Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

prt sc toets gebruiken bij Hp
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
 
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index // Computer - Hardware Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
TeddyR


Geregistreerd op: 19-7-2016

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 11:04    Onderwerp: prt sc toets gebruiken bij Hp Reageer met quote

Beste,
wat ik ook probeer van toetsencombinatie ik slaag er niet in om met de " prt sc " toets een schermafbeelding te maken.
Ik heb de handleiding van dit toestel terug gevonden maar daar staat niets over de prt sc toets.
Voor de duidelijkheid een fotootje.
 

 



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
lode


Geregistreerd op: 13-3-2005

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 11:31    Onderwerp: Reageer met quote

Knipsel uit SchoonePC


De PrintScreen-toets

Met de PrintScreen-toets kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de ALT-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster, de toetscombinatie Win-SHIFT-S een afdruk van een zelfgekozen gedeelte van het scherm. De schermafdruk wordt als afbeelding op het virtuele klembord geplaatst, om vervolgens eenvoudig met de toetscombinatie CTRL-V in een willekeurig document of bewerkingsprogramma te plakken. Met de toetscombinatie Win-PrintScreen wordt de schermafdruk direct als PNG-bestand opgeslagen in de map Afbeeldingen\Schermopnamen (deze functionaliteit is erg handig wanneer meerdere screendumps snel achter elkaar gemaakt moeten worden).




_________________
1) HP Pavilion P6 2030 be/WIN 7 Home-Premium SP1/Intel Core i5 2500-3.3GHz/ 8Gb /HD1.5Tb /IE 11/MS Office 2013/ OpenOffice/ Eset Smart Security V9
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Sony


Geregistreerd op: 19-2-2005
Woonplaats: Boom

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 12:08    Onderwerp: Reageer met quote

TeddyR,

 

 
Zoals je kunt zien staat Prt sc omkaderd onder Home
Onderaan het toetsenbord is er een toets met een teken in een kader.
Om een schermafdruk te maken met je dus die toets + Home/Prt sc
tegelijk indrukken.
Daarna M$ Paint openen en plakken.

Sony



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TeddyR


Geregistreerd op: 19-7-2016

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 14:04    Onderwerp: Reageer met quote

aan lode: ik had dat van menno ook al gelezen maar helaas...
en aan sony :
 

 
hier zie ik geen rechthoekje staan ofzoiets..



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Eli_


Geregistreerd op: 14-12-2014

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 15:01    Onderwerp: Reageer met quote

Fn toets al geprobeerd.


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Sony


Geregistreerd op: 19-2-2005
Woonplaats: Boom

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 15:11    Onderwerp: Reageer met quote

TeddyR

 

 

Sony



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
wd


Geregistreerd op: 14-8-2002

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 16:26    Onderwerp: Reageer met quote

In de nieuwe Firefox 56.0.1 is er nu "Firefox Screenshots" bijgevoegd een icoontje met een open schaar staat bij mij automatisch toegevoegd heb het uitgeprobeerd, de screen komt dan hier te staan.

in de screenshots van firefox

groeten




_________________
De dwarsliggers laten de treinen rechtdoor rijden.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TeddyR


Geregistreerd op: 19-7-2016

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 16:45    Onderwerp: Reageer met quote

aan wd : ik gebruik ook Firefox en heb dat screenshottooltje ook al gebruikt maar als daar een toets opstaat die dat ook moet kunnen...dan wil ik toch wel weten hoe en wat en waar.
aan sony : die toets waar je naar verwijst is de fn toets.
Die werkt met de extra dingen van f3 tot f10 maar niet met die andere speciale toetsen.
Er zijn zo 5 toetsen met dubbele functie en de niet omkaderde functies werken maar aan die in het rechthoekje , die heb ik nog niet aan de praat gekregen!
Als het niet lukt is het ook niet erg maar 'k geef niet graag op.
Dank om mee te denken!



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TeddyR


Geregistreerd op: 19-7-2016

BerichtGeplaatst: Do 12 Okt 2017, 20:23    Onderwerp: Reageer met quote

@ sony : ik ben nu even op een andere pc bezig en ondervind daar ook dat ik geen prtscr kan maken.....en dan heb ik je berichtje van deze middag nog eens opnieuw gelezen...en jawel hoor Zoals wel meer voorkomt : je leest iets maar het dringt niet door.

sony schreef:
Quote:
Daarna M$ Paint openen en plakken.

Met deze pc lukt het op die manier wel , dus morgen op de andere zal ook wel lukken zonder speciale toets, hoop ik!
Maar het knipprogje in Ffox is toch ook best handig Smile

Bewerking : met de win toets en de printscr toets gaat er, zonder verder iets te doen, in de map afbeeldingen in een nieuwe verschenen map screenshots een printscreen staan!
Computers!!Wat die allemaal kunnen!! Very Happy



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Sony


Geregistreerd op: 19-2-2005
Woonplaats: Boom

BerichtGeplaatst: Vr 13 Okt 2017, 9:24    Onderwerp: Reageer met quote

TeddyR,

Quote:
met de win toets en de printscr toets gaat er, zonder verder iets te doen, in de map afbeeldingen in een nieuwe verschenen map screenshots een printscreen staan!

Dat is nog eens een weetje bedankt.

Sony



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TeddyR


Geregistreerd op: 19-7-2016

BerichtGeplaatst: Vr 13 Okt 2017, 13:23    Onderwerp: Reageer met quote

ttz. bij de desktop werkt dat zo maar met deze hp-laptop niets te vinden met geen enkele toetscombinatie.
Crying or Very sad



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Sony


Geregistreerd op: 19-2-2005
Woonplaats: Boom

BerichtGeplaatst: Vr 13 Okt 2017, 13:32    Onderwerp: Reageer met quote

TeddyR

Quote:
de niet omkaderde functies werken maar aan die in het rechthoekje , die heb ik nog niet aan de praat gekregen!

geef eens de naam en het type van de laptop aub

Sony



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TeddyR


Geregistreerd op: 19-7-2016

BerichtGeplaatst: Vr 13 Okt 2017, 14:44    Onderwerp: Reageer met quote

probook6570b
De handleiding die te vinden is geeft een toetsenbord zonder numeriek klavier weer.
Het begint een beetje op mijn systeem te werken Confused
'k Zal wel terug het knipprog van W10 gebruiken indien nodig.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Sony


Geregistreerd op: 19-2-2005
Woonplaats: Boom

BerichtGeplaatst: Vr 13 Okt 2017, 15:36    Onderwerp: Reageer met quote

TeddyR,

Je moet toch zoals reeds beschreven, de omkaderde FN toets
ingedrukt houden en op het omkaderde prt sc drukken.
Dan M$ paint openen en op plakken klikken of Ctrl+V indrukken.

Sony



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TeddyR


Geregistreerd op: 19-7-2016

BerichtGeplaatst: Vr 13 Okt 2017, 16:37    Onderwerp: Reageer met quote

aan Sony : ik ben een beetje "dur de comprenure"
en Frans is ook niet mijn sterkste kant Embarassed
maar het is ingezonken...dank je voor het geduld.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index // Computer - Hardware Tijden zijn in EET (Europa)
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.