Vlaamse corruptie.

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

Vrijzinnige
Lid geworden op: 27 feb 2018, 13:45

05 apr 2018, 08:47

Wil. schreef:"Vlaamse Regering heeft overschot van 100.000.000" : zuinig bestuur. Wanneer hebben we nog eens zo'n overschot gezien in het federale belgië?
Dat is NOG STEEDS geen zekerheid Wil ! Want Europa moet nog de goedkeuring geven dat de werken aan de Oosterweel buiten de begroting mogen worden gehouden. 
Is dat NIET het geval, dan kleuren de cijfers ROOD Wil.

Het Rekenhof plaatst een aantal kritische kanttekeningen bij de Vlaamse begroting. Het blijft bijvoorbeeld vragen hebben bij de manier waarop de Vlaamse regering het Oosterweel-project in rekening brengt, zeker nu blijkt dat naast de bouwkosten ook voor 100 miljoen euro aan adviseurskosten uit de begrotingsdoelstelling worden gehouden. Over de plannen met energieheffing is het Rekenhof grotendeels positief, al blijven er ook daar vragen. 

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/re ... ~a0e0c48f/
Een volk krijgt de leiders dat zij verdienen

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

05 apr 2018, 09:40

frits1955 schreef:" "een credit rating bij Moody's"

We weten (hopelijk) nog wat de waarde is van die ratingtoestanden  en hoe Moody's 10 jaar geleden  de bal gigantisch (en bewust) missloeg en zo mee verantwoordelijk was voor de bankencrisis.
Het werkwoord moet in de verleden tijd staan : 'wat de waarde was' ipv 'is' .

Alle overheidsobligaties móeten een credit rating krijgen zo niet mogen bepaalde instanties niet beleggen in die producten. Net als de banken hebben Moody's en co. hun werkwijze wat bijgesteld. Maar van belang hier is dat dezelfde beoordelaar de twee entiteiten - Vlaanderen en belgië - door dezelfde ogen bekijken en er vervolgens een rating opkleven. Die valt in het voordeel van Vlaanderen uit. Dat is ook normaal want door er twee zwakkere elementen bij te nemen, kom je niet uit bij een sterker geheel.
AfbeeldingAfbeeldingpSorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.