Bewijs voor het niet bestaan van God

Dit is de plaats voor filosofie, psychologie

YYZ
Lid geworden op: 11 feb 2013, 09:50

06 jul 2014, 13:46

Fazal schreef:Hoe meer we denken te weten, hoe meer we beseffen dat er nog heel veel vragen openstaan. Maar naar men beweert, zou het besef van onze domheid, het begin van de wijsheid zijn. Helaas zullen 'wij' de evolutie van onze huidige hersenen, wegens het relatief korte leven dat ons hier beschoren is, niet meer meemaken. Of misschien niet 'helaas', want zoals het er vandaag aan toe gaat, ziet het er niet naar uit, dat het er zal op verbeteren. Niettemin, zou ik zo om de 200 jaar, toch nog eens willen terugkeren, alleen al om het resultaat van de evolutie te zien. Maar gezien ik niet in reïncarnatie geloof, en ... mocht het dan nog bestaan, ik in een nieuw leven, niet meer zou weten hoe het hier vroeger was, is de kans onbestaande dat ik het verschil zou kunnen zien.
Zit wat in, en wat we weten passen we niet eens toe. Zo bestaat er bijvoorbeeld een opleiding 'toegepaste economische wetenschappen'. Het masterdiploma op zak, de toepassing ontbreekt met de zichtbare problemen die dan maar afgewenteld worden op de bevolking. Ben ook zeer benieuwd hoe dat gaat aflopen, voorspelt niet veel goeds als er niet snel iets verandert.

socrates
Lid geworden op: 05 nov 2005, 19:32
Locatie: EUROPA

06 jul 2014, 18:48

Vraag is: of Economische wetenschap wel als wetenschap mag worden beschouwd. Zo genaamde economische wetten gaan enkel op "als al het overige gelijk blijft". Maar niks blijft toch gelijk, alles beweegt toch ? Zelfs wat wij gisteren nog wetenschap noemden is vandaag onzin geworden.
Mijn "ik" zal hier evenmin als die van de dinosaurus Rex, nog ooit weer verschijnen. Trouwens onze zon is ook niet eeuwig.
"Nothing matters very much and few things matter at all".Lord Balfour

YYZ
Lid geworden op: 11 feb 2013, 09:50

07 jul 2014, 06:48

socrates schreef:Vraag is: of Economische wetenschap wel als wetenschap mag worden beschouwd. Zo genaamde economische wetten gaan enkel op "als al het overige gelijk blijft". Maar niks blijft toch gelijk, alles beweegt toch ? Zelfs wat wij gisteren nog wetenschap noemden is vandaag onzin geworden. Mijn "ik" zal hier evenmin als die van de dinosaurus Rex, nog ooit weer verschijnen. Trouwens onze zon is ook niet eeuwig.
Mee eens, economische wetenschap is vooral de kunst om het redelijke evenwicht te bewaren waarbinnen rekening gehouden wordt met de natuurlijke behoeftebevrediging van de mens. Anders gezegd, economie is meer psychologie dan iets anders, dit met respect voor het natuurlijke groeipotentieel waaraan we onderhevig zijn. Dit groeipotentieel is universeel, het decor verandert.