Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
Gast

Gast

Geplaatst: Zo 01 Jan 2017, 11:02 
Wat wordt de topic voor 2017 op de Brusselse beurs?

Zoals we allen nu weten was de topic op de Brusselse beurs in 2016 Sapec.
Gast

Geplaatst: Vr 03 Feb 2017, 8:13 
Resilux was een goede belegging.Weer een bedrijf dat van de Brusselse koersborden verdwijnt.

Het Amerikaanse investeringsfonds Bain Capital biedt 195 euro per aandeel op de producent van petflessen. Dat is een premie van 20 procent tegenover de slotkoers van gisteren.

Happy morning ! Very Happy Very Happy Very Happy
Gast

Geplaatst: Ma 12 Jun 2017, 11:13 
Goudbeleggingen overheden op hoogste peil in 18 jaar

De goudreserves van centrale banken, pensioenfondsen van overheden en staatsinvesteringsfondsen zijn in 2016 met 377 ton gestegen naar 31.000 ton. Dat blijkt uit een studie van een forum van centrale banken die Financial Times kon inkijken. Overheden kochten goud omdat de verkiezingsoverwinning van Donald Trump en de brexit de geopolitieke onzekerheid hebben doen toenemen.

Het Officieel Monetair en Financieel Forum analyseerde de beleggingen van 750 centrale banken, publieke pensioenplannen en staatsinvesteringsfondsen die samen voor 33.500 miljard dollar (29.900 miljard euro) activa bezitten. De studie toonde aan dat die overheidsinstellingen het meest goud hebben sinds 1999.

Grote kopers van goud vorig jaar waren de centrale banken van Rusland, China en Kazachstan. De aankopen van goud hebben ook als doel de overheden te beschermen tegen wisselkoersrisico's en inflatie.
snb


Geregistreerd op: 6-8-2017


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 12 Aug 2017, 8:56  Onderwerp: beleggen
ZOU het een goed idee zijn gezien huidige toestand om te beleggen bvb in service flat of hotelkamer en op welke manier iemand ervaring hiermede Question
Wil.


Geregistreerd op: 15-11-2005


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 12 Aug 2017, 15:07 
'de huidige toestand' : wat bedoel je daarmee? de lage rentestand? de invoer van vreemdelingen? de eiercrisis? Kim Jung Un?

Beleggen in vastgoed kan op twee manieren:
1) door dat vastgoed fysiek aan te kopen via een notaris en het te verhuren. De rendementen schommelen rond 5% per jaar.
2) door te beleggen in een vastgoedvennootschap waarvan de aandelen op de beurs te koop zijn.

Daarnaast bestaat er nog de mogelijkheid om een huis te kopen op lijfrente. Je koopt het huis zonder dat een onmiddellijke betaling plaatsvindt, en je betaalt de bewoner elke maand een bedrag tot aan zijn dood. Daarna is het huis jouw huis zonder enige verplichting van betaling (aan de erfgenamen bv.).
Het maandelijks bedrag hangt af van de ouderdom van de bewoner. Als die 94 is, zal het maandelijks bedrag veel hoger zijn dan wanneer hij 64 is.

Het principe is dat de totale waarde die een huis heeft bij het begin van het contract, in schijfjes uitbetaald wordt over de periode dat de bewoner nog zal leven (te verwachten levensduur volgens tabellen van levensverzekeringsmaatschappijen). Sterft de bewoner veel vlugger dan gemiddeld? Goede zaak voor de koper. Het omgekeerde komt ook voor.
Sorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.
Wil.


Geregistreerd op: 15-11-2005


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 21 Aug 2017, 13:01 
Vandaag iets gelezen over Steengoede belegging in vastgoed

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.