N-VA zorgde voor zwaardere fiscale druk

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)
dejules

05 dec 2018, 16:34

België blijft steken in de top drie van de OESO-landen met de hoogste fiscale druk. Voor België kwam die druk in 2017 uit op 44,6 procent, een stijging met 0,5 procent in vergelijking met het jaar voordien. Enkel Frankrijk (46,2 procent) en Denemarken (46 procent) gaan ons lanBd voor. Dat blijkt uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).  De fiscale druk wordt door de OESO gemeten door de som van belastingen en sociale bijdragen in verhouding tot het bruto binnenlands product (bbp) te plaatsen. De gemiddelde fiscale druk binnen de OESO bedraagt voor 2017 34,2 procent. 
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/be ... ~a8f837f0/

Gooi N-VA uit de regering voor eens en ALTIJD!
PRUTSERS!!

petrol
Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06

06 dec 2018, 04:15

dejules schreef:België blijft steken in de top drie van de OESO-landen met de hoogste fiscale druk. Voor België kwam die druk in 2017 uit op 44,6 procent, een stijging met 0,5 procent in vergelijking met het jaar voordien. Enkel Frankrijk (46,2 procent) en Denemarken (46 procent) gaan ons lanBd voor. Dat blijkt uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).  De fiscale druk wordt door de OESO gemeten door de som van belastingen en sociale bijdragen in verhouding tot het bruto binnenlands product (bbp) te plaatsen. De gemiddelde fiscale druk binnen de OESO bedraagt voor 2017 34,2 procent. 
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/be ... ~a8f837f0/

Gooi N-VA uit de regering voor eens en ALTIJD!
PRUTSERS!!
Gooi N-VA uit de regering voor eens en ALTIJD!
PRUTSERS!![/quote]

Zei de lulleman !!

jean55
Lid geworden op: 26 aug 2011, 10:21
Locatie: De mooie Voorkempen

07 dec 2018, 17:26

Dejules dit komt niet door de N-VA, dat heb je te danken door het jaren lang wanbeleid van C&DV, OVLD en de SPA. En het zijn die, die nu alles willen weggeven aan de Migranten. Zodanig dat U nog minder pensioen gaat krijgen en de mensen misschien tot hun 80 moeten werken ipv 67 jaar. 
Ik probeer alle dagen een zonnetje te zijn , maar ??
dejules

07 dec 2018, 18:24

jean55 schreef:Dejules dit komt niet door de N-VA, dat heb je te danken door het jaren lang wanbeleid van C&DV, OVLD en de SPA. 
De Vlaamse overheid had 0 schulden totdat de N-VA haar intrede nam in de Vlaamse regering. Nu hebben die de snelst stijgende schuldenberg vd wereld opgebouwd.
Op federaal vlak gingen die de schulden afbouwen.
Voor het eerst in de wereldgeschiedenis kregen wij te maken met een 0-rentebeleid maar de N-VA kon niet 1 begroting in evenwicht afsluiten.
De economie veerde wereldwijd op maar wij hadden de laagste economische groei van alle Oeso-landen.
De N-VA zorgde voor een nooit geziene afbouw vd sociale zekerheid en wil de werkloosheid beperken tot max 2 jaar (degressief dwz na 1 jaar zit je aan het leefloon, zonder onderscheid tussen mensen die 40 jaar of 40 dagen gewerkt hebben). 
De belastingsdruk is nooit zo zwaar geweest en de meeste facturen werden verstopt in elektriciteit, water, school, …-facturen. De noeste en hard werkende Vlaming zag eindelijk het einde vd tunnel in zicht. De Wever ging zijn volk naar het beloofde land leiden en de schuldenberg terugdringen. Resultaat : de nominale staatsschuld steeg met 72 miljard €, nooit eerder in de Belgische geschiedenis steeg ze zo snel.
Die N-VA is niet de oplossing maar het probleem.

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

07 dec 2018, 19:47

dejules schreef:De Vlaamse overheid had 0 schulden totdat de N-VA haar intrede nam in de Vlaamse regering. Nu hebben die de snelst stijgende schuldenberg vd wereld opgebouwd.
Dat kan moeilijk anders, hé? Van 0 naar 1 is al een stijging die niet meer  in procenten is uit te drukken  8)
De economie veerde wereldwijd op maar wij hadden de laagste economische groei van alle Oeso-landen.
Echt?
Afbeelding
De belastingsdruk is nooit zo zwaar geweest
Echt? In 2014 , bij de start, was het 48%.  Zie linker paneel.
Afbeelding
nooit eerder in de Belgische geschiedenis steeg ze zo snel
Echt?  Gaat het pijltje omhoog of omlaag sinds 2014? Wacht, wacht … het was 'nominaal' zeker, hé? Waarom is dat van belang, julleke? Leg eens uit  ….
Afbeelding
AfbeeldingAfbeeldingpSorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

07 dec 2018, 20:55

De vlaamse helden? Wat ze uitspookten? Hoe ze dat wilden bereiken? En vandaag?
Morgen en overmorgen maar stillekens vergeten?
Vergeten de cijferkes ook zo makkelijk?
https://www.seniorennet.be/forum/viewtopic.php?t=205015
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/
Ice

08 dec 2018, 01:56

Komaan...toch al te belachelijk hier dat gegoochel met nietszeggende cijferkes en gemanipuleerde statistieken....iederéén heeft aan den lijve ondervonden dat de levensduurte fors is gestegen, dat inkomens en koopkracht werden verlaagd door politieke ingrepen vanaf de regeringsdeelname van nva.
Niemand kan ontkennen dat wij in snel tempo verarmd zijn en aan rechten ingeboet hebben de afgelopen jaren!

Nooit geziene extra 10 miljárd euro inlevering op nauwelijks twee jaar door de lagere inkomens, indexsprong, loonmatiging etc....stijging energieprijzen, brandstof, voeding, water en....en....en.. dan nóg een stijging van de staatsschuld?

Hoe méér we inleveren, hoe meer die lapzwanzen tekort komen.
Logisch?
Allerminst!
Wáár zijn al die extra miljarden euros naartoe? En denk eraan: MAAL VEERTIG,..!!!
Me dunkt dat de partijkassen eens dringend, en vooral die van de nva, maar eens onder de loep en openbaar gemaakt moeten worden!  :evil:

Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

08 dec 2018, 12:05

Tja, ... Nooit geziene extra 10 miljárd euro inlevering op nauwelijks twee jaar door de lagere inkomens, indexsprong, loonmatiging etc....stijging energieprijzen, brandstof, voeding, water en....en....en.. dan nóg een stijging van de staatsschuld? 

Maar we vallen goed in de gemanipuleerde internationale statistieken ! HOERA VOOR DE JOLLE BOBIAAN ...

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

08 dec 2018, 12:11

jean55 schreef: mensen misschien tot hun 80 moeten werken ipv 67 jaar.
 
Zeer goede analyse alweer.
Yep, de laatste berichten die met mondjesmaat doorsijpelen uit betrouwbare bronnen, maken gewag van cijfers die eerder richting 93jaar gaan dan richting 90jaar.
Als randbemerking geeft men aan dat mensen voortaan ook makkelijk 141,36jaar oud gaan worden (vrouwen:145,48jaar omdat ze minder hard werken), dus besluiten de politici, dat er nog meer dan  voldoende jaren resten om in een uitstekende gezondheid, want nog lang niet helemaal uitgeblust, van een fit en wel pensioentje te kunnen genieten.
Voor de hardberoepers, politici en andere voltijds tewerkgestelde ambtenaren, worden de arbeidsjaren teruggebracht naar 79,6 jaren voor de heren en 78,28 jaren voor de dames.
De grote groep "Dames-ambtenaren-me-too-group" kunnen voortaan op hun 69ste met pensioen gaan, of eerder, als tegen dan *me-too* ook als een hard beroep wordt gekwalificeerd.
Vanaf 2030 zal het hard beroep van politieker ook geleidelijk aan overgenomen worden door robots van de eerste generatie, first generation, daar het slechts werk in de marge betreft, second-rate pout.
Het carrièreverloop van een beperkt groepje top-politici die de koning of koningin zullen bijstaan in het besturen van Vlaanderen, en enkel maar Vlaanderen, maakt verder nog deel uit van diepgaande studies dienaangaande.
Om aan de vraag vd multinationals te kunnen voldoen, de hoekstenen van onze mij, zal de arbeidsduur ook verhoogd worden naar 47uren¾ en de jaarlijkse vakantie tot 22dagen, dit geldt ook voor de gepensioneerden onder ons.

Tsja, de NVA voert haar verkiezingsprogramma, zoal steeds, met de nodige ernst en vastberadenheid en op de meest democratische wijze, door.
Als het moet ook, typisch NVA, door de strot.
Dit zijn nog steeds "toekomstklanken" (sounds from the mist), maar ze worden wel met de dag reëler natuurlijk.
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/