Voelt Crombez de bui al hangen?

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

19 aug 2018, 15:47

voorn schreef:De kiezers zijn massaal rechts gaan stemmen; omdat de socialisten de autochtone werkmens gewoon niet meer zag staan.
En de kaart van buitenlanders en profiteurs koos.
Hier in Hoboken een socialistisch bastion meer dan 50% achteruitgang.
Mensen, denken altijd dat het gras groener is als in hun hof,dus geloven ze de sprookjes die al die politieke partijen hun voorschotelde ,en en was een tijd ,dat ze massaal op het Vlaams blok stemde,want dat was de taal die jan modaal op het werk, en aan de toog vertelde,maar de traditionele partijen zagen de bui hangen ,en riepen snel, snel een cordon sanitair in het leven,maar we zullen nooit weten hoe het verder zou verlopen zijn, moest het Vlaams blok toen mede aan de macht gekomen zijn, omdat in werkelijkheid heel dat politie gedoe ,een pot nat is,van liegen, bedriegen, hele en halve waarheden verkondigen,tot sjoemelen, graaien en postjes pakken , maar verder niks doen.
En telkens opnieuw trappen we er in,gaan we terug een stoelen dans krijgen,en gaan ze het zelfde liedje spelen van....besparen, de begroting op orde krijgen, de put van de vorige regeringen vullen, strenger worden voor het milieu beleid,meer job's.....EZV
En als ze genoeg tegen de mensen hun schenen hebben gestamd,dan gaan ze er zelf voor zorgen dat ze nog een postje in de EU kunnen bemachtigen,omdat ze het hier niet meer zien zitten, met al die ondankbare die hun werk niet kunnen appreciëren . :D
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.

Lukas
Lid geworden op: 17 aug 2005, 17:59
Locatie: Antwerpen

19 aug 2018, 21:49

Phoebe schreef:Socialisten hebben naar mijn gevoel  hun eigen ondergang bewerkstelligd. Ze zijn vergeten dat ze feitelijk een werkmanspartij zijn en dat arbeiders , die  spreekwoordelijk van 8 tot 5 met  hard werken hun dagelijkse boterham moeten verdienen, zich gesteund moeten voelen . Daar wringt het schoentje naar mijn mening .  Ze hebben de laatste decennia  véél té veel de kaart van vreemdelingen getrokken , die dan in de watten gelegd (als nieuw kiesvee?) en hebben daarbij hun core business , aandacht en steun aan de werkmens verwaarloosd.
Voeg daar het deel van hun achterban die getransformeerd zijn tot yuppies en het 'bon ton' vinden om diezelfde 'migranten' als verrijking te cultiveren en men krijgt het  ideale recept voor  hun achteruitgang bij  de  doorsnee Vlaamse kiezer die van oorsprong en  van 'thuis uit'  het bolletje rood kleurde .

Veel van hun kiezers zijn gewoonweg uitgeweken naar het zogenaamde' rechts' omdat die wél voeling blijven houden hebben met wat leeft in de onderbuik van de kleine man . Het is namelijk de gewone 'Jan met de pet' die het meest te maken krijgt met overlast , criminaliteit, cultuurverschillen die de migratie met zich meebrengt.

Wanneer er daarbij  dan al eens  een geval van gesjoemel en zelfverrijking aan het licht komt dan is dat de druppel die de emmer doet overlopen .

Tegenwoordig lijkt  de perceptie van socialisme  , zakkenvullerij en partijen voor vreemdelingen te zijn  . Men kan het overal in Europa aldus aanvoelen .

Juist !!! 

Tot mijn spijt moet ik toegeven dat bovenstaande analyse klopt.
Spijt omdat hiermee een  politieke filosofie dreigt verloren te gaan
die in wezen een betere en rechtvaardiger maatschappij op het oog had.
Idem voor CD&V. 

.

maior domus
Lid geworden op: 25 jul 2014, 00:06

20 aug 2018, 00:02

Phoebe schreef: Veel van hun kiezers zijn gewoonweg uitgeweken naar het zogenaamde' rechts' omdat die wél voeling blijven houden hebben met wat leeft in de onderbuik van de kleine man . Het is namelijk de gewone 'Jan met de pet' die het meest te maken krijgt met overlast , criminaliteit, cultuurverschillen die de migratie met zich meebrengt.
Zeer juist, en waarmee meteen bewezen is dat de multiculturele maatschappij die ons door de strot werd geramd, een criminele waanzin is.

Ik zou best wel links willen zijn, maar links is tegen mij, dus ben ik rechts !!!
Ondank is 's werelds loon

walteropdemaan
Lid geworden op: 27 nov 2009, 15:56

20 aug 2018, 08:57

Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten: “Aanslagen zijn niet uit te sluiten”

Phoebe
Lid geworden op: 16 mar 2003, 01:30
Locatie: In ons mooie Vlaanderen

20 aug 2018, 09:22

 Of Crombez de bui voelt hangen is hier de vraag ?!   Natuurlijk .. hijzelf is er niet gerust in en hij heeft er zowaar al zijn paraplu bijgenomen, zo blijkt .
Zo kan men vandaag lezen dat ,wanneer zijn partij een slechte uitslag heeft, hij zijn voorzitterschap  aan de hoogste takken van de wilgen wil hangen  en hij  dan de zogenaamde 'conclusies' trekt.. Tot zover zijn strijd ..
Wat zegt dat over de overtuiging van de man dat hij al op voorhand een (vlucht)weg vooruit kiest ?
De  moedige, overtuigde edoch  onbekende militantjes, die zich dagelijks inzetten nù om deur aan deur  flyers te gaan posten en verbaal pleiten bij de (werk)mensen om toch voor het rode programma van Crombez te kiezen zullen zich zeker gesteund weten door  het signaal dat hun leider 2 maand voor de verkiezingen hen meegeeft.?!

Wat denken de hard core rode kiezers hiervan allemaal ? . Hoe overtuigd blijven ze dat rood links zich dubbel plooit voor hen ook wanneer de uitslag tegenvalt voor de kopstukken ?
Wie zou een mogelijk vrijkomend voorzitterschap uit de goot kunnen opvissen  ? Van de Lanotte wou niet meer destijds , nadat hij verkiezingen verloor , Freya de verlichte VandenBossche die paste  ervoor 'in den duik' met een gekrabbelde nota naar Vande Lanotte toegeschoven .  Bruno Tobback dan maar  , die na een tijdje zowat uitgespuwd werd en vervangen werd  na een nogal geladen voorzittersstrijd door ' den John' .  Waar zit die zijn succesverhaal nu ? Wie brengt daar bij Sp.a licht in de duisternis en de dwaling ? Misschien een 'onafhankelijke ' ?
In de Stille Oceaan kan men elkander goed verstaan ....

maior domus
Lid geworden op: 25 jul 2014, 00:06

20 aug 2018, 10:25

walteropdemaan schreef:Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten: “Aanslagen zijn niet uit te sluiten”
"Aanslagen vallen niet uit te sluiten" zegt Geens.
Geens is een eersteklas verzieker.
Een paniekzaaier die mensen tegen elkaar opzet, en criminelen de hand boven het hoofd houdt met zijn laks beleid.

Ik zal eens grof zijn: liever een aanslag van extreem rechts om orde op zaken te stellen, dan nog maar een aanslag van de islamieten, want die hebben we al genoeg gehad.
Ondank is 's werelds loon

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

20 aug 2018, 11:12

Burgerwachten worden alleen opgericht omdat de Staat in gebreke blijft met het beschermen van haar burgers en hun eigendommen !
De politiek heeft deze toestand zelf gecreëerd.
Waarom moet er links en rechts zijn? Beiden hebben op bepaalde punten gelijk en op andere punten ongelijk.
Het recht in eigen handen nemen , heeft ook een keerzijde er zal steeds een reactie volgen en dat is een triestige toestand die op de duur zal escaleren.
Wie houdt dan de teugels strak??
Vluchtelingen zullen in steeds grotere getalen deze kant opkomen. Op dit moment zitten we nog in een soort van overgangsperiode. Deze verloopt chaotisch en zonder gezamenlijk en vooruitziend beleid.
Wat je zaait,zul je oogsten. Denk 2x na eer je mensen uit den vreemde aanneemt om hier te komen werken en uiteindelijk de grenzen open zet zodat iedereen gaat en staat waar hij wil.Wij als Belg worden gediscrimineerd niet de vluchtelingen. Wij moeten onze cultuur opofferen voor hen.Wij verliezen onze waarden. Eenvoudige dingen zijn plots racistisch geworden doordat zij er niet kunnen mee omgaan.
Jammer maar moeten ervaren ,het is niets anders en onze politici keek ernaar en zag dat het niet goed was.....( vervolg....)??? :cry: :cry:

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

20 aug 2018, 11:22

""Wat je zaait,zul je oogsten. "

Politici die dag na dag met woorden en daden migranten criminaliseren moeten dan ook niet opkijken wanneer een bepaald soort burgers gaat denken dat ze niet alleen de meest grove zaken kunnen zeggen en schrijven, maar dat ze ook gewelddaden mogen plegen.
Maar dat bedoelen jullie natuurlijk niet :wink:

maior domus
Lid geworden op: 25 jul 2014, 00:06

20 aug 2018, 11:44

Het gaat hem er niet over om migranten te criminaliseren.
Het gaat om de vele gelukzoekers (parasieten) die illegaal ons grondgebied binnendringen.
Dat zijn dus wel degelijk criminelen.

Als ze nu nog eens iets zouden bijdragen aan onze samenleving.
Maar nee.
Ze dringen hun godsdienst op, stelen en verkrachten. Want dat zit in hun cultuur.
Maar ondertussen moeten onze zwarte piet en onze kerstbomen oprotten.
Het volk is dat spuugzat.
Extreme reacties zijn niet altijd goed te keuren, maar zeker wel te begrijpen.
Ondank is 's werelds loon

Paul Siemons
Lid geworden op: 03 feb 2004, 21:22

20 aug 2018, 11:50

Dat ze dit voorbeeld eens volgen: China en Japan pakken de islam keihard aan want geen interesse
https://www.stopdebankiers.com/china-en ... interesse/



petrol
Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06

20 aug 2018, 12:35

Phoebe schreef: Of Crombez de bui voelt hangen is hier de vraag ?!   Natuurlijk .. hijzelf is er niet gerust in en hij heeft er zowaar al zijn paraplu bijgenomen, zo blijkt .
Zo kan men vandaag lezen dat ,wanneer zijn partij een slechte uitslag heeft, hij zijn voorzitterschap  aan de hoogste takken van de wilgen wil hangen  en hij  dan de zogenaamde 'conclusies' trekt.. Tot zover zijn strijd ..
Wat zegt dat over de overtuiging van de man dat hij al op voorhand een (vlucht)weg vooruit kiest ?
De  moedige, overtuigde edoch  onbekende militantjes, die zich dagelijks inzetten nù om deur aan deur  flyers te gaan posten en verbaal pleiten bij de (werk)mensen om toch voor het rode programma van Crombez te kiezen zullen zich zeker gesteund weten door  het signaal dat hun leider 2 maand voor de verkiezingen hen meegeeft.?!

Wat denken de hard core rode kiezers hiervan allemaal ? . Hoe overtuigd blijven ze dat rood links zich dubbel plooit voor hen ook wanneer de uitslag tegenvalt voor de kopstukken ?
Wie zou een mogelijk vrijkomend voorzitterschap uit de goot kunnen opvissen  ? Van de Lanotte wou niet meer destijds , nadat hij verkiezingen verloor , Freya de verlichte VandenBossche die paste  ervoor 'in den duik' met een gekrabbelde nota naar Vande Lanotte toegeschoven .  Bruno Tobback dan maar  , die na een tijdje zowat uitgespuwd werd en vervangen werd  na een nogal geladen voorzittersstrijd door ' den John' .  Waar zit die zijn succesverhaal nu ? Wie brengt daar bij Sp.a licht in de duisternis en de dwaling ? Misschien een 'onafhankelijke ' ?
Een groot SP.a kopstuk heeft er al definitief de brui aan gegeven.

Phoebe
Lid geworden op: 16 mar 2003, 01:30
Locatie: In ons mooie Vlaanderen

20 aug 2018, 12:41

Jaja , de regering kan ons niet beschermen en ze moet er  ondertussen nu voor zorgen dat men zichzelf in hardere kernen  ook niet gaat beschermen . Hoe noemen ze dat  : tekortschieten in bescherming van de doorsnee brave burger  ?  
Ondertussen valt het met die zgn. aanslagen van zgn. extreem rechts  gelukkiglijk tot hiertoe nog mee .
Aanslagen en overvallen van vreemd crapuul daarentegen ..
Twintig jaar terug durfde ik in 't stad  nog op straat 's avonds ,  nu niet meer  en daar is reden voor ondertussen ..

Dan  toch maar  voor diegenen die pech hebben in 't Nieuws de opgelopen blauwe plekken en kwetsuren tonen die toegebracht werden door crapuul ,  en bij erger  maar  kaarsjes branden , wat liedjes zingen , bloemetjes neerleggen en luisteren naar toespraken van  onze leiders  die ons komen zeggen hoe verwerpelijk hun daden toch  wel zijn .
Ondertussen krijgen de criminelen , soms al rapper  terug op straat dan ze aangehouden  werden,  een papiertje  mee waar op staat dat ze zich moeten gedragen  hé !...

De toekomst ziet er niet goed uit voor niemand (!) links noch rechts , als deze tendens van straffeloosheid blijft voortduren.
Extreme reacties zijn  inderdaad niet goed te keuren .
In de Stille Oceaan kan men elkander goed verstaan ....

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

20 aug 2018, 17:40

Dat ze dit voorbeeld eens volgen: China en Japan pakken de islam keihard aan want geen interesse
Ik ,vind dat ook , maar ze gaan een extreem rechtse betoging harder aanpakken dan een islamitische,want als er hier met een islamiet iets gebeurt ,zelfs al is het een gezochte crimineel , staat half Brussel in brand ,want dat kunnen ze goed ,den boel in brand steken en plunderen,en ik ken geen enkele godsdienst die zo haatdragend, en gewelddadig is als moslims, dus de Chinezen ,en Japan  hebben gelijk , maar hier zijn ze er te laks voor, en durven ze niet. :(
https://www.stopdebankiers.com/china-en ... interesse/
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.

Idefix
Lid geworden op: 21 jun 2007, 18:58
Locatie: Vlaams Brabant

21 aug 2018, 11:11

Onze verouderde wetten zijn niet aangepast aan de huidige toestand van legale of illegale massa immigratie. Wetten veranderen duurt veeeeel te lang, dus de rechtspraak hinkt altijd jaren achterop. Geens dat dit niet in één legislatuur rechtzetten, dat had al jaaaaren geleden moeten gebeuren.
Anderzijds, als er dan een minister zoals Theo Francken is die de wet echt toepast wordt hij met alle mogelijk vuiligheid bekogeld door dezelfde mensen die zeggen dat onze wetten te laks zijn.
De zon is gratis voor iedereen

petrol
Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06

22 aug 2018, 06:29

frits1955 schreef:""Socialisten hebben naar mijn gevoel  hun eigen ondergang bewerkstelligd."

Ze hebben hun teruggang vooral te danken aan het decennialang deelnemen aan de macht en het steunen  van een rechts besparingsbeleid op kap van de gewone mensen.
Besparen is niet nodig dan?
Blijven schulden opstapelen wel,zodat België een tweede Griekenland wordt aan de Noordzee.
En de sossen hebben hun teruggang vooral te danken door hun massa corrupte schandalen in het verleden.
Maar sommige naïeve sossen zijn zich van geen kwaad bewust.
Als in de volgende regering de sossen weer mogen meedoen zal het allemaal weer veel beter worden en moogt ge weer gratis met de lijnbus rijden.