Wet op hoofddoekverbod is... larie en apekool...

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)
Ice

27 okt 2018, 14:45

Wet op hoofddoekenverbod is....larie en apekool...Natuurlijk, ga de straat maar eens op, dan zie je dat...
Hoofddoekenverbod is blinddoekendebat zoals leo neels treffend verwoordt.
Heb je dit ook gelezen?

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/10/27 ... ekenverbod": is het standpunt van Groen in strijd met de grondwet?[/quote]Volmondig JA!
.......
Vandaag is het “bon ton” om nu te spreken van “het hoofddoekenverbod”. Dat is eigenlijk totaal verkeerde semantiek. 
Hoofddoeken zijn in onze samenleving niet verboden, zie maar in het straatbeeld.

Maar het dragen van hoofddoeken kan onder omstandigheden in scholen verboden zijn voor leerkrachten en zelfs voor leerlingen, en het kan in openbare dienst verboden worden voor publieksfuncties, indien de overheid een algemeen neutraliteitsreglement aanneemt voor haar personeel.

Zo lang het grondwettelijk neutraliteitsbeginsel geldt, vergt de Grondwet eigenlijk dat al onze overheden zulk reglement aannemen.
Er zijn er die dat vandaag theatraal niét doen of een oud reglement opheffen, en we zijn te lankmoedig om onze waarden en instituties correct uit te leggen en te verdedigen. Dat is een grote fout die we ons in een democratische rechtsstaat eigenlijk niet kunnen veroorloven.
Groen spant de kroon wat betreft volksverlakkerij door voorkeur voor islam en religieuze regels te eisen tegen het neutraliteitsbeginsel van onze grondwet en de rechtstaat in, onder het MOM van individuele godsdienstvrijheid...dat heet takkiya, waar almaci bedreven in is.
Nog pas gaf de groene oekaze aanleiding tot een tv-debat (De Afspraak) waarin die onachtzaamheid bleek. Daarin verdedigde stafhouder Verstrepen, zonder passende tegenspraak, een stelling waarvoor geen rechtsgrond bestaat.

Haar redenering vertrok van de moslima-loketbediende en haar individueel recht op vrijheid van godsdienst en de vrijheid daar ook voor uit te komen: een puur identitair argument, zoals vandaag vaak de mode is.

Dat argument faalt: vrijheid van godsdienst is een fundamentele vrijheid, maar de identitaire redenering maakt er een absolute vrijheid van, waarvoor andere beginselen zouden moeten wijken – ook het grondwettelijk neutraliteitsbeginsel.

Dat is verkeerd: net zoals andere fundamentele rechten en vrijheden, is godsdienstvrijheid onderworpen aan beperkingen: fundamenteel, maar niet absoluut.

De rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de mens (Straatsburg) en van het Hof van Justitie van de Europese Unie (Luxemburg) zijn daar zeer helder in. Overheden, en zelfs private partijen zoals bedrijven, kunnen legitiem algemene neutraliteitsreglementen aannemen voor personeel in publieksfuncties.

Het individuele recht van een ambtenaar of werknemer moet daarvoor dan wijken wanneer die personeelsleden functies willen blijven uitoefenen die essentieel bestaan in contact met het publiek.
Als al een advocate/stafhouder, verstrepen, in de Afspraak een stelling verdedigt waarvoor GEEN RECHTSGROND bestaat, dan kun je je afvragen hoever het bedrog en de leugens gaan in een poging islamisering door onze strot te duwen óf hoe kwaadwillig magistratuur en advocatuur wel zijn dat ze zelfs inbreuken op onze grondwet verdedigen om religieuze islamregels aan ónze maatschappij op te leggen.

Ook geen énkel protest van magistratuur/advocatuur over de afbraak van het rechtsprincipe door de invoering van de omgekeerde bewijslast ..tekenend voor de teloorgang van de rechtstaat ten voordele van islamisering...je kunt je afvragen waarvoor we dan nog wetten, regering of een rechtssysteem nodig hebben als de magistratuur zelf anarchie en wetteloosheid promoot?  :roll:

Polmar
Lid geworden op: 23 feb 2004, 16:51

28 okt 2018, 11:46

Europa , een hemel geschapen voor politiekers!! Uitgerangeerden, criminelen en profiteurs! Peeters is ook op komst en zal er plaats wel weten te vinden!
Soms doen ze wel goede dingen, zoals oordopjes en en plastiek rietjes verbieden en ander onzin! Een miljarden verslindend monster! Meer is het niet en ja, ook de bevolking onder de knoet houden, maar zelf zich verrijken!!

Polmar
Apple Imac Mojave

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

28 okt 2018, 12:16

Polmar schreef:Europa , een hemel geschapen voor politiekers!!
Allez vooruit en de brexit achterna met... gans vlaanderen.
Limburg past, maar dat moet geen beletsel vormen.

Engeland, één vd sterkhouders van de EU, vertrekt met slaande deuren en gaat voortaan dat doen wat ze het best kunnen: steeds hun eigen koers varen.
Hun machtspositie zal een ferme boost krijgen als ook de vlaanders toetreden.
Zo bekomt Engeland een te duchten medestander midden in de EU.
De EU, verzamelpunt van alle mogelijk en vooral onmogelijke minpunten, brokkelt steeds verder af. Vlaanderen/Engeland zal dit verval nog bespoedigen.
Hongarije en Turkije trekken ook al de beenkappen over de bottines.
Plus, niet te versmaden, voortaan hoeft de vlaming niet langer 339€ per jaar te betalen voor de EU.
Iets wat meer geld kost dan dat het opbrengt: opkuisen.
https://www.vlaamsbelang.org/tag/eu/
Toch?
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

voorn
Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
Locatie: Antwerpen

28 okt 2018, 12:31

Als ge eigenaar van een huis of appartement al de milieu bemoeienissen optelt is uw spaarpotje leeg

Dubbel glas; elektriciteitsnormen, isolatie enz
Dank Europa.