SeniorenNet Forum Index SeniorenNet
Het forum voor elke 50-plusser!
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst     RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken 
 InloggenInloggen 

Frietcultuur bedreigd
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
 
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Openbaar debat / Overige discussies
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 11:23    Onderwerp: Frietcultuur bedreigd Reageer met quote

Weyts vreest dat Europa onze frietcultuur bedreigt.

Man waar is die mee bezig, al vele jaren worden er meer en meer geblancheerde frieten gebruikt in frituren, restos en thuis.

Al de zo gezegde voorgebakken friet en diepvries frieten zijn geblancheerd en niet gebakken zoals men denkt.

De Engelse Heston Blumenthal propagandeer dit al vele jaren, en met succes.

Ons geblancheerde frieten in de volksmond diepvries of voorgebakken frieten hebben nu al het leeuwendeel van de verkoop in België, en als deze goed behandeld worden en afgebakken in smakelijk vet, zoals runds en reuzel, en een beetje paardenvet bij het runds dan heb je de hemel op aarde wat frieten betreft.

Maar ik weet het hier op senioren zullen ze dit niet graag horen !!

Ik denk niet dat onze friet cultuur daar mee zal verarmen, maar wel verbeteren, wat smaak betreft, ik heb zelfs weet dat er hier iemand op het forum komt die al jaren haar frieten zelf blancheert !




_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Wil.



Geregistreerd op: 15-11-2005

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 11:31    Onderwerp: Reageer met quote

Wat is het verschil tussen geblancheerd en voorgebakken?
Mij is gezegd dat je frieten eerst moet pocheren en daarna afbakken.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 11:47    Onderwerp: Reageer met quote

Wil. schreef:
Wat is het verschil tussen geblancheerd en voorgebakken?
Mij is gezegd dat je frieten eerst moet pocheren en daarna afbakken.



De diepvries of de andere vers in het warenhuis die zijn geblancheerd en niet voorgebakken, ik heb jaren geleden zo een bedrijf bezocht.

ga eens opzoeken waar je dit kan vinden .

http://corporate.aviko.com/nl/de-aardappel/spreekbeurt-over-de-aardappel/hoe-wordt-friet-gemaakt




_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Wil.



Geregistreerd op: 15-11-2005

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 12:51    Onderwerp: Reageer met quote

Volgens de informatie die ik vind op de blz. die je zelf aanwijst, worden de frieten eerst in water 'gekookt' en daarna ook nog eens voorgebakken.

Wat stoort je eigenlijk aan dat proces?



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Prima Vera



Geregistreerd op: 25-5-2012

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 14:07    Onderwerp: Reageer met quote

Er is een reden waarom mensen liever thuis friet maken ipv die rommel uit diepvries en consoorten. Nu wil Ben Weyts ons patrimonium en traditie van het echte friet bakken beschermen dan komen zuurpruimen er weer op tegen. Nooit is het goed.


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 14:43    Onderwerp: Reageer met quote

Wil. schreef:
Volgens de informatie die ik vind op de blz. die je zelf aanwijst, worden de frieten eerst in water 'gekookt' en daarna ook nog eens voorgebakken.

Wat stoort je eigenlijk aan dat proces?


Ik niet maar wel weyts




_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Wil.



Geregistreerd op: 15-11-2005

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 18:56    Onderwerp: Reageer met quote

Wil hij dan een soort appellation d'origine contrôlée invoeren? Zijn er buitenlandse voorbeelden waar men - behalve in de wijnbranche - iets gelijkaardigs heeft gedaan?


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 19:15    Onderwerp: Reageer met quote

Wil. schreef:
Wil hij dan een soort appellation d'origine contrôlée invoeren? Zijn er buitenlandse voorbeelden waar men - behalve in de wijnbranche - iets gelijkaardigs heeft gedaan?


Dit is het gevolg van ministers die wereld vreemd en zeer weinig kennis hebben, heb nog voorbeelden van zulke ministers in het verleden !




_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
pollemans



Geregistreerd op: 21-2-2010
Woonplaats: leuven

BerichtGeplaatst: Ma 19 Jun 2017, 20:45    Onderwerp: Reageer met quote

De ware reden van al die onzin die men de laatste tijd verteld,vanuit Europa is dat er zijn die zich vervelen en liggen te broeden op allerlei manieren om in de belangstelling te komen.Geen mens acht het voor mogelijk wat een belachelijke bedoening,frieten één of twee keer bakken.Gaat men ons straks vertellen,hoe we onze steak moeten bakken,saignant of à point.Of hoe dikwijls we ons nog mogen douchen,omdat zeep slecht is.Ronduit belachelijk,waneer gaat men zich met ernstigere dingen bezig houden.Het ergste is dat ze nog riante weddes opstrijken.



_________________
zeg nooit,nooit meer
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
MyriamC



Geregistreerd op: 7-1-2006
Woonplaats: Noorderkempen

BerichtGeplaatst: Di 20 Jun 2017, 15:49    Onderwerp: Re: Frietcultuur bedreigt Reageer met quote

denlowie schreef:

De Engelse Heston Blumenthal propagandeer dit al vele jaren, en met succes.

Ik heb zijn methode een tijd gevolgd en ik had zeer lekkere en knapperige frieten zoals ze moeten zijn: krokant van buiten en zacht van binnen. Maar ook hier worden ze (na het blancheren) nog twee keer gebakken.
De methode was een beetje in de vergetelhoek geraakt, maar ik ga dat opnieuw zo doen.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
telloorlekker



Geregistreerd op: 26-11-2002

BerichtGeplaatst: Do 29 Jun 2017, 18:58    Onderwerp: Reageer met quote

En waar is het "ossewit" naar toe ? Ook in Weyts' vuilbak ?


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Do 29 Jun 2017, 19:09    Onderwerp: Reageer met quote

telloorlekker schreef:
En waar is het "ossewit" naar toe ? Ook in Weyts' vuilbak ?

Dit word nog meer gebruikt als je zou denken hoor !!

In de goede frietkot is het nog steeds geraffineerd ossen vet !

Deze morgen nog in mijn handen gehad en die kwam uit Denemarken .




_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
boeffer



Geregistreerd op: 7-2-2012
Woonplaats: Nijlen

BerichtGeplaatst: Ma 03 Jul 2017, 22:44    Onderwerp: Reageer met quote

Mr doktoor heeft ooit op mijn vroegere school gezegd dat 'verse' fritten niet slecht zijn.
Wel vers geschild ,gegaard of voorgebakken, en gebakken. In een zo kort mogelijke tijd. Was in ossewit nu gebruiken we frituurolie ,zal plantaardig zijn en geen dierlijke vetten.
Nu liggen de gesneden fritten voor fritkoten al een week klaar .Er wordt gas ipv lucht opgeblazen tegen verkleuring.
Die ministers verzuren de boel hier.


Laatst aangepast door boeffer op Di 04 Jul 2017, 14:22, in totaal 1 keer bewerkt




_________________
Mijn dank aan de leraren voor hun geduld ! Al goed is IT geen eendagsvlieg maar een stapje in de wereld.
Wondershare Filmora Video Editor,16:9=1920 X 1080 ; 4:3=1440 x 1080; Windows 10
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Di 04 Jul 2017, 9:30    Onderwerp: Reageer met quote

boeffer schreef:

Nu liggen de gesneden fritten voor fritkoten al een week klaar .Er wordt gas ipv lucht opgeblazen tegen verkleuring.



Het belangrijkste vergeet je nog, in hun spoel water zit er pakken sulfiet, geen vergift maar toch niet aan te raden .




_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
boeffer



Geregistreerd op: 7-2-2012
Woonplaats: Nijlen

BerichtGeplaatst: Wo 05 Jul 2017, 11:26    Onderwerp: Reageer met quote

Ge moet daar zaterdags maar eens heenrijden ,hoeveel zakken frit er in auto's geladen wordt . Denkelijk schoonouders en kennissen van een friturist
België zit vol komedianten .




_________________
Mijn dank aan de leraren voor hun geduld ! Al goed is IT geen eendagsvlieg maar een stapje in de wereld.
Wondershare Filmora Video Editor,16:9=1920 X 1080 ; 4:3=1440 x 1080; Windows 10
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Openbaar debat / Overige discussies Tijden zijn in EET (Europa)
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.