Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Romis


Geregistreerd op: 10-6-2006
Woonplaats: Tremelo

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 13 Sep 2017, 16:39  Onderwerp: Digitale TV met DVD/videorecorder
Dag iedereen,

ik heb smart TV met digitale tv van Proximus.
Ik heb een DVD/videorecorder aangesloten via een scart; Dvd's en vhs-cassettes kan ik afspelen. Wat ik graag zou willen doen is tv programma's opnemen maar dat lukt niet. Ik zou die opnames graag langer willen bewaren als met de digicorder van Proximus mogelijk is.
Heeft er iemand een idee hoe ik dat zou kunnen realiseren ?

Grtjs - Romis
Shewa


Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Overijse

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 13 Sep 2017, 17:45 
Ik ben bij Telenet maar probeer deze aansluiting uit:

- HDMI van digi naar TV,

- antennekabel RF- out van digi naar RF-in van recorder ,

- antennekabel RF-out van recorder naar TV .
weer een stap vooruit
janneke dust2


Geregistreerd op: 15-1-2006
Woonplaats: Antwerpen LO

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 14 Sep 2017, 9:02 
De digitale box van proximus heeft geen RF aansluiting.

Een DVD/videorecorder kan enkel analoge signalen opnemen en proximus heeft enkel digitale TV signalen.

Dus dit gaat niet.
Tablet ICONIA W700 win10 64bit 4GB 128GB
MD8852 (2009) ,Win10pro-64b,i5-2.67GHz,8GB RAM,500GB SSD,1TB HD + eSATA 2TB
Firefox, Microsoft Outlook 2016
Romis


Geregistreerd op: 10-6-2006
Woonplaats: Tremelo

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 14 Sep 2017, 18:04  Onderwerp: dvd-recorder/dig.tv
bedankt voor jullie uitleg; spijtig dat het niet gaat!

grtjs - Romis
benq


Geregistreerd op: 10-12-2005
Woonplaats: Antwerpen

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 14 Sep 2017, 18:51 
Als je TV een USB poort heeft,
Kan je opnemen op een USB apparaat,
Het nadeel is wel dat je enkel opneemt wat U op dat moment ziet,
Dus niet iets opnemen van VIER en tegelijk een programma zien op VTM.

Ik zelf heb dit nog niet geprobeerd daar ik nog een oude digibox met interne HDD heb van Proximus, en zolang die werkt hou ik die bij.

Het weer in het weekend is toch niet soeps,
Dus kan je proberen en uw probeersel hier neer zetten.
genoeg gewerkt nu genieten
janieburton


Geregistreerd op: 18-1-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 26 Sep 2017, 1:50 
janneke dust2 schreef:
De digitale box van proximus heeft geen RF aansluiting.

Een DVD/videorecorder kan enkel analoge signalen opnemen en proximus heeft enkel digitale TV signalen.

Dus dit gaat niet.


Misschien een raar ideetje: kan men het digitale signaal niet opsplitsen?

eentje naar de TV en eentje naar de DVD recorder, waarvan men het digitaal signaal dan omzet naar een analoog signaal?(weet niet of er zo'n toestel bestaat, een upscaler bestaat van analoog naar digitaal HDMI).

Bijkomende persoonlijk vraagje: ikzelf heb nog steeds een TV met beeldbuis en als ik het goed begrijp kan ik dan geen proximus TV gebruiken
hviaene


Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 26 Sep 2017, 7:51 
[quote="janieburton"]
janneke dust2 schreef:
....knip....

Bijkomende persoonlijk vraagje: ikzelf heb nog steeds een TV met beeldbuis en als ik het goed begrijp kan ik dan geen proximus TV gebruiken

Als die digibox een SCART aansluiting heeft, dan wel.
Nota: als je zelf een vraag hebt, start dan een nieuwe vraag, want zo kan je vraag later zeer moeilijk teruggevonden worden.

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.