Uit een andere kijk.

Literaire pareltjes van maatschappelijke gebeurtenissen.

figaretto
Lid geworden op: 13 aug 2005, 14:10
Locatie: waar de meeuwen schreeuwen boven 't golfgedruis...

14 feb 2021, 13:51

Ja, ik ben 70-plusser en heb een uitnodiging gekregen om me te laten inenten tegen het coronavirus halverwege april. Tot voor korte tijd keek ik altijd uit naar die vaccinatie want ik zou niet graag vroegtijdig in het hiernamaals belanden hoewel het vooruitzicht daarnaar met die dozijnen maagden mij wel niet direct afschrikkelijk voorkwam. Maar niettemin, daar is geen haast bij, ik wou nog eventjes hier verwijlen. Maar in april begint mijn ramadan en ik word verondersteld, tijdens de uren van daglicht, geen voedsel tot mij te nemen. Hier stelt zich een ernstig probleem. Ik word namelijk uitgenodigd om mijn vaccinatie te krijgen op 12 april om 11u ‘s morgens, dit is tijdens daglicht. Ook de alternatieve datum, 21 april om 15u30, valt daarbinnen. Nu ga ik er van uit dat die inenting wel degelijk voedingsrijke bestanddelen bevat en dit is natuurlijk niet te vergoelijken met mijn vastengedrag en zou kunnen leiden tot ongenoegen bij Allah en zijn Profeet en dat wil ik kost wat kost vermijden. Ik wendde me dan tot mijn plaatselijke imam, Habib. Hoewel hij mijn vertrouwensman is, doen enkele rare verhalen omtrent zijn persoon de ronde. Zo zou hij gespot geweest zijn op een pensenkermis van de plaatselijke basketbalploeg. Bij hoog en bij laag ontkende hij dat hij ook maar iets van die pensen tot zich zou genomen hebben en dat zijn aanwezigheid aldaar alleen maar te maken had met het feit dat Mohammed Baktsjoeraie, de boomlange topscorer in de ploeg, een van zijn discipelen is. Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Maar volgens hem bevat het infuus geen voedingsrijke bestanddelen. Hij wist dat uit Chinese bronnen. Ik betwijfel dan weer of die Chinezen wel de waarheid spreken want zelf hebben die geen hoge dunk van ons, moslims, gezien hun minder vriendelijke houding aldaar ten opzichte van onze Oeigoerse geestesgenoten. Of ik nu moet voortgaan op de mening van Habib blijft twijfelachtig, ik ben dan ook niet zeker. Indien het mijn honger helpt, dan pas ik.
Maar er is een tweede en veel groter probleem : is dit vaccin wel halal ?
Hier raken we de kern van de zaak ! In de medische wereld is het algemeen bekend dat vaccins, om praktisch toepasselijk te zijn, worden bewerkt met gelatines. Gelatines worden meestal gewonnen uit dierlijke vetten. Ha ja, wie garandeert me dat die niet afkomstig zijn uit varkensvet ? Wie ?
Ik heb mijn oor gelegd bij een Brits islamdeskundige en die putte uit een citaat uit de Koran waarin gezegd werd dat mensen elkaar moesten helpen bij het overleven. Tja, overal vindt men dergelijke zwakkelingen. En daarom oordeelde hij het juist dat wij , gelovigen en ongelovigen, mekaar op dezelfde wijze moesten ondersteunen en ons dus toch maar moesten laten vaccineren ondanks het feit dat er misschien varkensvet in het vaccin was verwerkt ? Waar haalt die man dat ? En wat doen we dan met de jihad ???

Fazal
Lid geworden op: 08 sep 2019, 13:00

14 feb 2021, 17:23

Het vaccin wordt bewaard op min 80°, maar misschien toch maar eerst even goed laten koken vooraleer het toe te dienen, zodat al het vet kan verdampen. Of het nu varkens- of desnoods kaarsvet is (of was), maakt dan niet meer uit.
Je hebt dan toch in ieder geval uw best gedaan om hem te behagen.
En gezien Allah-dinges, u uw gedrag uit onwetendheid, zal vergeven, zou ik niet wachten als ik u was, anders zal het kalf zéker verdrinken, als het tegen die tijd al niet verdronken is.
Maar goed, dan zijn er toch nog altijd die 12 maagden om naar uit te kijken.
Ne mens moet eens een risico durven nemen in zijn/haar leven, vind ik.
En eigenlijk lijkt het mij een soort win-winsituatie. 8)

Geen dank. :wink:
Graag gedaan. :D

figaretto
Lid geworden op: 13 aug 2005, 14:10
Locatie: waar de meeuwen schreeuwen boven 't golfgedruis...

14 feb 2021, 17:47

Wel, geachte heer Fazal, uw boodschap betekent een hele opluchting voor mij. Uw wijze woorden in acht nemend zal ik me toch onderwerpen aan die westerse gebruiken. Allah en zijn Profeet mogen dan wel alwetend zijn maar in Hun (hun namen wezen geprezen) tijd was ironie nog niet uitgevonden. En bij dezen die het probeerden is het slecht afgelopen.

Fazal
Lid geworden op: 08 sep 2019, 13:00

14 feb 2021, 17:59

:D :D :D
Zeg maar Fazal hoor, van 'meneer' is al lang geen sprake meer.
En gezien ik hem ook niet meer hoor of zie, zal hij waarschijnlijk al een tijdje op de schoot van één van die maagden zitten. Niettemin, het is hem van harte gegund, ik volg hem later wel. :wink: