Ambtenaar steelt 500.000 Euro en behoudt wedde en pensioen

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

10 okt 2017, 19:27

"Een ambtenaar vermoordt een niet ambtenaar madam. Die ambtenaar wordt verder betaald in de gevangenis en kan later weer werken bij de overheid "

Als zo iemand van rechtswege uit zijn burgerlijke en politieke rechten ontzet wordt volgt onmiddellijk ontslag zonder verbrekingsvergoeding .

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

10 okt 2017, 19:34

"Gooi jij eens je soutane over de haag pastoor en kom er eens voor uit wat je écht bent!"

Weet je dat nu nog niet? :lol:
Een halve seconde heb ik gedacht dat het zo'n ICT trol van de NVA was maar als je zijn gestuntel ziet met internetbronnen :lol: :lol:
dejules

12 okt 2017, 14:11

Stervende kankerpatiënt twee keer opgelicht: eerst door gewetenloze "vriend", dan door politieman


Evergem / Assenede - Een politieman uit Oosteeklo die een onderzoek voerde naar de oplichting van een terminale kankerpatiënt, is woensdag veroordeeld voor de oplichting van datzelfde slachtoffer. De rechercheur beloofde de zieke man een goede afloop van de zaak in ruil voor 30.000 euro.

Joseph Verduyn (78) uit Evergem overleed in 2015 aan darmkanker. Het enige goede daaraan is dat hij woensdag niet opnieuw moest beleven wat hem de laatste jaren van zijn leven allemaal is overkomen.
In 2013 werd hij voor een miljoen euro opgelicht door een gewetenloze vriend. Die won zijn vertrouwen door ritjes naar het ziekenhuis voor chemosessies en klusjes in huis.
De oplichter werd in 2015 veroordeeld tot vijf jaar cel en een boete van 600.000 euro. Daar eindigde de miserie niet voor de zieke gepensioneerde. Na het proces bleef de federale politie een onderzoek voeren naar de whereabouts van dat verduisterde geld.
Een politieman uit Oosteeklo die meewerkte aan het onderzoek zag daarin zijn kans schoon om Joseph Verduyn op te lichten.
De federale rechercheur beloofde het geld te recupereren, maar dat buiten Justitie en zijn dienstverband om. In ruil voor het werk vroeg hij aan Verduyn liefst 30.000 euro. Dat is oplichting volgens de rechtbank.
Misbruik van vertrouwen
“Door zijn functie en het oneigenlijke gebruik van zijn dossierkennis maakte hij misbruik van het vertrouwen van de toen al terminaal zieke Verduyn”, zegt de rechtbank.
Tijdens een strafonderzoek zelf contact opnemen met een slachtoffer is volgens de rechtbank onverenigbaar met wat van een integere rechercheur mag worden verwacht.
“Het had een zware impact op Verduyn, die enkele weken later stierf. Eerst werd hij een miljoen euro afhandig gemaakt en in de laatste weken van zijn leven was opnieuw iemand uit op zijn geld. Als klap op de vuurpijl iemand die het onderzoek voerde. De beklaagde moet inzien dat zoiets niet kan”, staat in het vonnis.
De politieman werd veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel, behalve het deel dat hij al in voorhechtenis zat, en een boete van 3.000 euro. Een beroepsverbod acht de rechtbank niet nodig. De beklaagde kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.
De federale politie laat weten dat de rechercheur al een tijd preventief geschorst is. “Er loopt een tuchtprocedure en we wachtten het vonnis af om een beslissing te nemen. We gaan nu eerst het vonnis eens goed lezen”, zegt woordvoerder Patrick Willocx.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf2017101 ... 0273681684

Wat is er mis met die voor het leven benoemde zooi?
Heeft dat uitschot alle normen- en waardenbesef verloren?
DAT STUK VASTBENOEMD STUK STRONT KRIJGT GEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEROEPSVERBOD!
De voor het leven benoemde rechter ziet daar geen noodzaak voor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MichelN
Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
Locatie: Groot-Leuven

12 okt 2017, 14:38

dejules schreef:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEROEPSVERBOD!
De voor het leven benoemde rechter ziet daar geen noodzaak voor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De uitroeptekens waren weer in de aanbieding vandaag zeker, Julleke?
dejules

12 okt 2017, 16:19

MichelN schreef:
dejules schreef:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEROEPSVERBOD!
De voor het leven benoemde rechter ziet daar geen noodzaak voor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De uitroeptekens waren weer in de aanbieding vandaag zeker, Julleke?
De wijze man wees naar de maan en Michelleke keek naar zijn vinger.
dejules

02 feb 2018, 10:39

In Ternat heeft een ambtenaar de gemeente voor 7.000 euro opgelicht. Hij stuurde een tijdlang facturen voor diensten die hij eigenlijk niet had verleend.

"In maart vorig jaar werd ik voor de eerste keer op de hoogte gesteld van de mogelijke fraude," vertelt burgemeester Luc Wachtelaer. "Onze diensten hebben de zaak onderzocht en toen bleek dat de man in kwestie valse facturen had uitgeschreven."Bij de controle bleek dat de man de gemeente voor een nog groter bedrag had opgelicht dan eerst gedacht. "We hebben dat ook onomstotelijk kunnen bewijzen. In totaal gaat het om facturen van zo'n 7.000 euro. Hij stal ook materiaal van de gemeente voor eigen gebruik." De man ontkende de feiten eerst, maar toen het parket er werd bijgehaald besloot hij toch om alles toe te geven.Intussen heeft de ambtenaar het geld en het materiaal teruggegeven. Het gemeentebestuur van Ternat wil nu dat er een onderzoek komt om te bekijken of het interne onderzoek naar die fraude correct is verlopen. "Ik wil volledige transparantie en er moet een nieuw controlesysteem komen binnen onze gemeente," aldus burgemeester Wachtelaer.https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/01 ... 000euroop/