Stroom nergens zo duur als in België

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

08 aug 2018, 17:29

voorn schreef:Ge denkt toch niet dat de bedrijven dit gaan betalen?
Staat iedereen aan den dop.
Je hebt je niet goed geïnformeerd? Warmte?
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

08 aug 2018, 17:46

De zo geroemde Greg helpt je ook echt verder... van het bed op het...stro...dan toch...
https://www.vreg.be/nl/hoe-evolueren-de ... dit-moment

Je klikt hier op:
Afbeelding
en je krijgt gratis en voor niets:

Afbeelding

Vergeet niet, deze typetjes betalen wij met z'n allen een zeer goed loontje (de een al wat meer dan de andere slimmerik), allez, de belastingbetalers toch:
https://www.vreg.be/nl/organisatiestructuur#sect1
En ook hun verplaatsingskosten, uitrusting, refter, koffiemadammekes, ziekengeld en kas, pensioen, alle mogelijke energievoorzieningen worden door ons verzorgd, betalend, tot in de puntjes...

Wat krijgen we ervoor terug?
Just,
404 en Sorry...en een gepeperde energie-rekening, alsmaar stijgend en bovendien goedgekeurd door de...euh..Greg...

:wink:
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/
Ice

09 aug 2018, 03:44

dejules schreef:
  • We halen dezer dagen de ene medaille na de andere binnen op de Europese kam­pioenschappen. Maar deze titel is er geen om trots op te zijn: nergens betalen gezinnen zoveel voor hun elektriciteit als in België, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. Test-Aankoop vraagt dat de regering de btw op elektriciteit opnieuw verlaagt naar 6 procent.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180807_03653414

Gecombineerd met de laagste pensioenen en de babyboomers die nu massaal in pensioenleeftijd komen … COLLECTIEVE ARMOEDE.
En je vergeet nog het een en ander:
door de droogte hebben de politieke dieven nog wel meer in petto:
- mislukte oogsten, aardappelen, fruit en groenten allerhande: alhoewel er reserves zijn om een slechte oogst te kunnen overbruggen schreeuwen ze nu al moord en brand over (wéér!) TEKORTEN om de voedselprijzen kunstmatig weer de hoogte in te kunnen jagen==>verarming (een groter gedeelte van het huishoudbudget zal voor voedsel moeten gebruikt worden)
- wáter: door te zuinig zijn en minder te verbruiken moeten de inkomsten van de staat en de winsten van de watermaatschappijen gecompenseerd worden door.....een forse verhoging van de waterfactuur==> verarming

Bovendien jammeren de watermaatschappijen nu ook al reeds over de dringende 'herstellingen' vervangingen van het waternetwerk, (vorige week nog een lek in de waterleiding waardoor liters en liters water verspild werden terwijl wíj niet mogen sproeien) een investering waar wij reeds decennia lang belasting voor betalen en dat óók weer verspild werd door de politieke dieven.

Conclusie: wij betalen ons blauw voor openbare diensten, voor het riool-, water-, elektriciteitsnetwerk dat vervolgens járen verwaarloosd wordt door de corrupte politiek en waarvoor ze dan télkens OPNIEUW belastingen verzinnen omdat ze de geïnde miljarden in eigen zakken hebben gestoken of verspild/uitgedeeld hebben ipv aan onderhoud en vervanging van de versleten infrastructuur te gebruiken.
Wij betalen dus álles DUBBEL en zelfs DRIEDUBBEL om er uiteindelijk níks meer voor terug te krijgen behalve boetes!

En ook de turteltaks betalen wij nóg steeds!!! (Nét als jaarlijks de 'éénmalige' crisistaks van loodgieter dehaene indertijd!)
Alhoewel het grondwettelijk hof de turteltaks als onwettig bestempeld heeft wegens dúbbele belasting, verandert stommelein enkel de naam en hop, we zijn weer aan het betalen en wat we ónterecht reeds betaalden, daar kunnen we naar fluiten!  :evil:
 

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

09 aug 2018, 10:21

""mislukte oogsten, aardappelen, fruit en groenten allerhande: alhoewel er reserves zijn om een slechte oogst te kunnen overbruggen schreeuwen ze nu al moord en brand over (wéér!) TEKORTEN om
de voedselprijzen kunstmatig weer de hoogte in te kunnen jagen"

Jaja, tekorten... met eigen ogen gezien.Tonnen tomaten, paprika's etc. uitgestort in een natuurgebied(Brechtse heide). Lang leve het kapitalisme en de gesubsidieerde voedseloverschotten.



Afbeelding

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

09 aug 2018, 15:47

En ook de turteltaks betalen wij nóg steeds!!! (Nét als jaarlijks de 'éénmalige' crisistaks van loodgieter dehaene indertijd!)
Alhoewel het grondwettelijk hof de turteltaks als onwettig bestempeld
heeft wegens dúbbele belasting, verandert stommelein enkel de naam en
hop, we zijn weer aan het betalen en wat we ónterecht reeds betaalden,
daar kunnen we naar fluiten!  Afbeelding
De electriek ,die kost in feite maar een paar centen, de grote kost is de rand benamingen,die ze er aan toevoegen,
vaste vergoeding....tja daar kan men alle kanten mee uit, gebruik van de netten...nog zo iets,meterhuur, heffingen en toeslagen,een kat vind er haar jong niet meer in, en voor zij die nu zonnepanelen leggen, die betalen zelfs nog als ze 0 KW verbruiken,aan de procumententaks en aan al wat hier boven staat ook plus de BTW natuurlijk,begrijpe wie het kan, maar de meter draait terug, ze leveren stroom aan de maatschappij en ze moeten er voor betalen ook????
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.