Protectionisme... the Trump-way.

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

04 dec 2018, 16:52

Om de auto-commerce in Amerika een handje toe te steken zodat ook zij, en nog voornamer natuurlijk, hun superrijke aandeelhouders, verzekerd blijven van een gezegend inkomen. Verlies kunnen ze zich in deze ohzo moeilijke tijden echt niet permitteren.
Waar Trump zijn mosterd haalde? Bij de topproducten vd NVA, yep en, soms, bij Michel. De wereldwijd vermaarde jobs-creëerders bij uitstek.
Dus voortaan ook in Amerika ons meest gegeerde export-product: jobs-jobs-jobs.

Hij wil daarvoor de importheffing op wagens én onderdelen van 2.5% naar 25% verhogen, en om dat aan Europese merken uit te leggen, nodigt hij sommige fabrikanten uit bij een goed glas whisky, taxfree.
Er zal hen wel gevraagd worden om geen "sjoemelsoftware" in de valies te proppen.
Op die manier blijft hij zijn leuze trouw "Make Amerika Great Again".
Hoe groot is zelfs voor hem nog een greate vraag.

Dezelfde verhoging geldt ook voor Chinese wagens/onderdelen, maar of er fabrikanten zullen uitgenodigd worden weet men nog niet. Zou ervan afhangen hoeveel flessen whisky nog over zijn, ook hier weer het vingertje van Trump "besparen daar waar kan", of met andere woorden, regeren in zijn zuiverste  vorm.

Dat zal, volgens Trumpie, ertoe leiden dat Amerika honderdduizendenbanen zal creëren in de industrie wat Amerika terug brengt naar de enige plaats die het toekomt:
de onbetwiste NUMERO UNO in de wereld!!

Nu de muur nog.
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/