Ratten verlaten het zinkend schip ?

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

voorn
Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
Locatie: Antwerpen

20 nov 2018, 13:30

De kiezer heeft de kaarten zo gelegd dat NVA steeds moet besturen.
Want een andere vorming is onmogelijk.
Om een stabiel bestuur is GROEN of SPA onmisbaar.

Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

20 nov 2018, 13:44

Goede raad aan de SP-A ?
Laat hem verzuipen in zijn eigen pruttelpot na al de 'vergeten beledigingen' aan de rode graaiers in het verleden, enkel met het doel de kiezers van die partij te destabiliseren en zelf stemmen te winnen.
Vorige verkiezingen waren een teken aan de wand ... Bartje is een goeie huichelaar !

voorn
Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
Locatie: Antwerpen

20 nov 2018, 13:59

Moet hij dan het  VB erbij nemen?

Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

20 nov 2018, 14:04

voorn schreef:Moet hij dan het  VB erbij nemen?
Waarom niet bv. ?
Kiezers met een extreem gedachtegoed hebben hem helpen groot worden ... de schrik om postjes te verliezen tegen 'links' doet zijn schoenen nu in blubber verzinken !
Fazal

20 nov 2018, 14:04

Waarom nog gaan kiezen?
Het zijn altijd weer dezelfde partijen, en steeds weer dezelfde smoelen die we terugzien.
En hoelang gaan ze er nog over doen om de 'door het volk' verkozenen de eer te geven???
En trouwens ..., denkt soms iemand dat er voor het volk misschien dàn iets zal verbeteren?
Hoop doet leven, idd! Maar dat die hoop al altijd ijdel is geweest, schijnt voor de kiezer (slechts) bijzaak te zijn!

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

20 nov 2018, 14:06

Herinner mij toch nog de uitspraak van de Wever  : "Nooit met de S.P.A...." Prachtige vergelijking van een gezegde voor de verkiezing en een aanpak na de verkiezingen.
Dus een stem voor de N-VA was een stem voor links. De Wever kan zonder probleem een coalitie met het Vlaams Belang aangaan en zorgen voor echte verandering, maar dat wil hij niet.
Als de Groenen niet willen en Antwerpen moet toch bestuurd worden omdat de kiezer de kaarten zo heeft gelegd zal de N-VA met de SPa moeten onderhandelen of ze dat willen of niet. CD&V en open-VLD samen zijn niet sterk genoeg om Antwerpen goed te besturen. Bart zal het beste van het slechtste moeten kiezen, hij heeft geen andere keuze.
Ben nu al benieuwd naar wat er gebeurd moest dit niet lukken, Bartje op blote knieën naar Peeters ?.
Als het wel lukt kan NV-A weer met een gerust geweten naar Het Fornuis trekken. De sossen zullen nu meetafelen en dus zwijgen.
Hoe een dubbeltje rollen kan.
Als je bedenkt is de naamkeuze " Bourgondische Coalitie" zelfs goed gekozen misschien met een verwijzing naar Het Fornuis van Johan Segers waar de coalitie dan zal gevierd worden ? :D
Maar Bart De Wever weet goed dat het met SPA erbij niet goed zal lopen. Hij neemt SPA erbij om alle schuld in de schoenen van deze partij te schuiven als er toch iets niet loopt zoals het moet lopen.
Moet toegeven het is een echte strateeg " Napoleon" zou trots zijn had hij nog geleefd  voerde ook zo'n maneuvers tot hij verbannen werd naar St Helena.
Dat was  dan de keerzijde van de medaille :wink:

Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

20 nov 2018, 14:10

Fazal schreef:Waarom nog gaan kiezen?
Weten we allemaal Fazal, maar NIET kiezen is helemaal geen oplossing denk ik.
Kiezen is een oordeel vormen over programma's, en als die niet gevolgd worden kunnen we dat voluit kiezersbedrog noemen. Elk zou daarvoor zijn eigen oordeel moeten vormen maar blijkbaar is de de verkiezingsdag voor de meesten 'als ik er maar vanaf ben van dat gedoe'.
Best voorbeeld is de Brexit.

voorn
Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
Locatie: Antwerpen

20 nov 2018, 14:15

Als het lukt ben ik benieuwd wat Beelske gaat doen.
Die is volgens haar zelf de ideale schepen voor de aanpak van het drugs probleem.
Fazal

20 nov 2018, 14:33

Flashback schreef: Kiezen is een oordeel vormen over programma's, en als die niet gevolgd worden kunnen we dat voluit kiezersbedrog noemen. 
U hebt gelijk Flashback, maar ze worden NOOIT gevolgd!
Wie nog gaat kiezen, bedriegt bijgevolg zichzelf.

Laat ze zelf een potje vechten voor de macht ipv het volk voortdurend voor de gek te houden.
Dat doen ze trouwens nu ook, en hebben zij al altijd gedaan, verkozen of niet.

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

20 nov 2018, 14:38

""Als het lukt ben ik benieuwd wat Beelske gaat doen."

Het staat in de Spa sterren geschreven dat Beels voorzitster van de partij zal worden.

Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

20 nov 2018, 14:56

Fazal schreef:U hebt gelijk Flashback, maar ze worden NOOIT gevolgd!
Wie nog gaat kiezen, bedriegt bijgevolg zichzelf.
Juist.
Maar dat is moeilijk te slikken en dan gaan we de volgende keer weer de anderen proberen ... the never ending story.
Deze keer (één van onze laatste keren ?) hebben wij ons aan de communisten gehaakt. Niet dat we communist zijn natuurlijk maar omdat die in de huidige vorm nog het zuiverste op de graad zijn.
Onze steun zal ze niet aan veel postjes helpen, die houden de anderen wel beschermd, maar alleen al het gedacht dat wij daar niet meer met meespelen doet ons plezier.

Polmar
Lid geworden op: 23 feb 2004, 16:51

20 nov 2018, 15:29

Flashback , liever een bende dieven dan BDW die ergens vast zit door haat van de verliezers en hem geen kansen gunnen, na jaren van gesjoemel en volksbedrog zijn de verliezers op hun  honger blijven zitten, vandaar die haat, alhoewel ze verdraagzaamheid prediken; De toekomst zal het uitwijzen waar de eerlijkste dieven zitten nu; Wees blij dat de moslimpartij(groen) niet aan de macht is, alhoewel ze in de toekomst alles gaan proberen te saboteren wat zal worden voorgesteld in het college . Hun droom om Antwerpen autoluw te maken, de middenstand weg te jagen en vooral de industrie weg te jagen . Waar gaan ze het geld dan halen om hun vrienden die ze willen importeren te huisvesten, geldelijk te steunen en hopen op hun stemmen later???????? iedereen weet dat 98% van de asielzoekers
moslims zijn en met het migratiepact zullen ze hun gangen kunnen gaan en dat allemaal dank zij de verdraagzamen
die de toekomst van de kleinkinderen fnuiken, zonder van onze Vlaamse cultuur te spreken die moet verdwijnen!!

Waartoe de haat van de verdraagzamen kan leiden !!!

Polmar
Apple Imac Mojave
Ice

20 nov 2018, 15:32

Fazal schreef:
Flashback schreef: Kiezen is een oordeel vormen over programma's, en als die niet gevolgd worden kunnen we dat voluit kiezersbedrog noemen. 
U hebt gelijk Flashback, maar ze worden NOOIT gevolgd!
Wie nog gaat kiezen, bedriegt bijgevolg zichzelf.

Laat ze zelf een potje vechten voor de macht ipv het volk voortdurend voor de gek te houden.
Dat doen ze trouwens nu ook, en hebben zij al altijd gedaan, verkozen of niet.
Verkiezingen doen er niet meer toe, pure schijn, de stemmen van het volk tellen niet want de politiek doet hun eigen goesting tegen de wil van het volk en ze zitten allemaal reeds zo diep over hun oren in de corruptie dat ze in de eu-tang zitten en gechanteerd kunnen worden op alle mogelijke manieren om braaf en gedwongen de verborgen eu-agenda te volgen of ze gaan de dieperik en de armoede in: gedaan met graaien en politieke zelfmoord.
Ze hebben zichzelf de das om gedaan door hun ziel te verkopen aan de duivel en kunnen niet meer terug.
En zelfs als kiezers allemaal op extreem rechts zouden stemmen, dan nog staat die rechts-verkozene alleen tegenover de rest van de landverraders en collaborateurs...

Dat zie je toch ook: er worden onder het mom van democratie en een 'vereiste' meerderheid telkens bij verkiezingen clubjes gevormd en voorakkoorden gesloten om rechts (dat opkomt voor de autochone bevolking) van deelname aan de macht weg te houden.
Deze dictators verklaren openlijk dat een rechtse overwinnaar, die afgeschilderd wordt als racist/fascist, nooit zal deelnemen aan de macht want daar willen de partijen van landverraders niet mee 'samenwerken',
..'zelfs niet als deze rechtse kandidaat met een meerderheid aan stemmen zou winnen en wettelijk en rechtmatig mee het bestuur zou moeten bepalen.
En zo heeft de politiek sluipend van heel europa stilaan een dictatuur gemaakt onder het mom van en door misbruik van democratie....voor en door het volk hé, dat niks meer in de pap te brokken heeft....
Ice

20 nov 2018, 15:55

@Polmar: dat geld komen ze halen bij u en mij, uitsluitend bij de autochtone bevolking door uitzonderingen, voorwaarden en wetswijzigingen.
Dat gebeurt nu al volop, OOK en in toenemende mate door nva - nog nooit hebben wij zoveel 'ingeleverd' als de afgelopen jaren sinds nva meespeelt en nog nooit werd daarvan zoveel uitgedeeld aan wie hier binnen komt waaien, illegaal of niet.

Dezelfde truukjes haalt nva telkens uit: zelf meewerken aan het migratiepact om dan, voor de schijn, verzet aan te tekenen, dé strategie van nva maar ze vallen telkens door de mand....

Onze soevereiniteit en beslissingsrecht betreffende asielbeleid ontkennen om illegalen en uitgeprocedeerden niet te hoeven repatriëren, zich verstoppen achter eu richtlijnen en tot slot illegalen transmigranten noemen om de schijn van legaliteit te wekken en de illegaliteit (strafbaar!!) wat betreft illegale asielzoekers uit te vegen, illegalen worden ook nooit gestraft en nog minder gerepatrieerd, nietwaar?
francken doet zn best om de schijn op te houden dat hij illegalen wil repatriëren terwijl hijzelf 'humanitaire' verblijfsvergunningen toekent, de achterdeur wagenwijd openzet en ze zelfs gaat hálen. Zeggen en doen staan lijnrecht tegenover elkaar.

nva is voor dit duivelspact, niet ertegen.
Fazal

20 nov 2018, 16:06

'Verplichte' opkomst, is op zichzelf al volksverlakkerij! Dat hoort niet in een democratie!
En politici zijn als de dood om deze verplichting af te schaffen.
Maar het volk heeft hen stilaan door en is min of meer onverschillig geworden.
Het aantal blanco, ongeldige stemmen, en niet-stemmers, is nog nooit zo groot geweest.