Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privť berichten te bekijken Inloggen

Topic gesloten
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 14 Mei 2016, 13:13  Onderwerp: De komst van Christus
Van gelovigen krijg je toch geen duidelijk antwoord, hebben het zelf dan maar opgezocht wanneer en hoe Jezus gaat wederkomen. Nu nog correct interpreteren natuurlijk, en er staat nergens een datum bij.

(1) En terstond na de verdrukking dier dagen, zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van den hemel vallen, en de krachten der hemelen zullen bewogen worden.

(2) En alsdan zal in den hemel verschijnen het teken van den Zoon des mensen; en dan zullen al de geslachten der aarde wenen, en zullen den Zoon des mensen zien, komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid.

(3) En Hij zal Zijn engelen uitzenden met een bazuin van groot geluid, en zij zullen Zijn uitverkorenen bijeenvergaderen uit de vier winden, van het ene uiterste der hemelen tot het andere uiterste derzelve.

(4) En leert van den vijgeboom deze gelijkenis: wanneer zijn tak nu teder wordt, en de bladeren uitspruiten, zo weet gij, dat de zomer nabij is.

(5) Alzo ook gijlieden, wanneer gij al deze dingen zult zien, zo weet, dat het nabij is, voor de deur.

(6) Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, totdat al deze dingen zullen geschied zijn.

(7) De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan.

http://www.online-bijbel.nl/bijbelboek/Mattheus/24/
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 14 Mei 2016, 14:03 
En de overheid maar besparingen opleggen, Satan vindt vele ingangen. Wink

Voordat Jezus naar het kruis ging, vertelde Hij Zijn discipelen: "De overste van deze wereld komt en heeft geen macht over Mij" (Joh. 14:30). Mammon heeft geen macht over Jezus. De Satan kan geen zwakke plek in Hem vinden en kan Hem op geen enkele manier raken. Maar Satan vindt vele ingangen in de levens van vele gelovigen door Mammon. Dus is hij in staat om hen af te brengen van Gods plan met hun leven.

http://www.shub.nl/_files/God%20en%20de%20mammon.pdf
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 15 Mei 2016, 5:04 
Nu we toch over tempels bezig zijn, die Olijfberg in de buurt blijkt een bijzondere plaats te zijn voor een aantal. Over het begin van het einde. Wink

De berg dankt zijn naam aan de olijfbomen die op de berg groeien. Aan de voet van de berg ligt Gethsemane, de plaats waar Jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. De Olijfberg is de locatie waarop veel Bijbelse gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. In het Bijbelboek Zacharia wordt de Olijfberg als de plaats genoemd vanwaar God zal beginnen met het tot leven wekken van alle overledenen aan het einde der tijden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Olijfberg
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 17 Mei 2016, 11:52 
We proberen het ons voor te stellen, na lang wachten daalt Jezus dan toch neer op de Olijfberg. Iemand heeft dat natuurlijk wel opgemerkt en trekt de stad in om deze heuglijke boodschap te melden. De rest kruipt in hun boek en komt met het onderstaande:

En in MattheŁs 24:23 zegt Jezus: "23 Als iemand dan tegen jullie zegt: “Kijk, dit is de messias,” of: “Daar is hij,” geloof dat dan niet."

Jezus denkt er natuurlijk het zijne van en gaat op vakantie naar Disneyland, de rest wacht geduldig de komst van Jezus af. Wink
ebenhaezer


Geregistreerd op: 16-7-2008
Woonplaats: Vlaanderen .

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 17 Mei 2016, 19:38  Onderwerp: De komst van Christus .
Jezus Christus komt tweemaal op deze aarde , de eerste maal kwam Hij als de lijdende Messias ( Jes. 53 : 5 ) .

" Maar Hij is om onze overtredingen verwond ,
om onze ongerechtigheden verbrijzeld .
De straf die ons de vrede aanbrengt , was op Hem ,
en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen . "

De tweede maal ligt nog in de toekomst , dan komt Hij als heersende Messias ( Zach. 14 : 9 ) .

" De Heere zal Koning worden over heel de aarde .
Op die dag zal de Heere de Enige zijn , en Zijn Naam de Enige . "

Een van de tekenen dat deze eindtijd nabij is , zien we aan de terugkeer van de IsraŽlieten naar hun eigen land , dat begon reeds in 1882 , tot nu toe , het wordt een versnelde emmigratiegolf .
Ze waren verspreid over de hele aarde ( Deut. 28 : 64 ).

" De Heere zal u verspreiden onder al de volken , van het ene einde der aarde tot het andere einde der aarde , ..."
Maar Hij roept ze terug , en dat zien wij gebeuren .

IsraŽl is en blijft een gezegend land , heeft wereldbekende Technische Hogescholen , het is een Wetenschappelijk Wonderland .
De Hightechnische Sector van IsraŽl is van Internationaal belang , en dat is geweten !

Misschien zijn ze ook daarom zo gehaat !
Durf dan God vertrouwen , neem Hem op zijn Woord .
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 5:52  Onderwerp: Re: De komst van Christus .
ebenhaezer schreef:
Jezus Christus komt tweemaal op deze aarde , de eerste maal kwam Hij als de lijdende Messias ( Jes. 53 : 5 ) .

Volgens mij is hij hier nog steeds, we lijden allemaal onder het spel van Satan. Wanneer komt de zalving?
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 5:57  Onderwerp: Re: De komst van Christus .
ebenhaezer schreef:
IsraŽl is en blijft een gezegend land , heeft wereldbekende Technische Hogescholen , het is een Wetenschappelijk Wonderland. De Hightechnische Sector van IsraŽl is van Internationaal belang , en dat is geweten ! Misschien zijn ze ook daarom zo gehaat !

Meen je dat allemaal echt? Waarom spreken ze dan niet over de talrijke oplossingen die op de tafel liggen voor 'domme' problemen? Laat de Heere maar snel komen, het zal er flink stuiven!!! En zo zal het boek toch nog waarde hebben, maar misschien heel anders dan verwacht. Kwestie van interpretatie en perceptie, in de volksmond logisch boerenverstand genoemd.


Laatst aangepast door YYZ op Wo 18 Mei 2016, 6:46, in totaal 1 keer bewerkt
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 6:11  Onderwerp: Re: De komst van Christus .
ebenhaezer schreef:
Een van de tekenen dat deze eindtijd nabij is , zien we aan de terugkeer van de IsraŽlieten naar hun eigen land , dat begon reeds in 1882 , tot nu toe , het wordt een versnelde emmigratiegolf. Ze waren verspreid over de hele aarde ( Deut. 28 : 64 ).

Ja, het heeft iets van een grap, zo hoeven we niet te zoeken waar ze allemaal zitten. Leuk om zien dat je volledig op de hoogte bent van wat er in de rest van de wereld gebeurt, ontgaat je dat volkomen misschien?
ebenhaezer


Geregistreerd op: 16-7-2008
Woonplaats: Vlaanderen .

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 14:35  Onderwerp: De komst van Christus .
Christus werkt NU door zijn Geest in de harten van gelovigen , als hun Leider en Helper ; maar ook de geest van satan werkt in mensenharten , maar hij is niet almachtig en kan alleen doen wat hem door God toegelaten wordt .
Wie luistert naar het goede , zit goed ; maar wie luistert naar het kwade , zit duidelijk op verkeerd spoor en zal daar de gevolgen moeten van dragen ( Joh. 3 : 36 ) :
" Wie in de Zoon gelooft , heeft eeuwig leven , maar wie de Zoon ongehoorzaam is , zal het leven niet zien , maar de toorn van God blijft op hem ." .
( Rom. 5 : 1 ) : " Wij dan , gerechtvaardigd uit het geloof , hebben vrede bij God door onze Heer Jezus Christus . "

( ... wanneer komt de zalving ? ... waar was je met Pinksteren dan YYZ ? ...
Daar kon je alles over horen , als je dat echt wilde ! ) .

Wil je meer over IsraŽl weten ? daar bestaan goede boeken over , oa. " Het ontstaan van de Bijbel " door W J J. Glashouwer ( de geschiedenis van het O.T. ) ; of : " IsraŽl , bibliotheek der landen " ( Hoofdredacteur : Tony Allan , en een ploeg van deskundige schrijvers .) .
Wil je meer weten over de eindtijd ? Ook daar bestaan veel goede boeken over oa. " Leven we werkelijk in de eindtijd ? " van Roger Liebi , waarin veel vervulde profetieŽn staan .

En als men zelfs NIET zou geloven , moet men niet blind zijn om te zien , dat alles in deze tijd te niet gaat , en de echt goede waarden vervagen of ongeacht worden ; zoals de toestand in gevangenissen er ťťn van is ; of de vluchtelingen kwestie , en de gezondheidstoestanden overal in de wereld , enz. enz.

Daarom de roep van gelovigen : KOM , HEER JEZUS KOM ! en dat zal Hij doen op Zijn tijd !
Durf dan God vertrouwen , neem Hem op zijn Woord .
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 14:48  Onderwerp: Re: De komst van Christus .
ebenhaezer schreef:
Christus werkt NU door zijn Geest in de harten van gelovigen , als hun Leider en Helper ; maar ook de geest van satan werkt in mensenharten , maar hij is niet almachtig en kan alleen doen wat hem door God toegelaten wordt . Wie luistert naar het goede , zit goed ; maar wie luistert naar het kwade , zit duidelijk op verkeerd spoor en zal daar de gevolgen moeten van dragen ( Joh. 3 : 36 ) :
" Wie in de Zoon gelooft , heeft eeuwig leven , maar wie de Zoon ongehoorzaam is , zal het leven niet zien , maar de toorn van God blijft op hem ." .( Rom. 5 : 1 ) : " Wij dan , gerechtvaardigd uit het geloof , hebben vrede bij God door onze Heer Jezus Christus . " ( ... wanneer komt de zalving ? ... waar was je met Pinksteren dan YYZ ? ...
Daar kon je alles over horen , als je dat echt wilde ! ) . Wil je meer over IsraŽl weten ? daar bestaan goede boeken over , oa. " Het ontstaan van de Bijbel " door W J J. Glashouwer ( de geschiedenis van het O.T. ) ; of : " IsraŽl , bibliotheek der landen " ( Hoofdredacteur : Tony Allan , en een ploeg van deskundige schrijvers .) . Wil je meer weten over de eindtijd ? Ook daar bestaan veel goede boeken over oa. " Leven we werkelijk in de eindtijd ? " van Roger Liebi , waarin veel vervulde profetieŽn staan . En als men zelfs NIET zou geloven , moet men niet blind zijn om te zien , dat alles in deze tijd te niet gaat , en de echt goede waarden vervagen of ongeacht worden ; zoals de toestand in gevangenissen er ťťn van is ; of de vluchtelingen kwestie , en de gezondheidstoestanden overal in de wereld , enz. enz. Daarom de roep van gelovigen : KOM , HEER JEZUS KOM ! en dat zal Hij doen op Zijn tijd !

Ik vraag me nu af of jij wel een abonnement hebt op die nieuwsbrieven, je reactie laat namelijk vermoeden van niet. Het is al wel langer bekend dat door werkzaamheden Jezus niet in IsraŽl zal landen. Dit geheim werd geopenbaard aan veel mensen, het blijft echter een mysterie waarom deze nieuwsbrief niet bij iedereen is toegekomen. Misschien bij de spam terecht gekomen en per ongeluk vernietigd?
ebenhaezer


Geregistreerd op: 16-7-2008
Woonplaats: Vlaanderen .

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 15:05  Onderwerp: De komst van Christus .
O , o , o , is dat alles wat je nog kon bedenken ???

Een goede raad : lees voortaan met AANDACHT de Bijbel , Gods Woord , dat is de beste NIEUWSBRIEF ! en heeft blijvende waarde en kan blijkbaar niet vernietigt worden !
Durf dan God vertrouwen , neem Hem op zijn Woord .
talisman


Geregistreerd op: 28-9-2012


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 15:32  Onderwerp: Re: De komst van Christus .
ebenhaezer schreef:


Wil je meer over IsraŽl weten ? daar bestaan goede boeken over , oa. " Het ontstaan van de Bijbel " door W J J. Glashouwer ( de geschiedenis van het O.T. ) ; of : " IsraŽl , bibliotheek der landen " ( Hoofdredacteur : Tony Allan , en een ploeg van deskundige schrijvers .) .
Wil je meer weten over de eindtijd ? Ook daar bestaan veel goede boeken over oa. " Leven we werkelijk in de eindtijd ? " van Roger Liebi , waarin veel vervulde profetieŽn staan .


W.J.J. Glashouwer : dominee ... Laughing Laughing Laughing
Tony Allan : deskundig Pirate Radio reporter..... Laughing Laughing Laughing
Roger Liebi : Evangelist en creationist ..... Laughing Laughing Laughing

Schitterende bijdrage !! Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 15:38  Onderwerp: Re: De komst van Christus .
ebenhaezer schreef:
O , o , o , is dat alles wat je nog kon bedenken ??? Een goede raad : lees voortaan met AANDACHT de Bijbel , Gods Woord , dat is de beste NIEUWSBRIEF ! en heeft blijvende waarde en kan blijkbaar niet vernietigt worden !

Tijdloosheid kan niet geografisch afgedwongen worden, gisteren was ik er nog over bezig met Jezus. Toffe kerel wel, hij maakt zich ook zorgen over wat je hier allemaal zegt. Tja, aandacht, goed idee nochtans. We zullen de nieuwsbrief op de tafel laten liggen, ligt er al eeuwen. Wink
Klaartje


Geregistreerd op: 27-1-2005
Woonplaats: Brecht

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 17:32 
Oei.... dat is hier weer erg warm aan het worden en interessant voor de bijbel-lovers Idea Wink

Waar blijven ze het halen???
"Een vriend is iemand, die als hij je een hand geeft eigenlijk je hart aanraakt."
Auteur: Gabriel Garcia Marquez
YYZ


Geregistreerd op: 11-2-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 18 Mei 2016, 17:50 
Klaartje schreef:
Oei.... dat is hier weer erg warm aan het worden en interessant voor de bijbel-lovers. Waar blijven ze het halen???

Als dat geen leuke vraag is, waar blijven ze het halen? Hetzelfde had ik toen ik jou zag, van mij mogen ze er nog meer zo halen!! Wink

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.