De wetenschap als misleiding.

Dit is de plaats voor filosofie, psychologie

Vesselin
Lid geworden op: 28 jul 2012, 07:52

16 jan 2015, 19:22

Tiens!... kunnen ze hier ineens Engels lezen?... En dan nog 'slang'?!...
Men valt hier van de ene verbazing in de andere.

De basis van het materialisme zal altijd zwak zijn binnen de menselijke psychologie. Omdat een mens nu eenmaal intuïtief wenst dat zijn leven ergens over gaat!
Daarom zullen spirituele en metafysische visies altijd blijven bestaan.
Het veroordelen van mensen, die geloven in georganiseerde godsdiensten - gebaseerd op een "heilig" boek - vanuit het materialistisch determinisme, is in wezen tragikomisch! Zowel de veroordeelde als de veroordeler zijn namelijk onschuldig: het is hun "laag-geëvolueerde brein" in het eerste geval, en hun "hoog-geëvolueerde brein" in het laatste.
Maar, nogmaals... het is normaal dat mensen willen dat hun leven ergens over gaat.
Wat de "vrolijke wetenschap" ons aanbiedt, is hierboven al eens duidelijk verwoord in de visie van Bertrand Russell.
Ik geef ze nog eens. De materialisten zullen er ongetwijfeld erotisch van opgewonden raken:

Dat de mens het product is van oorzaken die geen voorschouw hadden van de uitkomst die ze aan het bereiken waren; dat zijn oorsprong, zijn groei, zijn hoop en angsten, zijn liefdes en geloven, slechts het gevolg zijn van toevallige botsingen van atomen; dat geen vurigheid, geen heroïsme, geen intensiteit van denken en voelen, een individueel leven kan bewaren voorbij het graf; dat al het werk der eeuwen, al de devotie, al de inspiratie, al de hoogste schittering van het menselijk genie, gedoemd zijn om uit te doven tijdens de immense dood van het zonnestelsel; en dat de gehele tempel van de verworvenheden van de Mens onvermijdelijk begraven moet worden onder de brokstukken van een universum in ruïnes - al deze dingen, zelfs als er nog kan over gedisputeerd worden, zijn nu bijna zo zeker, dat geen enkele filosofie, die ze verwerpt, kan standhouden. Enkel op de steigers van deze waarheden, enkel op het stevige fundament van een wanhoop die niet toegeeft, kan de woonplaats van de ziel nu gebouwd worden.
The difference between a Miracle and a Fact is exactly the difference
between a mermaid and a seal.
-- Mark Twain

Vesselin
Lid geworden op: 28 jul 2012, 07:52

06 mar 2015, 14:15

De positie van de vrouw is, volgens de neo-darwinistische, materialistische-deterministische visie, afschuwelijk:
Ze (de vrouwen) zijn - wegens hun noodgedwongen kinderwens - geprogrammeerd om mannetjes te produceren, die, wegens hun concurrentiële, door de evolutie bepaald gedrag (survival of the fittest), veroordeeld zijn, om de toekomst van de mensheid te vernietigen!
Denk daar maar eens over na, sciëntisten! (Maar sciëntisten denken niet na!)
The difference between a Miracle and a Fact is exactly the difference
between a mermaid and a seal.
-- Mark Twain