Brood bakken
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Dit interesseert me wel.verhaegen schreef:patiserie wordt gemaakt met sterke bloem
brood met gewoonlijk middenmoot of nog iets slapper als de middenmoot gemaakt
belgie heeft niks anders als slappe bloem
amerikaanse is sterke bloem
vroeger was het verplicht dat de inlandse bloem gemengd moest worden onder amerikaanse
anders geraakten ze van de inlandse niet vanaf
slappe bloem geeft platte broden
slappe bloem is uiteraard een pak goedkoper
hoe gerafineerder de bloem is , hoe sterker meestal
Hoe kan je zien op de verpakking of je slappe of sterke bloem hebt?
-
Reini - Lid geworden op: 18 jul 2004, 10:46
- Locatie: Brasschaat
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=2569
Mogelijk daar wat meer info voor u, sterke bloem bevat dus meer eiwit.
Mogelijk daar wat meer info voor u, sterke bloem bevat dus meer eiwit.
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Dank je.Reini schreef:https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=2569
Mogelijk daar wat meer info voor u, sterke bloem bevat dus meer eiwit.
De boem die wij gebruiken heeft 15.1% eiwit. Ik ga eens vergelijken met die van Aveve.
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Toe maar, je hebt helemaal geen bloem nodig met 15,1% eiwit om een deftig brood te bakken, wie heeft je dat nu weer wijsgemaakt? Zelfs 11,5% (wat de meeste bakkers gebruiken voor dagelijks brood) is al voldoende.MyriamC schreef:De boem die wij gebruiken heeft 15.1% eiwit. Ik ga eens vergelijken met die van Aveve.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Hierboven staat zo veel onzin dat het eigenlijk godgeklaagd is.verhaegen schreef: ↑02 feb 2019, 11:19patiserie wordt gemaakt met sterke bloem
brood met gewoonlijk middenmoot of nog iets slapper als de middenmoot gemaakt
belgie heeft niks anders als slappe bloem
amerikaanse is sterke bloem
vroeger was het verplicht dat de inlandse bloem gemengd moest worden onder amerikaanse
anders geraakten ze van de inlandse niet vanaf
slappe bloem geeft platte broden
slappe bloem is uiteraard een pak goedkoper
hoe gerafineerder de bloem is , hoe sterker meestal
1. Patisserie wordt *niet* gemaakt van sterke bloem, dat is immers nergens voor nodig vermits het doorgaans om een beslag gaat en sterke bloem eigenlijk te veel gluten vormt waardoor het eindproduct eerder taai dan krokant wordt. In taart-, koekjes, wafeldeeg bijvoorbeeld kappen de bakkers zelfrijzende bloem (eigenlijk de zwakste bloem van allemaal, staat eigenlijk net boven de tarwe gebruikt voor veevoeder). Bakkers zijn intussen, net als beenhouwers, volleerde chemici geworden, ga maar eens kijken in het lokaal waar ze hun toevoegsels bewaren. Don't ask me how I know...
2. Voor brood heb je wel degelijk kwaliteitsbloem nodig, minstens 11,5% eiwit, een bakker die zichzelf respecteert zal nooit met minderwaardige bloem werken. Voor pistolets en stokbrood is dat 13/680.
3. Amerikaanse bloem is sterke bloem: jaja, dat zal wel, zo'n mengsel, met Round up kan niet anders dan sterk brood opleveren.
4. Het overgrote deel van onze (brood)bakbloem komt uit Duitsland en Frankrijk, wie ooit al eens via de nationales naar het zuiden gereden is zal ongetwijfeld vanaf de Champagnestreek wel hebben opgemerkt waar de graanschuur van Frankrijk ligt.
Dat wij alleen maar slappe bloem zouden hebben is onzin, onze maalder betrekt zijn tarwe uit het Hageland en Waalse boeren waarmee hij een akkoord heeft afgesloten inzake quota en graansoorten. Modieuze soorten en hypes zoals spelt (prijs +30% in twee jaar tijd) komen uit Luxemburg en Duitsland.
5. Bloem wordt niet geraffineerd maar de bemaling (het aantal doorgangen) bepaalt de kwaliteit.
Dat wij voornamelijk met buitenlandse tarwe werken heeft vooral te maken dat onze percelen zodanig versnipperd zijn - plus allerlei bekrompen regeltjes - en veel te klein om echt rendabel te zijn.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
http://www.gentsbakkershuis.be/
Echt een aanrader ....
http://www.gentsbakkershuis.be/Bloem-Meel
Je kan er alles verkrijgen ....
Echt een aanrader ....
http://www.gentsbakkershuis.be/Bloem-Meel
Je kan er alles verkrijgen ....
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Dat is allemaal best mogelijk maar vertel me dan eens waarom patisseriebloem zo'n laag eiwitgehalte heeft en, als het dan toch zo'n sterke bloem is, dat je er geen brood kan mee bakken of pasta van maken? Zonder toevoegingen (bakpoeder) kun je er hooguit sauzen mee binden of een ossobuco mee bebloemen.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
verhaegen - Support SeniorenNet
- Lid geworden op: 03 apr 2003, 20:48
- Locatie: kapellen
pattiseriebloem is de beste bloem , dus de "sterkste"
vroeger was het simpel aangeduid met nullen , hoe meer nullen hoe sterker de bloem
tegenwoordig geven ze dat anders aan
sterke bloem heeft véél gluten ,
Glutten zijn : onoplosbare eiwitten
beslagsoorten doe je met zwakke bloem , dus waar weinig onoplosbare eiwitten inzitten
degen zoals koeken , bladerdeeg enz. doe je met sterke bloem waar dus véél onoplosbare eiwitten inzitten
die geven dus de werking
als ge brood maakt met sterke bloem , dan gaat dat brood altijd scheuren , ongeacht ge daar een vil in geeft op voorhand
als ge echt slappe bloem pakt krijgt ge een plat brood dat weinig werking gehad heeft in de oven
der is een werking op voorhand en een ovenwerking
om een goed brood te hebben moet men een evenwicht zoeken tussen sterke en zwakke bloem
vroeger was het simpel aangeduid met nullen , hoe meer nullen hoe sterker de bloem
tegenwoordig geven ze dat anders aan
sterke bloem heeft véél gluten ,
Glutten zijn : onoplosbare eiwitten
beslagsoorten doe je met zwakke bloem , dus waar weinig onoplosbare eiwitten inzitten
degen zoals koeken , bladerdeeg enz. doe je met sterke bloem waar dus véél onoplosbare eiwitten inzitten
die geven dus de werking
als ge brood maakt met sterke bloem , dan gaat dat brood altijd scheuren , ongeacht ge daar een vil in geeft op voorhand
als ge echt slappe bloem pakt krijgt ge een plat brood dat weinig werking gehad heeft in de oven
der is een werking op voorhand en een ovenwerking
om een goed brood te hebben moet men een evenwicht zoeken tussen sterke en zwakke bloem
verhaegen
Mijn dochter is kok
Maar die maakt ook alles zoals brood en pistolets en sandwiches enz enz
En patisserie
Groene Poort in Brugge ...
https://tergroenepoorte.be/faciliteiten ... casserole/
Daar kun je gaan eten maar ook bezoek aan bakkerij en slagerij ...
Daarmee dat ik hier Gentsbakkerhuis had geplaatst ...
Mijn dochter is kok
Maar die maakt ook alles zoals brood en pistolets en sandwiches enz enz
En patisserie
Groene Poort in Brugge ...
https://tergroenepoorte.be/faciliteiten ... casserole/
Daar kun je gaan eten maar ook bezoek aan bakkerij en slagerij ...
Daarmee dat ik hier Gentsbakkerhuis had geplaatst ...
-
verhaegen - Support SeniorenNet
- Lid geworden op: 03 apr 2003, 20:48
- Locatie: kapellen
dat ga ik eens opschrijven en in de mobi leggen , als ik dan nog eens in brugge kom kan ik eens gaan .......
het beste frituur in brugge heb ik al bezocht gehad , en de fritten waren goed , en hebben ze daar een massa toebehoren tegen de sterrren omhoog
volgende keer dus dan ......
bedankt
zal alleen ergens daar in de buurt een parkeerplaatske moeten zoeken voor 7.5 meter
maar dat komt wel goed , k'heb toch altijd fietsen bij
en het kan altijd nog op de buiten boninvest (parkeren)
het beste frituur in brugge heb ik al bezocht gehad , en de fritten waren goed , en hebben ze daar een massa toebehoren tegen de sterrren omhoog
volgende keer dus dan ......
bedankt
zal alleen ergens daar in de buurt een parkeerplaatske moeten zoeken voor 7.5 meter
maar dat komt wel goed , k'heb toch altijd fietsen bij
en het kan altijd nog op de buiten boninvest (parkeren)
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Dat ge hier al dan niet geoorloofde reclame zit te maken voor de bollenwinkel van uw dochter heeft niets te maken met het onderwerp.55 Monique schreef: ↑14 feb 2019, 19:19verhaegen
Mijn dochter is kok
Maar die maakt ook alles zoals brood en pistolets en sandwiches enz enz
En patisserie
Of wilt ge ook nog deze rubriek bedelven onder uw postingdiarree?
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)