Leponex

Hier is de plaats voor discussie en vragen over psychische aandoeningen

socrates
Lid geworden op: 05 nov 2005, 19:32
Locatie: EUROPA

26 dec 2016, 21:21

Werd door enige arts nooit een alternatief voorgesteld in de vorm van bv. een psychologische behandeling van de angststoornis ? Dat zou het combineren van niet compatibele stoffen misschien kunnen omzeilen ?
"Nothing matters very much and few things matter at all".Lord Balfour

sanne
Lid geworden op: 19 jan 2005, 23:04
Locatie: vlaanderen

26 dec 2016, 22:43

Als u met zoveel vragen zit, heb je nog nooit gedacht om een tweede opinie te vragen bij een andere dokter ?
Ik veronderstel dat het niet je huisarts is die de pillen voorschrijft maar een psychiater. Waarom vraag je hierbij al geen raad bij je huisarts en ook een naam van een psychiater voor de tweede opinie.
:)
een wijs mens is hij die weet dat hij niets weet.

sanne
Lid geworden op: 19 jan 2005, 23:04
Locatie: vlaanderen

27 dec 2016, 10:47

K, je vrouw neem ik aan, gaat dus al een aantal jaren naar een neuroloog. Zij heeft een chronische neurologische aandoening. Nu krijgt ze nieuwe medicatie die dezelfde symptomen kunnen uitlokken zoals bij Parkinson .

Als jij vertrouwen stelt in de neuroloog kan je dat nieuwe medicament zonder problemen geven. Maar ik voel dat je twijfelt. Kunnen je kinderen hier niet helpen ? Je hoeft helemaal geen uitgebreid netwerk van vrienden en / of kennissen te hebben om een tweede opinie te vragen bij een andere neuroloog.
Het opnieuw uitleggen van het hele ziekteproces is niet gemakkelijk, maar hij of zij kan dan een nieuwe visie op het hele proces geven en dan zijn jullie misschien wel vooruit geholpen.
Soms, bij chronische ziekten geeft men medicatie op medicatie, zonder het geheel te bekijken. Het zou niet de eerste keer zijn dat ze bij een patiënt met veel op elkaar inwerkende medicatie of gewoon veel medicatie , een week alles stoppen en dan rustig terug opbouwen met andere medicatie die betere resultaten geven.

Misschien toch eens hulp vragen aan de kinderen. Die staan het dichts bij jullie. En geloof me, een netwerk van mensen is voor niets nodig, men kan ze toch maar één per één aanspreken. Netwerk connecties zijn oppervlakkige connecties, niets diepgaand. De mensen die het dichts bij jullie staan die kan je vertrouwen.
een wijs mens is hij die weet dat hij niets weet.

mensje
Lid geworden op: 26 jul 2016, 21:07

27 dec 2016, 18:34

Een deel van het probleem is dat deze specialist in het duister tast.
Hij is de persoon die K volgt en als” oplossing” Leponex voorschrijft voor verschijnselen van Parkinson en hiermee een diagnostisch label kleeft.
Zo krijgt K een naamverschijnsel en maakt hij zich schuldig aan cirkelredenering. Het heeft een naam gekregen en daarmee een bepaalde opeenhoping van symptomen.

Jullie gaan al jaren bij dezelfde neuroloog die K’s geschiedenis kent en al die producten heeft voorgeschreven. Hij zou beter moeten weten of althans even nakijken dat Leponex niet te combineren is met de cocktail aan andere medicatie die K reeds inneemt.
Gelukkig is er een alerte apotheker, en deze is tegenwoordig de specialist in geneesmiddelen geworden, die waardevolle informatie kan verstrekken.

Psychoactief geneesmiddel kan chronisch hersenletsel veroorzaken, dat vaak permanent is en gekenmerkt wordt door een beperkt cognitief functioneren.
En tegenwoordig worden psychoactieve middelen heel algemeen gebruikt, dat een groot deel van dementiegevallen veroorzaakt wordt door medisch ingrijpen.
Veel geneesmiddelen maken mensen dement door hun herinneringen te ontnemen omdat de hersenactieve chemicaliën de patiënt heeft geschaad.
Men schrijft in bijsluiters wèl dat cardiovasculaire factoren een belangrijke rol spelen maar met geen woord rept men over geneesmiddelen die dementie veroorzaken door in te breken in de hersenen.

Leponex is een antipshychotica. Er bestaat geen biochemische manier om psychische stoornissen te genezen.
Antipsychotica genezen geen psychoses, antidepressiva genezen geen depressies, angstremmers genezen geen angststoornissen, integendeel. Deze geneesmiddelen kunnen psychoses, depressies of angststoornissen veroorzaken als ze langdurig worden geslikt.
Deze middelen genezen mensen niet maar veranderen de persoon door een heel scala van effecten teweeg te brengen. Zoals drugs doen.

Naar mijn invoelen ligt de oorsprong van K’s probleem bij een disbalans van de neurotransmitter acetylcholine.
Een wisselende situatie, soms een tekort en soms een overschot van deze signaalstof, die elkaar tegenwerken.
De veroorzaker, de oorsprong van beven ligt hier.

sanne
Lid geworden op: 19 jan 2005, 23:04
Locatie: vlaanderen

27 dec 2016, 21:44

Dokters die denken dat ze alles beter weten en de patiënt behandelen als onmondig zijn niet goed bezig.
De patiënt heeft recht op informatie, ook om zijn dossier in te kijken en zeker heeft de patiënt inspraak.
Niet bang zijn om zaken waarbij je je niet goed voelt op tafel te leggen en bij je standpunt te blijven. Het gaat tenslotte over je eigen lichaam.

Een blij 2017 voor jullie beiden :)
een wijs mens is hij die weet dat hij niets weet.