kan dit werken

Hier kan je met elkaar discussiëren of vragen stellen over (exacte) wetenschappen en techniek.

alloo
Lid geworden op: 14 jul 2006, 21:23
Locatie: mol

01 nov 2017, 21:16

Kan dit werken ???ik geloof het niet ,wat is jullie menig.
https://www.youtube.com/watch?v=9KbBxzoIY4c

BlauwBloes
Lid geworden op: 10 mar 2015, 05:59

02 nov 2017, 04:58

Nee, dit kan niet werken. Typisch voorbeeld van een perpetuum mobile waarbij het feit dat 100% efficientie niet bestaat tegen beter weten in wordt genegeerd. Een deel van de energie die de generator opwekt wordt omgezet in warmte, bv via de wrijving van het water en andere onderdelen. Dit moet gecompenseerd worden via een externe energiebron. De hoeveelheid kinetische energie in de waterval is dus altijd lager dan deze die de generator nodig heeft om de vereiste hoeveelheid op te wekken.

Zelfs al zou de efficientie (hypotetisch) 100% kunnen zijn dan nog is dit geen "gratis" energie omdat deze onder 100% zakt zodra je energie probeert af te tappen.

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

02 nov 2017, 06:19

Ik geef u gelijk je kan het niet beter vergelijken met als je een fiets hebt, en je zet er allemaal windmolentjes op die stroom opwekken, heb je stroom. Dit alleen als de fiets rijdt, want dan heb je rijwind en gaan de molentjes draaien en leveren ze energie.
De stroom die ze opleveren gebruik je voor het laten fietsen van de fiets ( via een accu ).
Als deze fiets stil staat, gebeurt er niks. Immers, er is geen rijwind, dus de molentjes draaien niet, dus er wordt geen energie opgewekt, dus de fiets rijdt niet.
Maar als je de fiets een enorme duw geeft, blijft hij eeuwig rijden ( in theorie ). Omdat door de rijwind de molentjes draaien, energie opleveren en die energie gaat naar de fiets die daardoor gaat / blijft rijden.
T'is een utopie!
Kort gezegd t'is een apparaat of toestel,dat zonder toevoeging van energie zijn werk blijft doen, zonder ooit te stoppen.
Als je bedenkt dat de aarde al heel lang ronddraait en nog altijd ronddraait, zou je dat kunnen beschouwen als een perpetuum mobile, maar eigenlijk draait de aarde nu toch al wat trager rond haar as (in minder dan exact 24 uren) dan miljoenen jaren geleden, dus ook daar zit wat wrijving op.


:)

MichelN
Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
Locatie: Groot-Leuven

02 nov 2017, 11:48

wardje schreef:Kort gezegd t'is een apparaat of toestel,dat zonder toevoeging van energie zijn werk blijft doen, zonder ooit te stoppen.
Als je bedenkt dat de aarde al heel lang ronddraait en nog altijd ronddraait, zou je dat kunnen beschouwen als een perpetuum mobile, maar eigenlijk draait de aarde nu toch al wat trager rond haar as (in minder dan exact 24 uren) dan miljoenen jaren geleden, dus ook daar zit wat wrijving op. :)
Kortom, die meneer van het filmpje is de nieuwe Wessel di Wesselli.