Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 13 Okt 2009, 16:14  Onderwerp: TIP - Aanmaak Contact formulier bij Telenet, Skynet, e.a.
Beste website makers,

Internet providers (zoals Telenet, Skynet, Scarlet, ...) die hun klanten een gratis webruimte aanbieden ondersteunen php mail() of sendmail() funktie niet waardoor je geen webformulier op je website kan plaatsen.

Wanneer je toch een webformulier op je website wil hebben, is hier de oplossing. Ik heb een "handleiding" online gezet hoe je te werk gaat.
Hopelijk zijn zij geholpen met deze oplossing.

Ga naar Webformulier aanmaken bij internet providers zoals Telenet, Skynet, Scarlet, ...

mvg,
Coderunner

Aanpassing: Link geupdatet


Laatst aangepast door coderunner op Zo 02 Okt 2011, 20:07, in toaal 7 keer bewerkt
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
ultddave


Geregistreerd op: 11-5-2009
Woonplaats: Limburg > Genk

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 13 Okt 2009, 17:35 
Hoe wordt die data dan uitgelezen? Via welke programmeertaal?
Dit soort syntax komt ook terug hier op de blogs van sennet als ik mij niet vergis. Ziet eruit als Perl.

$in{MAILFROM}

Maar ik zie nergens zo een soort mailto commando staan? Of heb ik erover gekeken.

Mvg,
Dave
.NET en Java Programmeur
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 13 Okt 2009, 18:04 
Beste Dave,

Ik neem aan dat je het hebt over het formulier op de telenet server.

Dat is de code die door de server van telenet door action="/cgi-bin/form.cgi gelezen kan worden om door te sturen.

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
lucky7


Geregistreerd op: 23-10-2009
Woonplaats: Ham

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 23 Okt 2009, 10:20 
Onze website staat bij Skynet.Kan je een formulier aanmaken dit opladen op de site en dit formulier laten versturen naar een telenet e-mailadres. Let yourself go and let love begin
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 23 Okt 2009, 14:27 
lucky7 schreef:
Onze website staat bij Skynet.Kan je een formulier aanmaken dit opladen op de site en dit formulier laten versturen naar een telenet e-mailadres.

Beste lucky7,

Je nicknaam verraadt het al, you're "lucky" want als je website op de servers van Skynet staat, kan dat. Gewoon in
Code:
<input type="hidden" name="to" value="uw_emailadres">
je telenet email adres invullen
Code:
<input type="hidden" name="to" value="gebruikersnaam@telenet.be">
waarin je "gebruikersnaam" nog moet veranderen natuurlijk!

Heb je problemen met het formulier, dan hoor ik het wel.

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
lucky7


Geregistreerd op: 23-10-2009
Woonplaats: Ham

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 23 Okt 2009, 15:24 
Beste coderunner,

Als ik het goed begrijp moet ik dus werken met het invulformulier voor skynet en daar mijn telenet gegevens op invullen op de juiste plaatst. Wink

mvg
lucky7
Let yourself go and let love begin
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 23 Okt 2009, 15:49 
lucky7 schreef:
... moet ik dus werken met het invulformulier voor skynet en daar mijn telenet gegevens op invullen op de juiste plaatst.

Beste lucky7,

Je invulformulier staat toch op de servers van Skynet, juist?

Dat neem je "2. Formulier versturen via server van Skynet." en plaatst al zeker de verplichte velden in je formulier
Code:
<form method="post" action="http://users.skynet.be/cgi-bin/formd.cgi">
<input type="hidden" name="to" value="joske_vermeulen@skynet.be">
<input type="hidden" name="next" value="http://users.skynet.be/ab12345/bedankt.html">
<input type="hidden" name="subject" value="Formulier">
<input type="hidden" name="lang" value="nl">

- "http://users.skynet.be/cgi-bin/formd.cgi" niets aan veranderen!!!
- "joske_vermeulen@skynet.be" verander je door je telenet email adres
- "http://users.skynet.be/ab12345/bedankt.html" verander je alles wat áchter "http://users.skynet.be/" staat
- "formulier" kan je veranderen in hetgeen je wil

Dan komen de in te vullen velden.

Maar wat ik me afvraag, als je een telenet email adres hebt, hebt je dan ook geen webruimte bij telenet ??

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
lucky7


Geregistreerd op: 23-10-2009
Woonplaats: Ham

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 23 Okt 2009, 16:00 
Beste coderunner,


Bij telenet is de website van de wielertoeristen geplaatst onder mijn webruimte. Wink
De website van de KWB onderhoud ik ook,maar dat is op iemand anders zijn webruimte bij skynet. Very Happy
Thanks voor de antwoorden,ik zal het eens proberen.
Let yourself go and let love begin
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 23 Okt 2009, 16:06 
lucky7 schreef:
Bij telenet is de website van de wielertoeristen geplaatst onder mijn webruimte. Wink
De website van de KWB onderhoud ik ook,maar dat is op iemand anders zijn webruimte bij skynet. Very Happy
Thanks voor de antwoorden,ik zal het eens proberen.

Beste lucky7,

Ah okay nu snap ik het.

Bedankt om me op de hoogte te houden.

Succes met je invulformulier op Skynet.

Heb je nog vragen of ondervind je een probleem, dan hoor ik het wel Wink

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 23 Okt 2010, 13:59 
Beste,

Dan zal je toch iets verkeerd gedaan hebben maar zo een antwoord geven zonder je aangemaakte code te tonen, is het gissen wat je vekeerd gedaan hebt.
Wanneer je een eigen domeinnaam hebt bij Telenet en voor je alles hebt opgeladen naar de server van telenet, heb je toch in het voorbeeld "HOMEPAGENAAM" weggelaten en "EMAILADRES" vervangen door jouw emailadres van telenet?

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 23 Okt 2010, 14:24 
Beste,

Ja dat kan
Webhulp schreef:
Ook kan je inputvelden toevoegen en/of verwijderen MAAR denk er dan ook aan de andere pagina's (fout.html - verzonden.html - sjabloon.txt) aan te passen!

http://webhulp.t35.com/FormulierViaEmail/index_telenet.php


mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 23 Okt 2010, 14:37 
Okay ... veel succes en bedankt om dit hier te melden.

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
michelscot


Geregistreerd op: 10-1-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 10 Mei 2011, 14:07  Onderwerp: Postcde
Hallo Coderunner

Is het mogelijk om de postcode ook met letters te laten werken
Ik gebruik het e-mail formulier voor Telenet
<input type="hidden" name="postcode-MAX" value="9999" />

Groetjes michelscot Sad
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 10 Mei 2011, 14:44 
Beste michelscot,

Ja dat kan zeker. Dan moet je een andere regexp gebruiken.
Vervang
Code:
<input type="hidden" name="postcode-MIN" value="1000">
<input type="hidden" name="postcode-MAX" value="9999">

door bv.
Code:
<input type="hidden" name="postcode" value="[a-zA-Z0-9]">
Nu kunnen zowel cijfers als letter gebruikt worden. Alleen is er nu verder geen beperking qua lengte en opbouw van de postcode zelf zoals dit voordien wel was; je kon toen alleen waarden tussen 1000 en 9999 ingeven (m.a.w. enkele Belgische postcodes).

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
michelscot


Geregistreerd op: 10-1-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 11 Mei 2011, 9:57 
Hallo coderunner

Bedankt voor je antwoord maar eerst lukte het niet met

Code:
<input type="hidden" name="postcode" value="[a-zA-Z0-9]">


maar heb dan het volgend toegevoed bij "postcode-TEST"

Code:
<input type="hidden" name="postcode-TEST" value="[a-zA-Z0-9]">


en nu werkt het perfect bedankt alvast voor je mooi werk
Groetjes michelscot Very Happy

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.