bing als zoekmachine

Vragen/antwoorden betreffende computer software.
spanky
Berichten: 82
Lid geworden op: do 06 jan 2005, 18:50
Locatie: 2180 Ekeren

ma 11 feb 2019, 16:49

hoe komt het dat ik deze middag de laptop opstart in google chroom ik nu ineens bing krijg voorgeschoteld 
iemand ook zo iets gekregen en hoe krijg ik bing dan terug weg  ???


 thnx voor de goede raad 

       Spanky
woonplaats( noord) rand van Antwerpen 2030 desktop
windows 10
RAM 2,00DDR2 @403 MHZ
PCI DATA 32 BIT
laptop toshiba
intel core I3.380M@2,53 GHZ
MyriamC
Berichten: 592
Lid geworden op: za 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

ma 11 feb 2019, 17:02

Ik heb die bing ook terug sinds gisteren (op firefox).
Ik heb niks speciaals gedaan, er is ook geen update geweest.
Heb het er al eens laten afhalen. Zal dus terug naar de pc winkel moeten want is een heel gedoe. Tenzij iemand een eenvoudige oplossing kent???
spanky
Berichten: 82
Lid geworden op: do 06 jan 2005, 18:50
Locatie: 2180 Ekeren

ma 11 feb 2019, 17:05

dus toch nog mensen die dat voor hebben  en waarom hé ben op zoek om het eraf te krijgen maar hoe 
hopelijk komt hier wel een oplossing straks ???
woonplaats( noord) rand van Antwerpen 2030 desktop
windows 10
RAM 2,00DDR2 @403 MHZ
PCI DATA 32 BIT
laptop toshiba
intel core I3.380M@2,53 GHZ
Sony
Berichten: 6246
Lid geworden op: za 19 feb 2005, 13:45
Locatie: Boom

ma 11 feb 2019, 17:45

@MyriamC
Ik heb die bing ook terug sinds gisteren (op firefox).Heb het er al eens laten afhalen. Zal dus terug naar de pc winkel moeten want is een heel gedoe. Tenzij iemand een
eenvoudige oplossing kent???
dat is helemaal geen heel gedoe.
In Firefox klik rechts bovenaan op de drie streepjes of klik Extra in de menu balk
Klik op Opties
Klik op Zoeken

Afbeelding
Onder Standaardzoekmachine
Klik op het driehoekje naast Bing
In de lijst selecteer Google.
Als de zoekmachine blijft veranderen laat de pc dan scannen met het anti virus
programma en met Malwareabytes.

@spanky,

In Google Chrome:
Je standaardzoekmachine instellen
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Instellingen.
  3. Klik onder 'Zoekmachine' naast 'De zoekmachine die wordt gebruikt in de adresbalk' op de pijl-omlaag .
  4. Selecteer een nieuwe standaardzoekmachine
Als de zoekmachine blijft veranderen laat de pc dan scannen met het anti virus
programma en met Malwareabytes.
Sony
I Afbeelding SeniorenNet
MyriamC
Berichten: 592
Lid geworden op: za 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

ma 11 feb 2019, 18:25

Sony schreef: dat is helemaal geen heel gedoe.
In Firefox klik rechts bovenaan op de drie streepjes of klik Extra in de menu balk
Klik op Opties
Klik op Zoeken
....
Heb ik allemaal al gedaan. Google is geselecteerd als zoekmachine. Anti-virus (AVG betalend) heeft geen geen virussen of andere rommel gedetecteerd.
Ga nu Malwarebytes laten draaien.

Edit: Malwarebytes geeft 0 geïdentificeerde bedreigingen. Bing komt wel nog steeds tevoorschijn. Was vorige keer net hetzelfde. Kreeg het gewoon NIET weg.
Sony
Berichten: 6246
Lid geworden op: za 19 feb 2005, 13:45
Locatie: Boom

di 12 feb 2019, 11:14

MyriamC,
Bing komt wel nog steeds tevoorschijn
Wanneer en waar ?
Afbeelding

Sony
I Afbeelding SeniorenNet
procman4
Berichten: 394
Lid geworden op: ma 29 jun 2009, 10:47
Contacteer:

di 12 feb 2019, 22:33

MyriamC schreef:
ma 11 feb 2019, 18:25
[color=#4000FF]Sony[/color] schreef: dat is helemaal geen heel gedoe.
In Firefox klik rechts bovenaan op de drie streepjes of klik Extra in de menu balk
Klik op Opties
Klik op Zoeken
....
@ Sony

Kan je de werkwijze om "bing" te vervangen door "Google", maar dan voor IE11, ook
- ofwel als nieuw antwoord hier neerpennen ?
- ofwel : (het is maar een suggestie, hoor) : toevoegen aan [*] jouw posting van -->ma 11 feb 2019, 18:25.

[*] Dan staat alles bij elkaar ; t.t.z.
a) "Spanky" die het heeft over "Chrome"
b) "Myriam" die de oplossing krijgt ivm "Firefox"
c) ik : met een antwoord op de vraag : "hoe "bing" vervangen door "Google" in IE11

De titel van Myriam is zo goed gekozen, dat ik het zonde zou vinden, een nieuw onderwerp aan te maken (= alleen over "bing" verwijderen of vervangen bij IE11)

En bijkomend : andere Senioren die "bing" kwijt willen, vinden in één oogopslag de werkwijze van de drie veel gebruikte browsers samen. :wink:

Dank bij voorbaat voor werkwijze IE te beantwoorden. [*] Met nog een p.s. onderaan.

procman4
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[*]
1. Afbeelding
2. Kleur toevoegen in de quote werkt ook niet Zie aub boven aan, bij de quote.
3. Kleur toevoegen in de body van de tekst werkt wel

De afbeelding onder nummer 1. hier net boven, werd genomen vlak voor het verzenden van dit bericht
Win7 Prof
procman4
Berichten: 394
Lid geworden op: ma 29 jun 2009, 10:47
Contacteer:

wo 13 feb 2019, 2:40

@ Sony,

Ondertussen heb ik weliswaar een "werkwijze" gevonden ; maar het blijft "bing" :evil:

Afbeelding

Dus aub "hulp" verlenen. Dank u.
Win7 Prof
sacho
Berichten: 905
Lid geworden op: ma 03 nov 2014, 19:08

wo 13 feb 2019, 7:48

Met IE
Invoegtoepassingen beheren, zoekmachines
Afbeelding

Meer zoekmachines toevoegen, google toevoegen, als standaard inschakelen en Bing daarna verwijderen.

Afbeelding
spanky
Berichten: 82
Lid geworden op: do 06 jan 2005, 18:50
Locatie: 2180 Ekeren

za 16 feb 2019, 12:57

Beste helpers
sorry voor het laattijdige antwoord maar door omstandigheden kon ik niet op sennet maar dat is ondertussen aangepast ( waarvoor dank Sven ) en ook heb ik dank zij de helpers (Sonny o.a. ) bing kunnen verwijderen en belangrijk het blijft weg 👍👍👍

Alvast bedankt en prettig weekend

Spanky
woonplaats( noord) rand van Antwerpen 2030 desktop
windows 10
RAM 2,00DDR2 @403 MHZ
PCI DATA 32 BIT
laptop toshiba
intel core I3.380M@2,53 GHZ
procman4
Berichten: 394
Lid geworden op: ma 29 jun 2009, 10:47
Contacteer:

ma 18 feb 2019, 0:26

sacho schreef:
wo 13 feb 2019, 7:48
Met IE
Invoegtoepassingen beheren, zoekmachines
Afbeelding

Meer zoekmachines toevoegen, google toevoegen, als standaard inschakelen en Bing daarna verwijderen.

Afbeelding
@ sacho
@ Sony

Zoals hieronder afgebeeld : zo staat "Zoekmachine" thans op mijn IE11.
En ik werk met Win7
(lees aub verder)

Afbeelding

pc afgesloten zelfs, en opnieuw geopend ; en ..
toch is diene "Bing" terug gekomen.
:twisted:

Uit een ver verleden, nog voor dat Chrome bestond, en ik nog veel IE7, of 8 gebruikte, herinner ik mij vaag iets van ---> overwrite + new page.
Maar met een zo vage herinnering ben ik natuurlijk niets meer.

Sacho : ik mis wel het rechtse deel van jouw afbeelding.
En ook : bij mij staat er een vee-tje links onder.
Daarom 2 x rood kadertje in mijn afbeelding


Graag hulp van jullie. Dank u.
Win7 Prof
sacho
Berichten: 905
Lid geworden op: ma 03 nov 2014, 19:08

ma 18 feb 2019, 6:51

Uw screenshot van 13 feb laat zien dat het om een nieuw tabblad gaat, dus 2de, 3de.......
Dat is een andere instelling.
Ga naar de internetopties, algemeen
Klik op tabbladen en stel het zo in als bij mij. Op voorwaarde dat uw startpagina google is.

Afbeelding
Afbeelding

Onderaan staat 'de veranderingen worden van kracht nadat u de computer opnieuw hebt opgestart'
Sony
Berichten: 6246
Lid geworden op: za 19 feb 2005, 13:45
Locatie: Boom

ma 18 feb 2019, 10:45

In het onderste schermpje op ok klikken
Terug in het bovenste schermpje op Toepassen en OK klikken

Sony
I Afbeelding SeniorenNet
procman4
Berichten: 394
Lid geworden op: ma 29 jun 2009, 10:47
Contacteer:

ma 18 feb 2019, 16:01

@ sacho, @sony,


Je hebt auto's die op een maandag gemaakt zijn. :x

Je hebt pc-problemen die op maandag opgelost geraken. :lol:
-----------------------
Jullie beiden, hartelijk bedankt voor het aanreiken van de juiste manier of van "bing" af te raken.


Afbeelding


procman4
Win7 Prof
sacho
Berichten: 905
Lid geworden op: ma 03 nov 2014, 19:08

ma 18 feb 2019, 16:12

Goed zo, veilige surf nog!!

Terug naar “Computer - Software”