Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

SLACHTOFFER DRAAIT OP VOOR GROTE FRAUDEURS

 
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index // Recht Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Handlichting

Geregistreerd op: 9-3-2014
Woonplaats: 't Land waar EEN-OOG Koning is, ...

BerichtGeplaatst: Wo 12 Aug 2015, 16:43    Onderwerp: SLACHTOFFER DRAAIT OP VOOR GROTE FRAUDEURS Reageer met quote

SLACHTOFFERS DRAAIEN OP VOOR GERECHTSKOSTEN VAN ZWARE FRAUDEURS

Stel dat je door je bankagent bestolen werd en dat deze alles bekend heeft bij de rechtbank. Normaliter betekent dit dat de rechtbank de fraudeur zal vonnissen en, naast mogelijke voorwaardelijke of effectieve gevangenisstraffen, ook nog een boete en een terug te betalen som zal vorderen voor het slachtoffer. Zo zou het in theorie moeten verlopen, maar in dit land is dit buiten de waard gerekend, immers: de betrapte fraudeur laat zich onmiddellijk door zijn advocaat ONVERMOGEND maken.

Hoe bekomt hij dit? Door via een notaris en een gevolmachtigde vertegenwoordiger van zijn bank (liefst een jurist) een grote schijnschuld te laten inschrijven op het Hypotheekkantoor. Deze inschrijving is juridisch totaal overbodig, want voor zijn privéwoning en voor zijn bankkantoor zijn er reeds hypothecaire leningen ingeschreven, waardoor de bank ten allen tijde rechtszekerheid heeft om de geleende bedragen terug te winnen uit de verkoop van het vastgoed van haar ex-bankdirecteur … En toch doet de bank dit: vrijwillig benadelen van gefopte klanten en bescherming van een misdadige ex-bankdirecteur!

Aangezien elke bank jaar na jaar voorziet in een budget, zowel voor sponsoring via sport als voor eventuele juridische “problemen”, beschikt deze bank over een hele batterij gespecialiseerde raadslieden (advocatenassociaties) om bepaalde “tergende en roekeloze” slachtoffers monddood en vooral onvermogend te kunnen houden.

De raadsman van het slachtoffer, die de besluiten inlevert bij rechtbank en tegenpartij, zal volgens de procedure handelen, hierbij verzwijgend echter dat tegenpartij voldoende vermogend is om hem (en ook de rechter) om te kopen, de bewijzen aan de besluiten vergeten toe te voegen of desnoods om de zaak stiekem van de rol te laten halen, de “expeditie” vergeten te vragen aan rechtbank, of nog te stellen dat “ de rechter wel over de bewijzen heen zal gekeken hebben”. Prachtig eufemisme voor deze door de wol geverfde witteboordencriminelen!

Heb je als slachtoffer niet de “expeditie” bekomen, namelijk het originele vonnis waarin de dader ertoe verplicht wordt zijn slachtoffer te vergoeden, dan kan de deurwaarder evenmin beslag laten leggen op het loon van de dader; en mocht dit dan toch het geval zijn, dan zorgt het voorgewend onvermogen van de dader ervoor dat slachtoffer niets kan bekomen via deurwaarder.

Probeer je de bank als medeaansprakelijk te laten stellen wegens voorkennis (zij heeft immers als eerste de bekentenissen ontvangen en kent de namen van haar cliënten/slachtoffers), dan zal deze zich ervan afmaken door te stellen “dat het hier om contracten ging tussen klant en plaatselijke agent en dat zij, de bank, er niets mee te maken heeft”.

De grote sommen geld, die de ex-bankagent ondertussen van zijn opvolger bankdirecteur ontving voor portefeuilleovername van bank- en verzekeringsdossiers, die worden doelbewust verzwegen bij de rechtbank. Dit heet dan “liegen door omissie”. Idem voor de gelden bekomen uit verhuring van het vastgoed van de dader aan onwetende derden: ook deze worden zorgvuldig verzwegen door de advocaat van de dader, tweede omissie en bedrog t.a.v. rechter, rechtbank en slachtoffers.

Is je klacht dan “ontvankelijk” verklaard, maar “ongegrond”, dan zou je dan ook als slachtoffer moeten opdraaien voor de gerechtskosten van advocaat van de dader en voor die van de bank! Drie maal 5.500 euro (=16.500 euro) + deurwaarders- en andere kosten komen dan op zo’n een luttele 18.500 euro!!!

Zo zie je maar dat in dit land wie dader was, plots “slachtoffer” wordt en dat bestolen en onvermogend gemaakt slachtoffer nog maar eens door notariaat en bank onvermogend wordt gehouden via “gelegaliseerde” fraudeconstructies op het hypotheekkantoor, waardoor “de bank” steeds als eerste schuldeiseres naar voren komt en met het geld uit de verkoop van het vastgoed van haar bankagent gaat lopen, geld dat zodoende nooit in handen komt van bedrogen slachtoffers en ongestraft via notariaat en bank lekker kan herverdeeld worden onder de leden van deze samenwerkende witteboordencriminelen, zijnde de bankagent, het notariaat, de bank en de juristen van beide kanten, met omkoping van advocaat van slachtoffers.

Moraal van het verhaal: een verwittigd man is er twee waard !!! Men zegge het voort !
_________________
Wie goed doet, zelden goed ontmoet!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Paca

Geregistreerd op: 28-9-2006
Woonplaats: Suzhou

BerichtGeplaatst: Wo 12 Aug 2015, 19:49    Onderwerp: Reageer met quote

Eén van de vele kindersprookjes!


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Handlichting

Geregistreerd op: 9-3-2014
Woonplaats: 't Land waar EEN-OOG Koning is, ...

BerichtGeplaatst: Do 08 Okt 2015, 16:39    Onderwerp: Schijnmandaat Reageer met quote

Heden 8 oktober 2015 in de krant: vijf miljoen euro verduisterd door bankier/verzekeraar: mevrouw X, pas weduwe geworden, wordt benaderd door bankagent/verzekeraar met het voorstel om haar 200.000 euro spaargeld in aandelen om te zetten.

Tien jaar later ontdekt zij "dat haar geld nooit werd doorgegeven aan de hoofdzetel" en dat deze aandelenaankoop nooit heeft plaats gehad.
Plaatselijke agent doekt onmiddellijk zijn plaatselijke agentschap op. Rechtbank verklaart het agentschap failliet.

Hoofdzetel verklaart niets te maken te hebben met de activiteiten van de "zelfstandige bankagent" en wenst niet mede-aansprakelijk gesteld te worden. Zo zie je maar dat hoge beschermheren onbeperkt en ongestraft kunnen frauderen via plaatselijke agentschappen.
_________________
Wie goed doet, zelden goed ontmoet!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
pastoor

Geregistreerd op: 19-3-2005
Woonplaats: Hoeselt, White House

BerichtGeplaatst: Do 08 Okt 2015, 20:13    Onderwerp: Reageer met quote

Handlichting,

Het juiste verhaal. Het is anders dan het uwe.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20151007_01908570/overpeltse-bank-verduistert-5-miljoen-euro-spaargeld

Overpeltse bank verduistert 5 miljoen euro spaargeld.

Overpelt - Het parket van Limburg doet onderzoek naar een grootscheepse fraude bij het voormalige kantoor van AXA-bank in Overpelt. J&J NV Bank en Verzekeringen zou voor meer dan vijf miljoen euro spaargeld van klanten verduisterd hebben.

* * * * *

“Ik ben bijna 200.000 euro kwijt”, vertelt Truus Van Valen uit Neerpelt, een van de gedupeerden. “Ik dacht dat mijn geld in beleggingen stak, maar die waren vervalst.”

* * * * *

Afgelopen donderdag verklaarde de Hasseltse Rechtbank van Koophandel J&J NV Bank en Verzekeringen officieel failliet. Het vroegere AXA-kantoor aan de Leopoldlaan, met aan het hoofd J.G., vormt het onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek. J. - de broer van de zaakvoerder - is in het kader van dat onderzoek alvast aangehouden en zit in voorhechtenis in de gevangenis van Hasselt. In welke mate zaakvoerder J.G. betrokken is, moet verder onderzoek uitwijzen.

Het kantoor heeft honderdduizenden euro’s van klanten verduisterd’, zegt de Meeuwense advocaat Werner Haex. Zijn cliënten, Truus Van Valen (66) en dochter Yvonne Wesseling (44), dienden al in maart 2014 een klacht in wegens oplichting, diefstal, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschriften tegen J&J NV Bank en Verzekeringen, zaakvoerder J.G. en diens broer. ‘Ik ben al mijn spaargeld kwijt’, zucht Truus. ‘Ongelooflijk dat een bankier ons zo heeft kunnen belazeren.’

Vertrouwen

De feiten gaan terug tot 2005, toen Henny - de vriend van Truus - overleed. ‘J., de broer van zaakvoerder J.G., was op dat moment onze boekhouder en vriend aan huis. Hij kwam dagelijks over de vloer, regelde onze administratie, opende de post, ... Ik vertrouwde hem voor de volle honderd procent.’ Vlak voor Henny het leven liet, vroeg de man op zijn sterfbed aan J. om voor de familie te zorgen, zodat Truus en Yvonne niets te kort zouden komen. ‘Hij heeft toen beloofd dat J&J ons geld zou beheren. Zelf heb ik geen kaas gegeten van investeringen en beleggingen, dus ik was blij dat de bank die taak op zich nam.’

In totaal ‘investeerde’ het AXA-kantoor in 2005 en 2006 precies 194.375 euro - het spaargeld van Truus - in vijf verschillende verzekeringsbeleggingen. Althans, dat dacht de familie. In werkelijkheid vloeide er geen cent naar de beloofde investeringen. ‘We hebben destijds wel AXA-documenten ontvangen, maar die blijken nu vervalst.’
_________________
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Handlichting

Geregistreerd op: 9-3-2014
Woonplaats: 't Land waar EEN-OOG Koning is, ...

BerichtGeplaatst: Do 08 Okt 2015, 23:49    Onderwerp: Reageer met quote

Wie zijn dan de andere slachtoffers van dit verhaal? Op welke wijze konden 5 miljoen euro zo maar geruisloos verdwijnen en tegelijk heropduiken onder de vorm van reusachtige appartementsblokken in de onmiddellijke woonbuurt van slachtoffers, die weer gaan kunnen fluiten naar hun geld: het plaatselijk bankagentschap is immers (op papier) failliet verklaard.

De verzwegen, echte opdrachtgevers (van de in verdenking gestelde of reeds in voorhechtenis genomen handlangers) lachen zich weer kapot en kunnen zelf anoniem en dus ongestraft verder rentenieren ... tot hun volgende juridische constructie via schijnmandaat ... Dergelijke praktijken hebben een naam: witteboordencriminaliteit of de vrucht van misdadige samenwerking tussen bank, vastgoed en juristen (bankjuristen en notariaat).
_________________
Wie goed doet, zelden goed ontmoet!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
pastoor

Geregistreerd op: 19-3-2005
Woonplaats: Hoeselt, White House

BerichtGeplaatst: Vr 09 Okt 2015, 12:35    Onderwerp: Reageer met quote

Handlichting schrijft:,

Quote:
Wie zijn dan de andere slachtoffers van dit verhaal?


Dat zal op het gepaste ogenblik wel te berde komen.
_________________
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
wir

Geregistreerd op: 24-6-2012
Woonplaats: west-vlaanderen

BerichtGeplaatst: Vr 09 Okt 2015, 20:11    Onderwerp: Reageer met quote

Het recht in eigen handen nemen ?
Op justitie moet je niet rekenen, je loopt op een muur.
Zie verhaal " Wir " heb reeds jaren te doen met een meester oplichter , die mijn moeder heeft af gepakt , bestolen en bedrogen.
Dat gaat maar altijd maar zo verder...hoe lang nog ?.
Mijn groeten. Wir.
_________________
Te zijn of niet te zijn.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
GastBerichtGeplaatst: Za 10 Okt 2015, 8:26    Onderwerp: Reageer met quote

Mensen willen bedrogen worden en dan nog het liefst door charlatans.
Spijtig.Naar boven
Handlichting

Geregistreerd op: 9-3-2014
Woonplaats: 't Land waar EEN-OOG Koning is, ...

BerichtGeplaatst: Wo 06 Apr 2016, 16:29    Onderwerp: Reageer met quote

Besluit:
in België worden misdadige constructies gebruikt, waardoor wie rijk gestolen is zijn gestolen goed ongestraft kan behouden en zijn slachtoffers laten opdraaien voor ALLE kosten, mits omkoping van advocaat van slachtoffer met een deel van de gestolen buit of met een deel van het hiervoor door bank en notariaat jaarlijks voorziene budget voor “juridische aangelegenheden”.
_________________
Wie goed doet, zelden goed ontmoet!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Handlichting

Geregistreerd op: 9-3-2014
Woonplaats: 't Land waar EEN-OOG Koning is, ...

BerichtGeplaatst: Di 18 Okt 2016, 18:07    Onderwerp: Reageer met quote

Nihil novi sub sole, zal je zeggen. Spijtig dat je van rechtbanken zelden gerechtigheid kan verwachten._________________
Wie goed doet, zelden goed ontmoet!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Handlichting

Geregistreerd op: 9-3-2014
Woonplaats: 't Land waar EEN-OOG Koning is, ...

BerichtGeplaatst: Vr 12 Mei 2017, 0:28    Onderwerp: Reageer met quote

Moraal van het verhaal: talloze politici en juristen zijn Januskoppen (onbetrouwbare mensen met twee of meer gezichten)._________________
Wie goed doet, zelden goed ontmoet!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index // Recht Tijden zijn in EET (Europa)
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.