Zwart geld dat ongemerkt in het buitenland mocht werken.

Vragen/antwoorden betreffende geld en werk.

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

09 jan 2018, 11:51

https://www.tijd.be/politiek-economie/b ... er/9969884

Ook: fiscale amnestie. Regularisatie of fiscale regularisatie is de Belgische benaming voor een pardonregeling waarmee belastingontduikers worden overgehaald alsnog aangifte te doen van zwart geld of niet aan de belasting opgegeven inkomsten, een regeling vergelijkbaar met de Nederlandse inkeerregeling.



Vanaf 2018 wordt zwartsparen al lastiger gemaakt binnen Europa. Afgelopen mei ondertekende de Europese Commissie een verdrag met Zwitserland dat het bankgeheim dan op zal heven. Dat werd al 'een nieuwe klap voor belastingontwijkers en een sprong voorwaarts naar een eerlijkere belastingheffing' genoemd door de Letse minister van Financiën Janis Reirs, wiens land toen het voorzitterschap van de Europese Unie behartigde. Het akkoord verplicht de Zwitserse banken om de nationale fiscus inlichtingen te geven over Europese ingezetenen die in de bergstaat een bankrekening aanhouden. Vanaf 2018 wordt die informatie automatisch uitgewisseld met de fiscus in de betrokken EU-lidstaten. Het gaat daarbij niet enkel over interesten, maar ook over andere financiële informatie, zoals dividenden en winsten uit de verkoop van activa.

Mijn zonen en dochters, betaal uw schrale boete en ga heen in vrede, uw ongewilde zondetjes zijn u hierbij vergeven. Amen.
Dit extraatje zal verdeeld worden onder diegenen die steeds heel trouw, wekelijks of maandelijks hun belastingen laten afhouden van hun verdiende arbeidsloon. Amen.

Op naar de leaks.
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

MichelN
Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
Locatie: Groot-Leuven

09 jan 2018, 15:10

Neen, dit is gewoon pure en regelrechte diefstal van een crapuleuze overheid die er al tientallen jaren niet in slaagt de federale begroting op orde te krijgen. Wie zo dom is zijn al eerder belaste spaarcentjes te beleggen mag als dank nog eens dertig(!) procent van zijn schamele interestopbrengsten in de grijpgrage handen van de fiscus achterlaten. Was het niet de gewezen economieprofessor en eersteminister Mark Eyskens die zijn eigen land als een apenland omschreef? De conclusie is heel simpel: hoe meer belastingen, hoe meer armoede.

maior domus
Lid geworden op: 25 jul 2014, 00:06

11 jan 2018, 10:36

Ik vind niet dat de ontvangers of betalers of eigenaars van zwart geld moeten gestraft worden!
het is de staat die zuiniger moet omspringen met onze belastingcentjes!!
Wij hebben in Belgique al van de hoogste belastingschalen op de planeet.
Dan is het toch maar normaal dat de mensen die proberen te ontwijken door zwart te verdienen.
Dat is wettige zelfverdediging tegen een onverzadigbare roverheid.
Ondank is 's werelds loon