Microsoft schiet te hulp.

Vragen/antwoorden betreffende computer software.

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

31 jan 2018, 13:35

Het is zelfs Microsoft opgevallen dat er GRATIS progr. zijn die pc's scannen op verschillende fouten, die dan dramatiseren en er eentje of 2 "oplossen", voor het verwijderen van die honderden, of duizenden, anderen, moet je dan wel degelijk betalen. Niet te veel maar ook niet overdreven veel, het moet "aanlokkelijk" geprijsd zijn, dan happen er veel wel toe.
Zogenaamde opschoon- of opkuisprogramma's, register-opschoners, enz...
Micros. is er tegen dat dergelijke alarmerende berichten de gebruikers nog steeds bereiken, en gaat het probleem aanpakken vanaf 01.03.2018.
Enkel maar in Win10?
Vanaf 1 maart 2018 zullen Windows Defender Antivirus en andere Microsoft-beveiligingsproducten programma's classificeren die dwangboodschappen als ongewenste software weergeven , die zullen worden gedetecteerd en verwijderd.

Klantbescherming is onze topprioriteit. We passen onze evaluatiecriteria aan, breiden deze uit en werken ze bij op basis van feedback van klanten en om de nieuwste ontwikkelingen in ongewenste software en andere bedreigingen vast te leggen. We moedigen onze klanten aan om programma's in te dienen die ongewenst gedrag vertonen dat te maken heeft met dwangberichten of andere ongewenste of schadelijke gedragingen in het algemeen.

 Afbeelding

Duidelijk dat het eigen maandenlang gerommel enkele jaren terug om Win10 aub te installeren niet onder deze criteria vallen...

Wat zijn dus "ongewenste programma's" volgens Microsoft:
https://www.microsoft.com/en-us/wdsi/th ... d-software

Hier kan je malware-bestanden indienen voor verdere analyse:
https://www.microsoft.com/en-us/wdsi/filesubmission

Barak Shein van Microsoft:

https://cloudblogs.microsoft.com/micros ... -purchase/
RECHTSklik ergens in de pagina en klik "Vertalen naar het NL".

:wink:
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/