Asperges
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
-
petrol - Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06
Na de asperges een lekker dessertje.
Advocadosorbet.
Ingrediënten
Suikersiroop
240 ml water
200 gr suiker
Sorbet
3 avocado's
120 ml kokosmelk
2 eetlepels limoensap
1 theelepel zout
4 eetlepels crushed ice
Bereidingswijze
Suikersiroop
Verhit water en suiker in een kleine pan op een laag vuur. Roer zo'n 5 minuten tot de suiker volledig opgelost is. Kook tot nog ongeveer de helft overblijft, zo'n 10-15 minuten. Laat het hele goedje afkoelen. Gebruik 150 ml van de suikersiroop voor de sorbet.
Sorbet
Gooi het avocadovlees in de blender en voeg er de suikersiroop, de kokosmelk, de limoensap, de ijsblokjes en het zout aan toe. Mix tot u een gladde consistentie bekomt. Laat het geheel 3 uur in de diepvriezer rusten. Opgelet, meng elke 30 minuten zodat u een smeuïge sorbettextuur bekomt.
Serveer
Serveer de sorbet met een tikkeltje olijfolie. U kan de sorbet tot een maand in de diepvriezer bewaren.
Advocadosorbet.
Ingrediënten
Suikersiroop
240 ml water
200 gr suiker
Sorbet
3 avocado's
120 ml kokosmelk
2 eetlepels limoensap
1 theelepel zout
4 eetlepels crushed ice
Bereidingswijze
Suikersiroop
Verhit water en suiker in een kleine pan op een laag vuur. Roer zo'n 5 minuten tot de suiker volledig opgelost is. Kook tot nog ongeveer de helft overblijft, zo'n 10-15 minuten. Laat het hele goedje afkoelen. Gebruik 150 ml van de suikersiroop voor de sorbet.
Sorbet
Gooi het avocadovlees in de blender en voeg er de suikersiroop, de kokosmelk, de limoensap, de ijsblokjes en het zout aan toe. Mix tot u een gladde consistentie bekomt. Laat het geheel 3 uur in de diepvriezer rusten. Opgelet, meng elke 30 minuten zodat u een smeuïge sorbettextuur bekomt.
Serveer
Serveer de sorbet met een tikkeltje olijfolie. U kan de sorbet tot een maand in de diepvriezer bewaren.
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
-
petrol - Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06
In den Ouwe leeuw moet je niet zijn voor asperges.
Bij de Kees in de Non Plus Ultra daar moet je Asperges gaan eten.
https://www.cafenonplusultra.nl/
-
Helena van Troje - Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07
Is dat bord asperges nu nog niet leeg gegeten?
-
petrol - Lid geworden op: 29 jan 2018, 08:06
Zaterdag 15-6 laatste dag voor asperges bij de Brabantse wal telers.
Ze stoppen een week vroeger omdat het asperge seizoen dit jaar twee weken vroeger begonnen is.
Anders worden de aspergeplanten teveel uitgeput, aldus mijn aspergeteler uit Huijbergen.
Ze stoppen een week vroeger omdat het asperge seizoen dit jaar twee weken vroeger begonnen is.
Anders worden de aspergeplanten teveel uitgeput, aldus mijn aspergeteler uit Huijbergen.
-
flupke2 - Lid geworden op: 09 jan 2005, 16:51
- Locatie: naast mijn buur
Vorige zaterdag op familiebezoek geweest in Duitsland, een stuk voorbij Keulen in het zogenaamde " Bergisches land " . Op de terugweg bij een kraampje langs de weg asperges gekocht rechtstreeks bij de teler.
Gisteren klaargemaakt. Waren die asperges beter of slechter dan de belgische of nederlandse? Ik zou het niet durven beweren, ze smaakten wel anders, wat vermoedelijk aan de grond ligt waarin ze gekweekt worden.Het beetje aarde dat er hier en daar nog aanhing ( de asperges waren duidelijk niet gewassen) leek meer op leemgrond dan op de zandgrond waarin hier de asperges gekweekt worden.
Gisteren klaargemaakt. Waren die asperges beter of slechter dan de belgische of nederlandse? Ik zou het niet durven beweren, ze smaakten wel anders, wat vermoedelijk aan de grond ligt waarin ze gekweekt worden.Het beetje aarde dat er hier en daar nog aanhing ( de asperges waren duidelijk niet gewassen) leek meer op leemgrond dan op de zandgrond waarin hier de asperges gekweekt worden.
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
En het is juist om die smaak dat het gaat hé Flupke. Daarom ook worden de Belgische Asperges als één van de beste qua smaak gerekend. Wil daarom niet zeggen dat de anderen slecht zijn. Wij gaan ze ook hier net over de grens halen op 't Hollandse. Die komen recht uit de grond, altijd even vers. Maar ... ik proef wel het verschil tussen de twee hoor. Maar liever die verse hollandse dan de verpakte van hier die er mss al 4 dagen in dat pak zitten. Ook evident, niet?flupke2 schreef: ↑10 jun 2019, 11:02Vorige zaterdag op familiebezoek geweest in Duitsland, een stuk voorbij Keulen in het zogenaamde " Bergisches land " . Op de terugweg bij een kraampje langs de weg asperges gekocht rechtstreeks bij de teler.
Gisteren klaargemaakt. Waren die asperges beter of slechter dan de belgische of nederlandse? Ik zou het niet durven beweren, ze smaakten wel anders, wat vermoedelijk aan de grond ligt waarin ze gekweekt worden.Het beetje aarde dat er hier en daar nog aanhing ( de asperges waren duidelijk niet gewassen) leek meer op leemgrond dan op de zandgrond waarin hier de asperges gekweekt worden.
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
En eens de asperges gedaan begint het maatjesseizoen op volle kracht te komen. De éne gaat, de andere komt.
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Asperges is lekker maar om daar uren voor om te rijden, dit is aan mij niet besteed, eet een 3 tal keren een asperge menu op restaurant en 1 keer thuis.
Heb nu ook een paar keer bij den chinees gekregen, ik had dit zeker niet gevraagd en was er verwonderd over.
Ik rijd wel voor prachtig vlees uren rond, niet voor groenten .
Heb nu ook een paar keer bij den chinees gekregen, ik had dit zeker niet gevraagd en was er verwonderd over.
Ik rijd wel voor prachtig vlees uren rond, niet voor groenten .
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Wie spreekt er van uren? Op een kwartiertje tijd zit ik hier bij de aspergeboer hoor. Hier wordt alle weken minstens 1x asperges gegeten, op restaurant niet want je betaalt veel te veel voor wat je maar krijgt. Net hetzelfde met mosselen. Zijn dingen die je beter thuis kan eten. Hier nog nergens bij geen enkel chinees restaurant asperges op de menukaart zien staan. Rare chinees waar jij gaat!denlowie schreef: ↑10 jun 2019, 16:10Asperges is lekker maar om daar uren voor om te rijden, dit is aan mij niet besteed, eet een 3 tal keren een asperge menu op restaurant en 1 keer thuis.
Heb nu ook een paar keer bij den chinees gekregen, ik had dit zeker niet gevraagd en was er verwonderd over.
Ik rijd wel voor prachtig vlees uren rond, niet voor groenten .