Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
marann


Geregistreerd op: 24-3-2004
Woonplaats: Schoten

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 17:43  Onderwerp: link op docx bestand in website
Hallo,

Graag had ik in mijn docx bestanden van mijn website een link kunnen plaatsen naar andere websites. Is dit mogelijk en hoe kan ik doen?
Alvast bedankt voor uw antwoord.
Groeten
Marcel
Wie op zijn afkomst pocht, is als een aardappel: het beste deel zit onder de grond.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 17:56 
Beste marann,

Ja dat gaat.
Je vindt de uitleg in volgend You Tube filmpje.
>> Klik hier om het te bekijken <<

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
marann


Geregistreerd op: 24-3-2004
Woonplaats: Schoten

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 19:05 
Is niet wat ik wil. Moet steeds Ctrl toets ingedrukt houden en tweemaal klikken. Dat kunnen de potentiele lezers nooit vinden.
mvg marcel
Wie op zijn afkomst pocht, is als een aardappel: het beste deel zit onder de grond.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 19:28 
Beste marann,

Welk programma én versie gebruik je om docx documenten aan te maken? (bv. Word 2016)

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
marann


Geregistreerd op: 24-3-2004
Woonplaats: Schoten

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 19:34 
inderdaad Wie op zijn afkomst pocht, is als een aardappel: het beste deel zit onder de grond.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 19:44 
Beste marann,

Wanneer je in het Word document op de hyperlink gaat staan met de muis cursor, dan komt de tekst, wat je moet doen, toch als een kleine popup te voorschijn ...
Een andere oplossing is er niet hoor.

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
marann


Geregistreerd op: 24-3-2004
Woonplaats: Schoten

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 19:59 
Als ik doe zoals het filmpje zegt dan krijg ik in het menu geen "hyperlink" te zien, alleen koppeling . Is dit hetzelfde? Wie op zijn afkomst pocht, is als een aardappel: het beste deel zit onder de grond.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 20:15 
Beste marann,

Het filmpje is gemaakt met Word 2010 en ik gebruik de Engelstalige versie van Word 2016.
Ik vermoed dat daar het woord "Link" staat in Word 2016. In de Engelstalige versie is het de voorlaatste optie ...
Kijk dat eens na in de Nederlandstalige versie.

mvg,
Coderunner



Edit: In Ned. Word 2016 is dat "Koppeling"


Laatst aangepast door coderunner op Za 02 Sep 2017, 20:22, in totaal 1 keer bewerkt
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
marann


Geregistreerd op: 24-3-2004
Woonplaats: Schoten

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 20:19 
Oké dan bedoelen ze koppeling. Ik krijg het niet aan de praat dus ik probeer iets anders. Toch bedankt voor de aangeboden hulp.
Met vriendelijke groeten
Marcel
Wie op zijn afkomst pocht, is als een aardappel: het beste deel zit onder de grond.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 02 Sep 2017, 20:35 
Beste marann,

Anders:
1- woord typen en selecteren (zie filmpje)
2- in menu bovenaan, neem je "Invoegen"
3- bovenste menu wijzigt
4- druk vervolgens in dat menu op "Koppelingen" daar neem je -> "Koppeling"
5- een schermpje verschijnt
6- vul achter "Adres" de link in
7- klik op ''OK"
8- (Hyper)link (=koppeling) is klaar

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Sony


Geregistreerd op: 19-2-2005
Woonplaats: Boom

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 03 Sep 2017, 10:46 
marann,

Quote:
docx bestanden van mijn website een link kunnen plaatsen naar andere websites

Is het de bedoeling om het docx bestand als .html (webpagina) op te slaan ?
Als dat de bedoeling is dan is dat op het net een gewone link en moet men Ctrl niet ingedrukt houden.
In Word:
 

 
In eenbrowser
 

 

Sony
marann


Geregistreerd op: 24-3-2004
Woonplaats: Schoten

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Zo 03 Sep 2017, 11:01 
Neen Sony, de bedoeling is in een word bestand in de tekst een link te plaatsen naar een andere website voorbeeld : een klein deel van de tekst uit de andere website in mijn website met de melding "lees meer...". Als ik op lees meer druk verschijnt de andere website.
Hopelijk was ik duidelijk?
mvg marcel

@coderunner, ik ga dit even proberen. Ik laat nog iets weten.
mvg marcel
Wie op zijn afkomst pocht, is als een aardappel: het beste deel zit onder de grond.
marann


Geregistreerd op: 24-3-2004
Woonplaats: Schoten

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Zo 03 Sep 2017, 11:05 
@ coderunner,

Dit geeft hetzelfde resultaat, ik moet de Ctrl toets telkens ingedrukt houden vooraleer een handje verschijnt.
mvg marcel
Wie op zijn afkomst pocht, is als een aardappel: het beste deel zit onder de grond.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 03 Sep 2017, 14:02 
Beste marann,

Je kan dit (eerst crtl klikken) uitzetten in de opties van Word zelf zodat je geen crtl toets meer hoeft in te drukken maar gaan je bezoekers (lezers van je docx document) dat dan wel vinden?

Lees hoe je dit doet:
>> klik hier - Ned <<
>> klik hier - Eng <<

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
marann


Geregistreerd op: 24-3-2004
Woonplaats: Schoten

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Zo 03 Sep 2017, 14:23 
En klaar is kees. Poepsimpel als je het weet.
Nen dikke merci Coderunner.
Topic mag gesloten worden.
Met vriendelijke groeten
Marcel
Wie op zijn afkomst pocht, is als een aardappel: het beste deel zit onder de grond.

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.