Chrome in Android de volgende maanden.

Vragen/antwoorden betreffende
gsm, gps, Ipod, Ipad,smartphones, tablets...

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

17 sep 2017, 14:03

Chrome wijzigt vanaf januari 2018 het automatisch afspelen van Video met geluid, zodat het ook voor de consument beter beheersbaar wordt. 

Momenteel gebruikt Chrome de versie 61, maar vanaf versie 64 die uitgerold wordt in januari 2018,
zal autoplay van “video's met geluid” niet meer worden toegelaten, tenzij de gebruiker anders beslist per website.
Beschikbaar voor zowel desktop als voor de mobiele app.

In 2016 bestond 74% vh internetverkeer uit video's! Die niet alleen steeds maar beter worden maar hiervoor ook veel meer bandbreedte nodig hebben. Denk aan video-on-demand zoals Netflix, webcams en de traditionele beschikbare opties voor TV als IP VOD, enz...
http://www.itvdictionary.com/definition ... ition.html
Cisco berekende dat Live video het snelst groeiend segment van internetvideo wordt, vooral door bijv. Facebook Live, de Twitter-uitzendingen van LiveSport en Live-bindels die aangeboden worden door bedrijven als AT&T, YouTube of Hulu...Tegen 2021 wordt verwacht dat dit segment ± 13% zou gaan uitmaken vh internetverkeer, zo'n 25miljard GB.
https://www.recode.net/2017/6/8/1575759 ... le-netflix
https://www.cisco.com/c/en/us/solutions ... tickynav=2

Al die evoluties samen maken dat we steeds meer te maken krijgen met onverwachte media en video's, die alsmaar meer data en stroom verbruiken en ongewenst geluid afgeven tijdens het browsen.
Om dit alles een beetje beter beheersbaar te maken voor de gewone consument, werkt Chrome er al enige tijd aan om de gewonde gebruiker hierover meer controle te verlenen, beginnend vanaf versie 64..
https://blog.chromium.org/2017/09/unified-autoplay.html
Toegestaan wordt natuurlijk wel video/zonder geluid of indien de gebruiker aangeeft er wel interesse voor te hebben. Daar het toepasbaar is voor zowel desktops als mobiele app zal de media-ontwikkeling een meer voorspelbaar karakter krijgen tussen de verschillende platforms en browsers.

Gebruikers hebben verschillende voorkeuren ivm autoplay-media en in versie 63 zal er een optie zitten om bij bepaalde sites de audio volledig uit te schakelen. Tussen de verschillende browsersessies is dit steeds individueel aanpasbaar. Voordeel voor de gebruiker is dus dat hijzelf kan bepalen wat kan en wat niet, en voor uitgevers vd autoplay wordt het afstemmen op de gebruiker ook makkelijker gemaakt.

Info over de route die “Chromium Projecten: Audio/video Autoplay” zal aanbrengen in de volgende versies van Chrome:
https://sites.google.com/a/chromium.org ... o/autoplay

Afbeelding

Extra voor Android toestellen:
https://developers.google.com/web/updat ... ome-screen

:wink:
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/