Kniepijn meniscus vooral s'nachts

Hier is de plaats voor discussie en vragen over fysische ziekten of aandoeningen

willemine
Lid geworden op: 15 okt 2007, 20:09
Locatie: Lanaken

07 sep 2016, 04:09

Al maanden pijn binnenkant knie. Op MRI scheurtjes in meniscus te zien maar geen artrose. Erg pijnlijke steken aan binnenkant knie s'nachts. Van slapen komt zogoed als niks meer in huis. De ontstekingsremmers Diclofenac die ik dagelijks neem helpen volgens mij geen zier. Deze week naar de specialist en denkelijk een operatie, volgens mijn huisarts toch.
Door de dag is het met de knie nog tamelijk doenbaar. Ik ben nog erg actief, wandel veel, fiets en ga jaarlijks skiën. Voorts heb ik nog een part-time job. Ik hoop zo dat het goed komt met mijn knie, want voor het moment heb ik de moed on de schoenen, mede door het zeer weinig slapen omwille van de pijn. Heeft of had iemand hetzelfde voor? Hoe opgelost? Goed en vlot herstel? Groeten,
Allways look at the brite side of life :)

gerarda
Lid geworden op: 02 feb 2005, 09:55

07 sep 2016, 07:35

Willemine

Ja scheurtje zal wel operatie zijn zoals de dokter zegt. Pilletjes en zalfjes zullen daar niet aan helpen.

Ik heb ook last bij weersverandering en met wat smeren ben ik er van verlost.
Ik hoop voor u dat uw probleem snel opgelost word. Niet plezant operatie maar als ge nadien geen pijn meer hebt , kan maar best gedaan worden

groetjes gerarda

Prutser
Lid geworden op: 30 aug 2004, 21:05
Locatie: N.W Brabant

01 okt 2016, 19:18

Beste Willemine,

Een aantal jaren geleden ben ik ook geopereerd aan de knie (meniscus). De symptomen waren vergelijkbaar met wat jij schrijft.

Mijn knie (meniscus) is toen geopereerd met een kijkoperatie die ik zelf heb gevolgd op een scherm ... niks bloederig aan !!!
Ik werd epiduraal verdoofd (ik denk - als man - dat dit vergelijkbaar is met een epidurale verdoving zoals bij een bevalling).
Dus vanaf mijn bekken naar mijn tenen toe voelde ik niets, maar ik was wel 100% "wakker".
De chirurg maakte 2 kleine sneetjes in de knie ... eentje voor een cameraatje en eentje voor zijn 'gereedschap. Ik kon perfect zien hoe hij volledig afgescheurde deeltjes weghaalde en hoe hij een deels afgescheurd deeltje wegknipte.
Uiteraard voelde ik daar niks van. De chirurg gaf zelfs uitleg over wat er te zien was op het scherm.
Misschien lijkt het eigenaardig, maar het wakker worden van de epidurale verdoving (het onderste deel van mijn lichaam dus) was nog het vreemdst. Het gevoel is moeilijk uit te leggen.
's Na enige controles mocht ik 's avonds al naar huis (dagkliniek dus).
Eerlijkheidshalve moet ik er dan aan toevoegen dat ik nadien langs heb getwijfeld of mijn knie opnieuw de oude zou worden. Het duurde lang eer de knie opnieuw kon doen wat hij voordien kon ... maar ik moet ook toegeven dat ik de oefeningen van de kinesist misschien niet 100% heb uitgevoerd.
Ik meen dus - in mijn geval - te mogen zeggen dat de operatie niet schrikaanjagend is en mijn kniegewricht volledig in orde is gekomen, zij het met enige vertraging (maar dat was dan wel ook mijn schuld).

Veel succes met de operatie.

Prutser
Willen is Kunnen

omaplop
Lid geworden op: 22 dec 2004, 17:04
Locatie: Ardennen

01 dec 2016, 16:47

Wat bij mij hielp was met mijn voeten tegen de onderkant van het bed liggen , zodat ze niet gestrekt liggen.

Ook ik kon veel nachten niet slapen van de pijn, maar had overdag geen last.