze moeten maken ,zie Stybar ook een voortreffelijke veldrijder geweest en heeft het op de weg ook naar zijn zin ,maar vermijd zoveel mogelijk het veldrijden een paar ritten tussen kerst en nieuwjaar is voor hem voldoende .
Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

24 apr 2019, 11:53

wardje schreef:
23 apr 2019, 11:49
Maar als hij in het veldrijden en baanwielrennen de overwinningen aan elkaar wil rijgen zal hij vermoedelijk toch wel een keuze moeten maken , ...
Het zijn dan ook 2 totaal verschillende sporttakken, waar je als veldrijder vooral traint op explosiviteit en dat 1 uur moet volhouden terwijl voor wegrenners een duurtraining noodzakelijk is.
Na enige maanden zullen Wout en Mathieu wel ondervinden hoe moeilijk een terugkeer naar het veld zal zijn, alhoewel Mathieu nu weer volop gaat mountainbiken, wat toch weer de een voordeel is.