LEGERDIENST

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

16 mar 2018, 11:54

""Mijn legerdienst was voornamelijk een jaar van veel tijdverlies en nutteloze taken."

Zo nu en dan post onze Jules ook wel eens iets dat volledig correct is. Dat jaar tijdverlies heeft mij ook één jaar anciënniteit gekost en dat heeft mij lang parten gespeeld in vergelijking met vrouwelijke kandidaat-leerkrachten.
Ik heb mijn legerdienst in de kazerne Coppens(Rijdende Artillerie) in Brasschaat doorgebracht als milicien -brancardier - nooit heb ik zoveel (beroeps)plantrekkers en onbekwame figuren bezig gezien als daar. Een prima zaak dat die geldverslindende , volstrekt nutteloze boel opgedoekt is.

voorn
Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
Locatie: Antwerpen

16 mar 2018, 12:17

Zelfs 3 kampen gedaan altijd verantwoordelijk voor het zorgen voor elektriciteit; telefonie;radio en onderhouds apparatuur.  een jobke als in de privé.
Gast

16 mar 2018, 12:18

wardje schreef:SOF , waar jij van spreekt is al een tijdje terug, nu wordt dat aanzien als gelijkgestelde dagen, heb dit gevonden DENK dat dit er betrekking op heeft:


http://www.onprvp.fgov.be/NL/futur/calc ... fault.aspx
Daar staat o.a. geschreven : uw militaire dienst of uw periode als gewetensbezwaarde volgt onmiddellijk op een periode van tewerkstelling of gelijkstelling als werknemer; en dat is wat volgens mij indertijd de enige voorwaarde was , dus inderdaad van al een tijd geleden.
Gast

16 mar 2018, 12:26

frits1955 schreef:""Mijn legerdienst was voornamelijk een jaar van veel tijdverlies en nutteloze taken."

Zo nu en dan post onze Jules ook wel eens iets dat volledig correct is. Dat jaar tijdverlies heeft mij ook één jaar anciënniteit gekost en dat heeft mij lang parten gespeeld in vergelijking met vrouwelijke kandidaat-leerkrachten.
Ik heb mijn legerdienst in de kazerne Coppens(Rijdende Artillerie) in Brasschaat doorgebracht als milicien -brancardier - nooit heb ik zoveel (beroeps)plantrekkers en onbekwame figuren bezig gezien als daar. Een prima zaak dat die geldverslindende , volstrekt nutteloze boel opgedoekt is.
Een leger is uiteraard een nutteloze boel zolang er geen oorlog is.  En dus zou men er naar moeten streven dat het leger ook in vredestijd zinvolle activiteit kan uitvoeren.   Een leger kan mits hervorming van bevoegdheden evengoed als politiemacht dienst doen , als civiele bescherming , als ambulance dienst 100 , enz ... Al die parallelle organisaties zoals politie , civiele bescherming , .... hoeven dan eigelijk niet meer te bestaan.  Verminderd ook al het aantal ministers en  hun cabinet slapers :)

Horus1
Lid geworden op: 23 dec 2016, 07:29
Locatie: Vlaanderen

16 mar 2018, 12:48

Sof, zou je dat nu momenteel ook durven zeggen tegen de militairen die én de luchthaven bewaken en in onze grootste steden patrouilleren? Zeg ze dat ze nutteloos zijn?  Ga niet vertellen wat ik van jou en dejules geraaskaal vind. Op zijn minst  beschamend, en hier laat ik het bij. Heb mijn legerdienst gedaan in 73 en heb er mij 15 maanden goed geamuseerd en vooral veel bijgeleerd. Ervaring die bij mijn latere jobs veel heeft geholpen. Vond het een verrijking in tegenstelling met onze beroepsklagers hier.

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

16 mar 2018, 13:11

""Zeg ze dat ze nutteloos zijn? "

Je verwart beroepsmilitairen met de verplichte militaire dienst. Geen probleem met een efficiënt, goed opgeleid en technisch goed uitgerust leger van beroepsmensen. Een deel van de mannelijke bevolking ( waarom sommigen wel en anderen niet?)- verplicht en  vaak  dik tegen hun goesting - soldaatje laten spelen is geldverspilling en doelloos. En als het is om U te "amuseren"...daar had en heb ik de kazerne en die militaire kloefkappers verdorie niet voor nodig .
Gast

16 mar 2018, 14:21

Horus1 schreef:Sof, zou je dat nu momenteel ook durven zeggen tegen de militairen die én de luchthaven bewaken en in onze grootste steden patrouilleren? ......
In mijn geschrijfsel hierboven worden dat militairen met een  politiefunctie , dus geen politie meer , maar slechts één identiteit.  Ik kwam indertijd ook liever de rijkswacht - en dat was een legereenheid - tegen dan politie. Die gedroegen zich correcter , waren beleefder , en reageerden minder impulsief.  Het kon toen al anders , dus nu ook ....

voorn
Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
Locatie: Antwerpen

16 mar 2018, 14:29

Bij de rijkswacht moesten de keuronderofficieren  wel 3 jaar school volgen i.p.v enkele maanden bij de politie.
Gast

16 mar 2018, 15:46

voorn schreef:Bij de rijkswacht moesten de keuronderofficieren  wel 3 jaar school volgen i.p.v enkele maanden bij de politie.
Voilà !  

En toen werden die ook nog regelmatig fysiek getraind , daarover moet je het tegen het Antwerpse dikkebuik politie krapuul niet hebben.

Paca
Lid geworden op: 28 sep 2006, 01:58
Locatie: Suzhou

17 mar 2018, 01:24

Wat legerdienst betreft ... ik heb 12 maanden legerdienst gedaan. Gelukkig als "recce", dit gaf tenminste de gelegenheid eens rond te hossen in de velden en de bossen met mijn Willy's.
Wat niet belet dat ik me meer als de helft van de tijd verveelde in Arolsen en aangelanden.

Wat me ietwat tegen de borst stuit is de commentaar over de kadetten die nu wat op straat patrouilleren. Ze worden verdomme betaald om een job te doen. Het is natuurlijk altijd plezanter uw goesting te doen, in de kazerne rond te hangen, in de kantine moppen te tappen met de kameraden etc. Daar hebben we geen militairen voor nodig ... dat kan elke snotneus!

Valium
Lid geworden op: 21 nov 2007, 04:15

17 mar 2018, 09:54

Kijk toch eens naar Israël !!!

Verplichte legerdienst van 3 jaar
En ik verzeker je, na die 3 jaar zijn dat geen gewone boefers zoals hier, maar goed getrainde commando's
En dit hetzelfde voor de vrouwen.

Vele van hen tekenen bij en als vrouw bestuur je daar een tank
Hier paraderen ze op 21 juli met plastieken geweren .

Onze politiekers denken maar meer en meer dat je goed met playstation kan spelen, dat je de Russen kunt tegen houden.

1 Russische hacker en gans België ligt plat

Idefix
Lid geworden op: 21 jun 2007, 18:58
Locatie: Vlaams Brabant

19 mar 2018, 11:25

Ik heb daar zware problemen mee en om de volgende gegronde reden. Stel je voor dat alle jongeren van allochtone afkomst, maar met de Belgische Nationaliteit, in de huidige extreem Islamitische context, door onze specialisten nog opgeleid worden in militaire technieken. Is dat niet ons eigen graf delven? Is er iemand zo naïef te geloven dat die gasten, na bv. een degelijke opleiding tot Para-Commando, ze  hun opgedane kennis ten behoeve van onze veiligheid gaan gebruiken?
De zon is gratis voor iedereen

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

19 mar 2018, 12:16

Idem met moslims in de politiecorpsen. Indien zij toegang hebben tot gevoelige databases .... ? Wat met een infiltrant die in een moslimmilieu actief is. Hoe zeker is die persoon dan nog van zijn leven?
AfbeeldingAfbeeldingpSorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.
Gast

19 mar 2018, 12:41

Idefix schreef:Ik heb daar zware problemen mee en om de volgende gegronde reden. Stel je voor dat alle jongeren van allochtone afkomst, maar met de Belgische Nationaliteit, in de huidige extreem Islamitische context, door onze specialisten nog opgeleid worden in militaire technieken. Is dat niet ons eigen graf delven? Is er iemand zo naïef te geloven dat die gasten, na bv. een degelijke opleiding tot Para-Commando, ze  hun opgedane kennis ten behoeve van onze veiligheid gaan gebruiken?
Bestaat er ook zoiets als een moslim-almoezenier in een kazerne ?  :lol:  Ik denk niet dat moslim soldaten met hun kont omhoog gaan liggen , de IS strijders deden dat ook niet.  Zorg voor een seculiere maatschappij met een gedegen en menswaardige gedragscode , en alle problemen lossen zich vanzelf op.  We gaan dan wel eerst de "C" uit de CD-en-V moeten schrappen en heerschappen als een Rik Torfs op andere gedachten moeten brengen.