Lees het volgende eerst door om problemen te voorkomen!

Spyware is software die in het geheim op je computer wordt geplaatst en die persoonlijke gegevens doorstuurt, reclame toont, enz. Stel hier vragen, leer hoe je ervan af kan komen en hoe het te voorkomen.

abbs
Lid geworden op: 16 dec 2016, 13:49
Locatie: Leidschendam
Contacteer:

26 sep 2017, 12:25

Beste leden van SeniorenNet.

De laatste tijd word er verwarring gezaaid door verschillende adviezen. Dit is een open forum dus meerdere mensen mogen helpen maar dit leidt de laatste tijd tot vraagtekens en vooral in de sectie: Computer – Spyware.
Dit forum onderdeel is ook één van de gevaarlijkste omdat als er één verkeer advies word gegeven de computer onherstelbaar beschadigt kan raken.
Er zijn een aantal tools die steeds voorbij komen om de pc malware of virusvrij te maken.
Dat zijn:
1. Malwarebytes Handleiding.
2. AdwCleaner Handleiding.
3. JRT (geen handleiding).

Dit zijn ook krachtige programma’s, Malwarebytes (free) is zeker een aanrader om op je pc te hebben en éénmaal in de week te gebruiken.
Maar AdwCleaner en JRT zijn geen programma’s om wekelijks te gebruiken alleen als er problemen zijn, de programma’s kunnen door de snelle ontwikkelingen nog wel eens verkeerde dingen verwijderen dus doe dit in overleg of kijk uit wat je laat verwijderen.
Als er na het gebruik van schoonmaak tools (welke dan ook er zijn er zoveel) problemen ontstaan is het soms moeilijk om die weer op te lossen. Daarom als er spraken is van malware of infecties en Malwarewbytes kan het niet oplossen is de volgende stap om “Farbar Recovery Scan Tool (FRST) “ te gebruiken om een analyse van je systeem te maken Handleiding.
Hierna kunnen de gewenste stappen worden ondernomen, ook zie je regelmatig dat er doorverwezen word naar de sites “Softonic of Cnet” dit is geheel afgeraden om daar wat te downloaden.
Al dit soort gesponsorde installatiebestanden zijn voorzien van een zogenaamde (wrapper) en downloaden naast de software die u wellicht daadwerkelijke wilde installeren ook allerlei gebundelde (ongewenste) software. Standaard staat dit altijd aangevinkt, en wanneer u deze optionele software niet uitvinkt dan wordt er allerlei potentieel ongewenste software op uw computer geïnstalleerd.
Ik hoop dat er nu een aantal dingen duidelijk zijn en je niet zomaar een tool moet gaan gebruiken.
De personen die een helpende hand kunnen bieden in log lezen en spyware verwijderen staan hier beschreven; HijackThis logjes en aanverwanten.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)