Trump zijne muur

Hier is plaats voor discussie over actuele onderwerpen.
Met een krant kan je zowel een minister als een vlieg doodslaan. (Herman de Croo - 1937)

boeffer
Lid geworden op: 07 feb 2012, 21:58
Locatie: In mijn zetel

19 jan 2019, 23:31

https://nos.nl/artikel/2268181-trump-do ... l-nee.html 
Staan ze daar al verder met integratie dat ook naar hier is geïmporteerd , dreamers enz die als slaaf kunnen dienen.
W10 Wondershare Filmora Video Editor,16:9=1920*1080 ; 4:3=1440*1080, de slijtageslag duurt langer dan de waarborg

figaretto
Lid geworden op: 13 aug 2005, 14:10
Locatie: waar de meeuwen schreeuwen boven 't golfgedruis...

20 jan 2019, 12:59

Een van de verkiezingsbeloften van kandidaat Trump was het bouwen van die muur, of correcter gezegd, het voortzetten ervan want er was reeds aan begonnen onder een vorige president. Wellicht maakte de Amerikaanse bevolking weinig of geen bezwaar want zij kozen hem als president. De president doet nu zijn best om zijn verkiezingsbelofte waar te maken. Nu is er groot gejoel in de westerse media daarover. De reden ligt wellicht voor de hand : hier zijn we het zo gewoon dat verkozenen hun verkiezingsbeloften in de prullenmand gooien dat we het nakomen ervan als iets abnormaal en luguber gaan beschouwen. En natuurlijk ook het feit dat hij, Trump, niet aan de goede kant van de geschiedenis, zoals onze premier, wordt gerekend.

dafke
Lid geworden op: 23 feb 2005, 12:43
Locatie: maaskant

20 jan 2019, 17:04

Mexico ging die muur betalen Ook een belofte van Trump Wat is het probleem dan? Het gaat toch over (veel) geld

Phoebe
Lid geworden op: 16 mar 2003, 01:30
Locatie: In ons mooie Vlaanderen

21 jan 2019, 08:32

De shutdown kost het land al véél meer dan het bedrag dat Trump vraagt voor zijn muur !

Trump bashen is een westers  alom omvattende sport geworden . Ondertussen piekt de economie in VS als nooit tevoren , is er rust in Noord Korea, trekt hij zijn soldaten terug uit het Midden Oosten  en oh ja ,  zijn land  betekent voor hem nummer 1 wereldwijd gezien .
In de Stille Oceaan kan men elkander goed verstaan ....

Idefix
Lid geworden op: 21 jun 2007, 18:58
Locatie: Vlaams Brabant

23 jan 2019, 15:51

Phoebe schreef:De shutdown kost het land al véél meer dan het bedrag dat Trump vraagt voor zijn muur !

Trump bashen is een westers  alom omvattende sport geworden . Ondertussen piekt de economie in VS als nooit tevoren , is er rust in Noord Korea, trekt hij zijn soldaten terug uit het Midden Oosten  en oh ja ,  zijn land  betekent voor hem nummer 1 wereldwijd gezien .
Maar ondertussen zitten er wel enkele miljoenen zonder inkomen. Een geluk dat ze daar bij gebrek aan sociale zekerheid toch nog altijd kunnen rekenen op de WELFARE van de rijkere klasse die voedselbanken opgericht hebben. 
Dat hij enkele nationale parken naar de kl.ten helpt door concessie's voor olieboringen te geven en dat hij de kolencentrales terug volop laat werken zodat het niveau van luchtvervuiling richting concurrentie voor China gaat en dat enkele miljoenen Amerikanen hun ziekteverzekering niet meer kunnen betalen en dat de lonen er zooo laag liggen dat sommigen zelfs met 3 jobs nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden en dat in The Land of the Free , ong.10% van de bevolking in den bak zitten.
Mais tout va bien Madamme la Marquize. Tout va très bien.
De zon is gratis voor iedereen

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

23 jan 2019, 16:06

Als men bij zo'n "shutdown" eens zou beginnen met de lonen van de toppolitici in te houden ipv die van onderbetaalde en onschuldige ambtenaren zal het probleem allicht snel opgelost raken.

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

15 feb 2019, 11:15

Trump zal 8 miljard dollar aan muur spenderen via nationale noodtoestand, hij had nochthans altijd beweert dat de Mexicanen gingen betalen, t'is een zwanzer ; dit is zuiver machtsmisbruik ,hij zal vroeg of laat nog wel lik op stuk krijgen.
De volgende democratisch verkozen president kan dan inderdaad de klimaatopwarming als een noodtoestand beschouwen en zo blijven we bezig .
Nu mischien kunnen we langs hier ook een noodtoestand uitroepen, een muur rond Europa zou niet misstaan ; hij zou rap terug verdiend zijn.
Trump is bezig met veel vijanden te kweken , zou beter twee keer nadenken nu is hij altijd onder bescherming, eens president af is dat heel wat minder.
Nu hij denkt dat hij zich alles kan permiteren omdat hij president is, maar let op als het als een boemerang in zijn gezicht terugkeert.

maior domus
Lid geworden op: 25 jul 2014, 00:06

15 feb 2019, 11:26

wardje schreef:
15 feb 2019, 11:15
Trump is bezig met veel vijanden te kweken , zou beter twee keer nadenken nu is hij altijd onder bescherming, eens president af is dat heel wat minder.
Nu hij denkt dat hij zich alles kan permiteren omdat hij president is, maar let op als het als een boemerang in zijn gezicht terugkeert.
Wardje, u ziet er precies op te hopen dat de man iets overkomt??

Ik vind TRUMP een goede president:
een man met een grote mond, die verwoordt wat er onder het volk leeft.
Zo iemand hebben we aan het hoofd van Europa ook nodig, in plaats van die extreem linkse horde die voor heel de wereld hier de rode loper uitrolt.
Ondank is 's werelds loon

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

15 feb 2019, 11:47

maior domus,

Trump loopt niet in mijne weg , maar wat heeft hij al verwezenlijkt waar je van op kijkt en zegt geen enkele president is hem dat gelukt, voor je N- korea noemt , geloof niet dat kim-jon-un van trump wakker ligt , handjes schudden en veel bla bla, en nu hoor je er niets meer van.
Trump is een zakenman pur sang en dat is niet hetzelfde als politiek voeren op wereldschaal.
Hoeveel van zijn medewerkers heeft hij al de laan niet uitgestuurt , dat waren toch allemaal geen ezels, maar hij behandelt zijn medewerkers zoals in zijn bedrijf ,maar dat werkt niet, maar in zijn hoogmoed snapt hij er niets van.
Maar geloof me hij mag in ouderdom de kaap van de honderd passeren :D (zou mij niet verwonderen dat hij dat haalt , want kapot gewerkt zal hij wel niet zijn.) :D
55 Monique

15 feb 2019, 12:08

Wardje

Is zakenman Trump ...En de vraag is wat heeft hij al waargemaakt ...
Zou beter wat minder op twitter , en ondernemen ....Roepen en tieren en de mensen op hun plaats zetten daar is enorm sterk in .


... Nieuwe tak tik in de toekomst :mrgreen:

Trump reageerde op Twitter al uitgebreid. “De in ongenade gevallen FBI-directeur Andrew McCabe doet zich voor als een ‘arm engeltje’, terwijl hij eigenlijk een belangrijke factor was in het schandaal rond valse Hillary en de Russische hoax - een marionet van James Comey. Het rapport van de inspecteur-generaal over McCabe was verwoestend”, schrijft Trump. Hij voegt toe dat de vrouw van McCabe veel geld kreeg van de Clinton-campagne, en dat hij Clinton daarom heeft laten doen. “McCabe is een schande voor ons land”, besluit Trump.
Ice

15 feb 2019, 14:15

De muur van trump is inderdaad zijn belofte geweest om verkozen te worden, trump speelde in op de onvrede van de amerikanen tegen de mexicaanse illegalen die het land overspoelen.
Dit is een binnenlandse machtsstrijd tussen de 2 heersende politieke partijen, democraten en republikeinen, een politieke krachtmeting.
Door de terugtrekking van militairen uit syrië speelt trump de turkse gek (en iran) in de kaart: trump laat de Koerdische bondgenoot in de steek waardoor daesh/is mogelijk de kop weer opsteekt met behulp van de turk (die ook daesh/is steunt én financiert) die loert op een inval in syrië om een onafhankelijk Koerdistan te verhinderen.

Wat de overvolle gevangenissen in vs betreft: op canvas afgelopen zondag in 'false confessions' gezien?
De gevangenissen zitten vól met onschuldigen, onterecht veroordeelden door dubieuze politietacktieken - de politie/recherche mag openlijk liegen, woorden in de mond leggen en met listen onschuldigen erin luizen om een valse bekentenis af te dwingen...toegestaan door het hooggerechtshof nog wel...in europa is liegen door de politie en details van het onderzoek onthullen (waardoor kan afgeleid worden dat dit wel de dader móet zijn want deze details zijn enkel bekend aan speurders en dader) níet toegestaan.
Zo worden details van moorden in suggestieve vragen aan jonge verdachten gesteld, ze worden geïntimideerd en urenlang bestookt tot ze uitgeput een misdrijf toegeven dat ze niet begingen omdat hen beloofd wordt dat ze dan naar huis mogen....en dat alles zónder juridische bijstand.
Het zal niet verwonderen dat het merendeel van deze afgedwongen bekentenissen zwarte, jonge mannen zijn, zeker?

Rechtspraak is ook in vs een farce, net als hier, tunnelvisie van speurders (of te lui?), niet alle mogelijke pistes worden onderzocht en als ze geen verdachte de misdaad in de schoenen kunnen schuiven of een valse bekentenis kunnen ontfutselen om maar een resultaat te kunnen voorleggen, dan wordt het een cold case...zoals met Sally vanhecke...? :roll:

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

15 feb 2019, 20:38

"Trump zal 8 miljard dollar aan muur spenderen via nationale noodtoestand,"

Er is totaal geen "noodtoestand" aan de grens met Mexico. Het is het wanhopige gekronkel van een idioot in het Witte Huis die vaststelt dat hij zijn kernbelofte - een muur die door Mexico moet betaald worden - met geen mogelijkheid kan waarmaken. Het Congres heeft het laatste woord aangaande de besteding van overheidsgelden en in dat Congres hebben de Democraten een meerderheid- die gaan dat onnozele spelletje zeker niet meespelen. Overigens is een groot deel van de gronden waarop die eventuele muur zou moeten komen in particuliere handen; de overheid heeft daar dus niets over te vertellen. Wie op die gronden een muur wil bouwen kan zich dus aan honderden juridische disputen verwachten en de eventuele werken zullen voor vele jaren geblokkeerd worden. Verder zijn de Republikeinen als de dood voor het scheppen van een precedent aangaande noodtoestanden. Als die idioot dan toch zijn zin gaat doordrijven kunnen toekomstige Democratische presidenten dat ook en dus de noodtoestand uitroepen aangaande de lakse wapenwetgeving in de VS of de milieuwetgeving. Als er een nachtmerrie bestaat voor de Republikeinen dan is het wel de aantasting van de wapenwetten en het te kakken zetten van de almachtige wapenlobby.
Dit gedoe heeft enkel één functie: een (doorzichtige) poging van Trump om zijn gezicht te redden...

E.T.
Lid geworden op: 11 nov 2008, 21:15

16 feb 2019, 12:09

1) Wie gelooft nu echt dat een muur ALLE problemen met Zuid-Amerikaanse "vluchtelingen" gaat oplossen?
2) Wat als morgen alle "latino's" het werk stil leggen?

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

16 feb 2019, 14:20

E.T. schreef:
16 feb 2019, 12:09
Wie gelooft nu echt dat een muur ALLE problemen met Zuid-Amerikaanse "vluchtelingen" gaat oplossen?
Dat experiment is al gedaan, met name in Hongarije. Daar hebben ze een afsluiting langsheen de grens gezet waar de asielzoekers het land binnenkwamen. Hoeveel 'vluchtelingen' vind je in Hongarije?
AfbeeldingAfbeeldingpSorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

16 feb 2019, 15:57

Wie de grens VS-Mexico gaat vergelijken met Hongarije moet zijn atlas eens opendoen.
In geen 100.000 jaar kan je tussen de VS en Mexico een muur bouwen - minstens de helft van de afstand (ongeveer 1600 km) bestaat uit onherbergzaam gebied ( berglandschappen, dorre woestijnen, rivierdalen etc). Gelukzoekers zullen het langs die kant steeds kunnen proberen.
Zo'n goede 1000 km heeft al één of andere vorm van afscheiding (hekken, plaatafscheidingen...) die echter vrij makkelijk te passeren zijn te voet.
Heel dat muurgedoe is een symbool waaraan Trump zijn verkiezing heeft aan opgehangen. Ondanks zijn gedaas en getoeter is er nog zo goed als niets bijgebouwd - er blijft buiten het reeds genoemde nog eens 600 km over - en dat is ook niet echt de bedoeling . Hij hoopt door zijn voortdurend getwitter de indruk te wekken dat er iets gebouwd wordt en aangezien zijn aanhang enkel uit is op bevestigend nepnieuws zijn die tevreden...De werkelijkheid en de waarheid spelen al een heel lange tijd geen rol meer in Trumpland.