De Buurtpolitie

Hier is plaats voor discussie over onderwerpen over de media.
De camera is de eenoog die koning is in het land van de media (Brigitte Raskin - 1947)
Gast

11 sep 2017, 15:28

De beste grap vindt ik nog altijd, dat was bij de overbrenging van Dutroux naar een politiebureau voor een ondervraging door 2 doorwinterde politieagenten, volgens een verklaring toen had hij aan een van de 2 gevraagd of hij hun dienstwapen eens mocht vasthouden, naar verluidt zou 1 van die twee dat effectief gedaan hebben en enkele seconden daarna was hij ribedebie ,bedreigde een persoon met dat wapen en vluchtte met diens Renault, het vervolg bespaar ik u want het wordt
Deze grap had ik nog niet gehoord. Dus de grap dat hij een bewaker overmeesterde tijdens het lezen van zijn dossier in het gerechtshof van Neufchateau en zijn wapen afpakte is de grapversie van het parket ! :roll:

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

11 sep 2017, 15:48

Dicksy,
Heb eens wat gegevens over het feit teruggevonden:
De vlucht van de eeuw' dompelde België onder in een diepe schaamte
Dutroux leest zijn dossier in een kamertje van het gerechtshof van Neufchâteau.
Om 15.00 u
Dutroux vraagt een ander deel van zijn dossier te mogen inzien. De sleur heeft de bewakers in de greep. Een van de twee rijkswachters die hem bewaken, gaat de bundel ophalen in de kelder van het gerechtsgebouw. Dutroux overmeestert de andere rijkswachter: hij geeft hem een klap, rukt zijn pistool uit zijn gordel en vlucht het kamertje uit. In de gangen loopt hij magistraat Jean-Luc Pavanello omver.

De aanwezige rijkswachters achtervolgen hem, maar hij verstopt zich achter een muurtje in de straten van Neufchâteau.

Plotseling staat Dutroux oog in oog met een buurtbewoner. Hij houdt de man onder schot en zet zijn vlucht voort. Hij ziet een Renault Mégane en sleurt Pierrot Georges, de bestuurder, uit de auto en scheurt weg. Hij probeert te ontkomen via de bossen van Neufchâteau.

In een recordtijd worden 5.000 politiemensen gemobiliseerd. Het leger zet tien Agusta-helikopters in om het zuiden van het land uit te kammen. De drie nationale magistraten coördineren de klopjacht. Ook speciale eenheden waaronder het Speciaal Interventie Eskadron en het luchtsteundetachement met drie rijkswachthelikopters en een vliegtuig, nemen deel aan de zoekactie. Alle politiemensen hebben het bevel gekregen Dutroux te pakken, maar wel levend. Als Dutroux zou worden doodgeschoten, zouden de complottheorieën niet te stuiten zijn.

De grap komt uit dit verhaal wat omfloerst natuurlijk. hierboven staat het relaas van de echte feiten;
Natuurlijk blijft dit jammerlijk feit met Dutroux nog altijd een zwarte bladzijde uit onze Belgische geschiedenis,
maar om aan te tonen dat buurtpolitie nu echt niet is om van de politie een verkeerd beeld op te hangen, maar dat het boven beschreven feit toch een grap is dat men zo'n individu alleen laat met 1 politieagent. :(