Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

TIP - Aanmaak Contact formulier bij Telenet, Skynet, e.a.
Ga naar Pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
 
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index // Eigen website Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Di 13 Okt 2009, 17:14    Onderwerp: TIP - Aanmaak Contact formulier bij Telenet, Skynet, e.a. Reageer met quote

Beste website makers,

Internet providers (zoals Telenet, Skynet, Scarlet, ...) die hun klanten een gratis webruimte aanbieden ondersteunen php mail() of sendmail() funktie niet waardoor je geen webformulier op je website kan plaatsen.

Wanneer je toch een webformulier op je website wil hebben, is hier de oplossing. Ik heb een "handleiding" online gezet hoe je te werk gaat.
Hopelijk zijn zij geholpen met deze oplossing.

Ga naar Webformulier aanmaken bij internet providers zoals Telenet, Skynet, Scarlet, ...

mvg,
Coderunner

Aanpassing: Link geupdatet


Laatst aangepast door coderunner op Zo 02 Okt 2011, 21:07, in toaal 7 keer bewerkt




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ultddave

Geregistreerd op: 11-5-2009
Woonplaats: Limburg > Genk

BerichtGeplaatst: Di 13 Okt 2009, 18:35    Onderwerp: Reageer met quote

Hoe wordt die data dan uitgelezen? Via welke programmeertaal?
Dit soort syntax komt ook terug hier op de blogs van sennet als ik mij niet vergis. Ziet eruit als Perl.

$in{MAILFROM}

Maar ik zie nergens zo een soort mailto commando staan? Of heb ik erover gekeken.

Mvg,
Dave




_________________
.NET en Java Programmeur
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Di 13 Okt 2009, 19:04    Onderwerp: Reageer met quote

Beste Dave,

Ik neem aan dat je het hebt over het formulier op de telenet server.

Dat is de code die door de server van telenet door action="/cgi-bin/form.cgi gelezen kan worden om door te sturen.

mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
lucky7

Geregistreerd op: 23-10-2009
Woonplaats: Ham

BerichtGeplaatst: Vr 23 Okt 2009, 11:20    Onderwerp: Reageer met quote

Onze website staat bij Skynet.Kan je een formulier aanmaken dit opladen op de site en dit formulier laten versturen naar een telenet e-mailadres.



_________________
Let yourself go and let love begin
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Vr 23 Okt 2009, 15:27    Onderwerp: Reageer met quote

lucky7 schreef:
Onze website staat bij Skynet.Kan je een formulier aanmaken dit opladen op de site en dit formulier laten versturen naar een telenet e-mailadres.

Beste lucky7,

Je nicknaam verraadt het al, you're "lucky" want als je website op de servers van Skynet staat, kan dat. Gewoon in
Code:
<input type="hidden" name="to" value="uw_emailadres">
je telenet email adres invullen
Code:
<input type="hidden" name="to" value="gebruikersnaam@telenet.be">
waarin je "gebruikersnaam" nog moet veranderen natuurlijk!

Heb je problemen met het formulier, dan hoor ik het wel.

mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
lucky7

Geregistreerd op: 23-10-2009
Woonplaats: Ham

BerichtGeplaatst: Vr 23 Okt 2009, 16:24    Onderwerp: Reageer met quote

Beste coderunner,

Als ik het goed begrijp moet ik dus werken met het invulformulier voor skynet en daar mijn telenet gegevens op invullen op de juiste plaatst. Wink

mvg
lucky7




_________________
Let yourself go and let love begin
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Vr 23 Okt 2009, 16:49    Onderwerp: Reageer met quote

lucky7 schreef:
... moet ik dus werken met het invulformulier voor skynet en daar mijn telenet gegevens op invullen op de juiste plaatst.

Beste lucky7,

Je invulformulier staat toch op de servers van Skynet, juist?

Dat neem je "2. Formulier versturen via server van Skynet." en plaatst al zeker de verplichte velden in je formulier
Code:
<form method="post" action="http://users.skynet.be/cgi-bin/formd.cgi">
<input type="hidden" name="to" value="joske_vermeulen@skynet.be">
<input type="hidden" name="next" value="http://users.skynet.be/ab12345/bedankt.html">
<input type="hidden" name="subject" value="Formulier">
<input type="hidden" name="lang" value="nl">

- "http://users.skynet.be/cgi-bin/formd.cgi" niets aan veranderen!!!
- "joske_vermeulen@skynet.be" verander je door je telenet email adres
- "http://users.skynet.be/ab12345/bedankt.html" verander je alles wat áchter "http://users.skynet.be/" staat
- "formulier" kan je veranderen in hetgeen je wil

Dan komen de in te vullen velden.

Maar wat ik me afvraag, als je een telenet email adres hebt, hebt je dan ook geen webruimte bij telenet ??

mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
lucky7

Geregistreerd op: 23-10-2009
Woonplaats: Ham

BerichtGeplaatst: Vr 23 Okt 2009, 17:00    Onderwerp: Reageer met quote

Beste coderunner,


Bij telenet is de website van de wielertoeristen geplaatst onder mijn webruimte. Wink
De website van de KWB onderhoud ik ook,maar dat is op iemand anders zijn webruimte bij skynet. Very Happy
Thanks voor de antwoorden,ik zal het eens proberen.




_________________
Let yourself go and let love begin
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Vr 23 Okt 2009, 17:06    Onderwerp: Reageer met quote

lucky7 schreef:
Bij telenet is de website van de wielertoeristen geplaatst onder mijn webruimte. Wink
De website van de KWB onderhoud ik ook,maar dat is op iemand anders zijn webruimte bij skynet. Very Happy
Thanks voor de antwoorden,ik zal het eens proberen.

Beste lucky7,

Ah okay nu snap ik het.

Bedankt om me op de hoogte te houden.

Succes met je invulformulier op Skynet.

Heb je nog vragen of ondervind je een probleem, dan hoor ik het wel Wink

mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Za 23 Okt 2010, 14:59    Onderwerp: Reageer met quote

Beste,

Dan zal je toch iets verkeerd gedaan hebben maar zo een antwoord geven zonder je aangemaakte code te tonen, is het gissen wat je vekeerd gedaan hebt.
Wanneer je een eigen domeinnaam hebt bij Telenet en voor je alles hebt opgeladen naar de server van telenet, heb je toch in het voorbeeld "HOMEPAGENAAM" weggelaten en "EMAILADRES" vervangen door jouw emailadres van telenet?

mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Za 23 Okt 2010, 15:24    Onderwerp: Reageer met quote

Beste,

Ja dat kan
Webhulp schreef:
Ook kan je inputvelden toevoegen en/of verwijderen MAAR denk er dan ook aan de andere pagina's (fout.html - verzonden.html - sjabloon.txt) aan te passen!

http://webhulp.t35.com/FormulierViaEmail/index_telenet.php


mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Za 23 Okt 2010, 15:37    Onderwerp: Reageer met quote

Okay ... veel succes en bedankt om dit hier te melden.

mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
michelscot

Geregistreerd op: 10-1-2007

BerichtGeplaatst: Di 10 Mei 2011, 15:07    Onderwerp: Postcde Reageer met quote

Hallo Coderunner

Is het mogelijk om de postcode ook met letters te laten werken
Ik gebruik het e-mail formulier voor Telenet
<input type="hidden" name="postcode-MAX" value="9999" />

Groetjes michelscot Sad



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner

Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Di 10 Mei 2011, 15:44    Onderwerp: Reageer met quote

Beste michelscot,

Ja dat kan zeker. Dan moet je een andere regexp gebruiken.
Vervang
Code:
<input type="hidden" name="postcode-MIN" value="1000">
<input type="hidden" name="postcode-MAX" value="9999">

door bv.
Code:
<input type="hidden" name="postcode" value="[a-zA-Z0-9]">
Nu kunnen zowel cijfers als letter gebruikt worden. Alleen is er nu verder geen beperking qua lengte en opbouw van de postcode zelf zoals dit voordien wel was; je kon toen alleen waarden tussen 1000 en 9999 ingeven (m.a.w. enkele Belgische postcodes).

mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
michelscot

Geregistreerd op: 10-1-2007

BerichtGeplaatst: Wo 11 Mei 2011, 10:57    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo coderunner

Bedankt voor je antwoord maar eerst lukte het niet met

Code:
<input type="hidden" name="postcode" value="[a-zA-Z0-9]">


maar heb dan het volgend toegevoed bij "postcode-TEST"

Code:
<input type="hidden" name="postcode-TEST" value="[a-zA-Z0-9]">


en nu werkt het perfect bedankt alvast voor je mooi werk
Groetjes michelscot Very Happy



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index // Eigen website Tijden zijn in EET (Europa)
Ga naar Pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Pagina 1 van 5

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.