Begrotingstekort stijgt volgend jaar opnieuw naar 1,8 %

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)
dejules

09 okt 2018, 17:56

Het tekort op de begroting stijgt volgend jaar opnieuw naar 1,8 procent. Dat zegt Eric Van Rompuy in "Villa politica". Het tekort zal dus een pak meer bedragen dan de 0,6 procent die premier Michel in zijn beleidsverklaring aanhaalt.
"Michel zegt dat het tekort is verminderd van 3 procent in 2014 tot 0,6 procent volgend jaar. Maar de resultaten voor 2018 zijn dat het tekort niet zal eindigen op 0,7 procent, zoals de premier zegt. Het Internationaal Munt Fonds (IMF) en het Planbureau zeggen dat het tekort terug boven de 1 procent zal uitstijgen. Rekening houdend met de gevolgen van de belastingverlaging van de Taxshift, zal het tekort volgend jaar stijgen tot 1,8 procent", aldus Van Rompuy.


"Het tekort waarmee de regering deze legislatuur zal beëïndigen zal dus geen 0,6 procent zijn, wat neerkomt op ongeveer twee miljard, maar 1,8  procent, wat bijna 8 miljard is. Het is mijn laatste legislatuur en ik had altijd gedroomd om afscheid te nemen als voorzitter van de Commissie Financiën en Begroting met een evenwicht, maar dat zal niet lukken."

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/10/09 ... -naar-1-8/

WAANZIN!!!![s]
[/s]
dejules

10 okt 2018, 17:07

Uit de barometer - gebaseerd op cijfers van onder meer Eurostat, de OESO maar ook het Europese vakbondsinstituut ETUI - blijkt onder meer dat de Belgische werknemers tijdens de periode 2016-2017 1,73 procent aan reële koopkracht hebben moeten inboeten.
Geen enkel ander land binnen de EU doet slechter.

Ook wat de economische performantie betreft, bengelt België helemaal onderaan de klas. “Economisch wanbeleid”, oordeelt het ABVV.
Onder de regering Michel “is de kloof tussen diegenen die iets meer en iets minder hebben, groter geworden”, oordeelt Ulens.Ook het aantal jobs dat er bij kwam, is volgens de vakbond onvoldoende.
“Slechts drie landen in de EU doen slechter wat aangroei van jobs betreft”, klinkt het bij het ABVV. “Bovendien is de kwaliteit van die job twijfelachtig.”
Intussen kraken de werknemers onder de werkdruk, met depressies en burnouts tot gevolg. Het aantal langdurig zieken steeg tussen 2006 en 2017 met 73 procent tot meer dan 400.000.

De vakbond “adviseert” dan ook om bij de volgende federale verkiezingen op “die partijen te stemmen die wel een sociaal beleid voeren”. Een naam van een politieke partij wou Ulens niet op dat stemadvies plakken. “Er zijn politici die wel rekening houden met wat er op de werkvloer leeft.” 

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/ab ... ~ad112985/

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

10 okt 2018, 17:33

De regering Michel...........ze kunnen echt niet rekenen, en ze maken ons van alles wijs om aan te tonen hoe goed ze het doen,het zijn googelaars met cijfers........en niemand kan het controleren.
Maar zolang jan modaal alleen de hoogste belasting moet betalen,en de grootste rijke amper maar 12% kan de begroting nooit kloppen,en gaan we 2 stappen vooruit en 3 achteruit.
https://www.hln.be/geld/-duizend-groots ... ~a7e9e518/
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.
dejules

10 okt 2018, 17:59

tokkio schreef:De regering Michel...........ze kunnen echt niet rekenen, en ze maken ons van alles wijs om aan te tonen hoe goed ze het doen,het zijn googelaars met cijfers........en niemand kan het controleren.
Maar zolang jan modaal alleen de hoogste belasting moet betalen,en de grootste rijke amper maar 12% kan de begroting nooit kloppen,en gaan we 2 stappen vooruit en 3 achteruit.
https://www.hln.be/geld/-duizend-groots ... ~a7e9e518/
Met gezinsherenigingen erbij geteld, nieuwe instromers, etc komen er gem elk jaar 100.000 mensen bij. Wij zijn al met bijna 11.5 miljoen. Die mensen moeten eten, kakken, drinken, pissen, slapen, … dat creëert jobs. Maar onze werkzaamheidsgraad is even hoog als in het zwaarste crisisjaar 2007 en het laagste vd Oeso. En dan klopt de regering zich fier op de borst dat ze werk geschapen hebben. Zelfs de investering van 1 miljard Euro brengt NIET!!! meer tewerkstelling op dan er in een modaal containerpark aan gesubsidieerde wijkwerkers rondlopen.