foutmelding bij openen PC -outlook en skynet

Vragen/antwoorden betreffende e-mail.

Augustinus
Lid geworden op: 02 dec 2013, 14:48
Locatie: Brecht

22 mar 2018, 16:24

Ik heb een vaste PC en hierop Windows 10 geïnstalleerd,er is een account outlook adres geïnstalleerd en van daaruit gebruik ik een account 'skynetadres' reeds enkele jaren.Door allerlei gebruiksvoorwaarden, updates en aanpassingen heb in reeds geruime tijd een foutmelding bij openen 'Windows live mail 2012'. Op onderbalk komt dan rechts een geel uitroepingsteken in een driehoek en een venster met aanduiding 'voor account outlook kunnen geen berichten verzonden of ontvangen worden'. Ik moet dit dan wegklikken om op het account "skynet" te komen waar ik alles op doe: berichten ontvangen, versturen enz. Soms krijg ik zowel in dit venster een bericht dat zowel op account outlook als account skynet geen berichten kunnenn ontvangen worden.
Door het venster weg te klikken kom ik altijd op het account skynet en kan ik normaal verderwerken.Alleen duurt dit allemaal langer eer je kan beginnen werken en dat is vervelend.
Op het account Ourtlook krijg ik alle informatie en mails van Microsoft, verder kan ik dit niet gebruiken en wens het ook niet te gebruiken.
Kan iemand mij daarbij helpen.
Mvg, Augustinus 

Sony
Lid geworden op: 19 feb 2005, 13:45
Locatie: Boom

23 mar 2018, 09:57

Augustinus,

Windows Live mail, onderdeel van Windows Essentials wordt niet
ondersteund in Windows 10.
https://support.microsoft.com/nl-be/hel ... essentials

Als je een e-mail programma wilt gebruiken met de bestanden op
je computer kunt je best Mozilla Thunderbird installeren.
https://www.mozilla.org/nl/thunderbird/
Overschakelen van Windows Live Mail naar Thunderbird:
https://support.mozilla.org/nl/kb/overs ... hunderbird

Outlook account instellen in Thunderbird
scroll naar situatie C
https://www.yourhosting.nl/support/hand ... underbird/

Sony
I Afbeelding SeniorenNet

Augustinus
Lid geworden op: 02 dec 2013, 14:48
Locatie: Brecht

23 mar 2018, 20:41

Dankjewel Sony,

Ik had al gevreesd dat het zoiets was als niet ondersteuning door Microsoft!
Ik krijg via mijn 'Outlook' account alle berichten van Microsoft en had daar iets over gelezen dat dit kon gebeuren, maar heb daar eens iets voor ingevuld om dit verder te blijven gebruiken met ondersteuning.
Maar ja, alle berichten lezen en begrijpen van Microsoft, niet gemakkelijk. Nu weer een wijziging van gebruikersovereenkomst tegen 31 Mei... als niet akkoord dan uitschrijven...
Eigenlijk is er toch niets aan te doen aan hetgeen boven onze hoofden wordt beslist..
Maar waarom geven ze dan belangrijke updates die ze aanmelden, je weet niet wat het allemaal inhoudt en dan denk je dat die updates inhouden dat alles verbetert.

Ik had een ander bericht over 'Onedrive' waar ik geen foto's meer kan verzenden, hier ook weer een bericht van Microsoft dat dit gewijzigd is... ook niet meer ondersteund??? Nochtans om gratis Ondrive te kunnen gebruiken heb je max 5 GB waar ik maar een opslag heb van 308 MB.

Je voorstel om naar Thunderbold Mozilla te gaan voor mailing ga ik eens onderzoeken, maar waarom kan ik niet via Windows 10 en Internet Explorer verder?
 Wordt dit bij Windows dan niet 'Life mail, en moet ik daar dan niet via mijn 'outlook' account verder gaan?

Graag nog wat verdere informatie, want ik begrijp niet waarom bij Mozilla (ik heb in het verleden Firefox Mozilla gehad, maar was daar niet tevreden over. Te veel spam.

Mvg
Augustinus