'Waarom De Wever niet langer voorzitter vd N-VA kan blijven

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)
dejules

17 nov 2017, 20:41

Een burgemeester moet contact houden met ondernemers. Toch?

Maar wat als blijkt dat die burgemeester jaren geleden op een 'lobbyvergadering' beloftes deed aan de (mede)eigenaar van dat bedrijf?

Wat als blijkt dat die eigenaar een pensioenfonds is dat gelieerd is aan de rivaliserende partij (de PS is de aartsvijand) van de partij van de burgemeester?

En wat moeten we denken wanneer blijkt dat die jarige vriend van de burgemeester mede-eigenaar is van de vastgoedfirma in kwestie?

Wat moeten we denken van een burgemeester die een kabinetschef aanwerft die eerder werkte voor de firma van zijn vastgoedvriend?

Wat moeten we denken van een burgemeester die, met zijn schepencollege, eensluidende adviezen in de wind slaat en aan diezelfde firma de toestemming geeft om een veel hogere toren te bouwen in de stad dan normaal mogelijk zou zijn?
En zo de kassa laat rinkelen voor zijn vastgoedvriend en het pensioenfonds van 'de vijand'.

Wat moeten we denken van een burgemeester en zijn schepenen die diezelfde firma grote stukken stadsgrond willen toestoppen aan erg gunstige voorwaarden om er een nieuw project te realiseren?

Plots wordt veel duidelijk. Waarom de N-VA weigerde om de onschendbaarheid van Alain Mathot op te heffen toen die werd beschuldigd van passieve omkoping, bijvoorbeeld.

Is het toeval dat Jean-Claude Fontinoy ook op het verjaardagsfeestje van De Wevers vriend (Erik Van der Paal) verscheen?

Was hij het niet die - samen met lobbyist Koen Blijweert en Kamervoorzitter Siegfried Bracke - Bart De Wever in contact bracht met Didier Reynders en Louis Michel, tijdens het fameuze etentje in het Brusselse restaurant Bruneau?
Als De Wever een Europees commissaris was, dan zat hij nu in zeer nauwe schoentjes. In Europa worden politici veel nauwlettender in de gaten gehouden en moeten ze hun contacten met lobbyisten melden.
Als een burgemeester in Nederland zou verschijnen op een privéfeestje van een vastgoedmakelaar, zouden de kranten vol staan en zou de gemeenteraad ontploffen. En wat te denken van die arme onderzoeksrechter die destijds van de zaak-Dutroux werd gehaald omdat hij een bord spaghetti ging eten op de verkeerde plek? Een schijn van partijdigheid heette dat toen.
Volgens de Vlaamse Bouwmeester moet het dossier van het casino van Middelkerke helemaal worden overgedaan. Welnu, dat dossier is peanuts vergeleken met de Antwerpse dossiers van Land Invest Group.

Dit weekeinde wordt Bart De Wever - als alles verloopt zoals gepland - opnieuw verkozen tot voorzitter van de N-VA. Hij zou er goed aan doen te verzaken aan die vijfde ambtstermijn.
Hoe kan zijn partij in de verkiezingscampagne van 2018 en 2019 nog geloofwaardig ten strijde trekken tegen de PS, als haar voorzitter al sinds 2011 zoete broodjes bakt met figuren die zelfs voor PS-voorzitter Di Rupo en de huidige partijtop té louche zijn om nog langer deel uit te maken van de partij?
Hoe klef klinkt voortaan de kritiek op de 'zakkenvullers', de 'sjoemelaars', de 'postjespakkers' die ons land aan de rand van de afgrond hebben gebracht wanneer de eigen voorzitter zelf deelneemt aan lobbyvergaderingen én allerhartelijkste contacten onderhoudt met mensen als Moreau en Mathot?
Wie kan nog pleiten voor de kracht van verandering als hij een volgzaam instrument van de oude politieke cultuur is geworden?

http://www.knack.be/nieuws/belgie/waaro ... 1510943598

De Wever schopte het van statutair ambtenaar tot grootste graaier uit de Belgische geschiedenis. De kracht van ... eigen zakken eerst.
De Wever kan op 52 jaar met (vervroegd) pensioen. Zijn kiezers pas vanaf ten vroegste 65 en anders 67 jaar. De Vlaming is het meest achterlijke volk van de wereld want zij dansen op tafel! Van de hele N-VA-top komt er maar eentje uit de privé. Toch hebben deze statutairen een alliantie gesloten met Voka, de baas vh bedrijfsleven waar nauwelijks 1 N-VA-er ooit binding mee had. Dit uitschot wil zijn eigen volk, "de hard werkende Vlaming", uitbuiten. De "bocht van statutair Bracke" had maar 1 doel : zich mateloos verrijken ten koste van de achterlijke Vlamingen.

MOLCO
Lid geworden op: 20 jan 2005, 19:11
Locatie: Kempen

17 nov 2017, 21:08

Wat als ik van jouw posting niets geloof?

Wat als ik vind dat jouw postings tegenwoordig doordrenkt zijn met azijn?

Wat als ik denk dat men onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt?

Wat als ik persoonlijk denk dat indien iemand schuldig is, hij moet gestraft worden?
dejules

17 nov 2017, 22:21

MOLCO schreef:Wat als ik van jouw posting niets geloof?

Wat als ik vind dat jouw postings tegenwoordig doordrenkt zijn met azijn?

Wat als ik denk dat men onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt?

Wat als ik persoonlijk denk dat indien iemand schuldig is, hij moet gestraft worden?
Politieke vuiligheid en zakkenvullerij kent geen OPTIMAle kleur, geen samusociale geur, geen scrupules, geen terughoudendheid. Oranje, blauw, groen, bruin, zwart, rood, geel, ... Verbaasd dat de burger walgt van al die dames en heren die mekaar de loef afsteken en in alle toonaarden hopeloos zingen als Brussel in brand staat of ongebreidelde trouwstoeten de straten van Antwerpen onveilig maken, ... Weet je, U leeft zogezegd boven uw stand en moet absoluut langer werken aan lagere lonen. Ik hoop dat U tot uw 80ste moet werken. De Wever zal nooit naar uw pensioneringsfeest komen want die kotst op zijn hard werkende Vlamingen!
Gast

17 nov 2017, 22:36

MOLCO schreef:Wat als ik van jouw posting niets geloof?

Wat als ik vind dat jouw postings tegenwoordig doordrenkt zijn met azijn?

Wat als ik denk dat men onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt?

Wat als ik persoonlijk denk dat indien iemand schuldig is, hij moet gestraft worden?
Vooraleer ge hier die onnozele vragen stelt , lees ook eerst de topic "Wat bedoelt De Wever?" door , is maar 2 pagina's lang.

Ik heb veel respect voor mensen die hard door weer en wind moeten ploeteren , en dan hiervoor nog niet eens een waardige vergoeding krijgen. Van niets presterende ploerten zoals BDW, Koen Kennis , Versnick , S. Bracke die zelfs samen met corrupte PS'ers , tsjeven en liberalen , aan de kostbaartste en sjiektes tafels zich feestelijk amuseren en op onze kosten , met ons belastingsgeld , van het allerbeste cullinaire wat er bestaat naar binnen laten glijden , daar moet ik van kotsen man !


Mijn HAAT voor dat soort volk wordt met de dag groter ! Dit zijn geen leiders die een land in goede banen leiden , dat zijn parasieten van de bevolking.

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

18 nov 2017, 08:18

Laat ons dan de conclusies trekken in de volgende verkiezing en zien als die miserie DAN van de baan is.

sanne
Lid geworden op: 19 jan 2005, 23:04
Locatie: vlaanderen

18 nov 2017, 08:50

Met op elke hoek van een huis een camera te plaatsen 'voor onze veiligheid' heeft BDW zich nu zelf de das opgedaan.
Kussen uitdelen aan mannen onder elkaar, de deur van 'het fornuis' in het zicht, BDW zat zo'n etentje wel zitten en dacht een paar uur niet aan omkoping, of aan de burger. Alleen aan zichzelf en het zal daar binnen niet alleen lekker zijn geweest, maar ook zeer positief voor de mannen rond BDW.
Ik denk dat hij hiermee wel een andere kijk op zichzelf heeft gegeven. Hoe gaat hij zich hier uitlullen ? Welke latijnse woorden gaat hij hiervoor gebruiken, of gaat hij overschakelen op het grieks ?
En tussendoor mag hij wel eens kijken naar zijn Ludo Van Campenhout, voor de tweede termijn in een ontwenningskliniek. Hoe kan die man nog geloofwaardig functioneren in een leidinggevende functie in een stad zoals antwerpen. Toont van weinig respect voor de antwerpenaar en antwerpen zelf. Ludo, hou de eer aan jezelf en ga terug achter de toog staan ipv ervoor.

Verdorie, ik begin te geloven in die Walter Van Besien, en dat is zeer verontrustend voor mij.
Maar NVA doet het slecht, meer en meer zaken komen aan het licht, hij kan het niet blijven verstoppen, temeer omdat hij er zelf inzet. Al loopt de leugen nog zo snel , de waarheid achterhaald ze wel, Bart je hangt, in het latijn of in het grieks, we gaan het geweten hebben.
Veel sterkte.
een wijs mens is hij die weet dat hij niets weet.
Gast

18 nov 2017, 08:56

wardje schreef:Laat ons dan de conclusies trekken in de volgende verkiezing en zien als die miserie DAN van de baan is.
Om die bepaalde miserie van de baan te helpen zullen mensen zich eerst moeten bewust worden dat dergelijk gedrag niet normaal is. Mensen kijken echter zo stupied op naar dergelijke iconen , leiders en goden alsof ze superieur aan henzelf zijn in een strak dierlijke hierarchie , dat ze nooit aanstoot zullen geven aan hun gedrag. De gewone man vindt het "normaal" dat die over die privileges beschikken en zij niet , want dat zijn nu eenmaal "hoge gerenomeerde pieten" .....

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

18 nov 2017, 09:52

The Spirit of Flanders,
De tijd van de kasteelheer die neerkeek op het landvolk is toch al een tijd achter de rug , iedereen die wil geinformeerd worden over het reilen en zeilen in zijn land kan dat , maar zoals je schreef "als je wil bedot worden ,moet je naar die "hoge gerenomeerde pieten" opkijken , en geen eigen mening hebben.
Die zogezegde "hoge gerenomeerde pieten" zijn ook maar mensen niet meer en niet minder ,ze hebben één voordeel ze kunnen door hun eigen opgezette wetten meer dan wij , jammer genoeg .
Op één punt staan we gelijk met die "hoge gerenomeerde pieten"ze zijn ook geboren in hun blootje en zullen ook vertrekken in hun blootje. :)

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

18 nov 2017, 12:03

"Mensen kijken echter zo stupied op naar dergelijke iconen , "

Het succes van NVA is enkel te wijten aan het niet aflatend in the picture zetten van steeds dezelfde thema's: migratie en veiligheid. Niet voor niets zijn Francken en Jambon de populairste politici in Vlaanderen ( tot nog toe). Vele mensen zijn politiek blind voor de door de NVA georganiseerde afbouw van de sociale zekerheid, pensioenen etc...want dat is allemaal te ingewikkeld en te ver van hun bed.
Pas als men zich daar bewust zal van worden zal er wat veranderen.

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

18 nov 2017, 12:06

"Wat als ik van jouw posting niets geloof? "

Het is geen kwestie meer van "geloven" - het gaat hier over feiten. Feiten die je zelf na kunt lezen .
Gast

18 nov 2017, 12:24

frits1955 schreef:"Mensen kijken echter zo stupied op naar dergelijke iconen , "

Het succes van NVA is enkel te wijten aan het niet aflatend in the picture zetten van steeds dezelfde thema's: migratie en veiligheid. Niet voor niets zijn Francken en Jambon de populairste politici in Vlaanderen ( tot nog toe). Vele mensen zijn politiek blind voor de door de NVA georganiseerde afbouw van de sociale zekerheid, pensioenen etc...want dat is allemaal te ingewikkeld en te ver van hun bed.
Pas als men zich daar bewust zal van worden zal er wat veranderen.

Populair , tot daar nog aan toe. Maar dat ze door hun positie van bepaalde privileges kunnen genieten waardoor ze hun zakken onrechtmatig en zonder inspanning kunnen vullen , dat is een brug te ver.

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

18 nov 2017, 13:06

frits1955 schreef:"Mensen kijken echter zo stupied op naar dergelijke iconen , "

Het succes van NVA is enkel te wijten aan het niet aflatend in the picture zetten van steeds dezelfde thema's: migratie en veiligheid. Niet voor niets zijn Francken en Jambon de populairste politici in Vlaanderen ( tot nog toe). Vele mensen zijn politiek blind voor de door de NVA georganiseerde afbouw van de sociale zekerheid, pensioenen etc...want dat is allemaal te ingewikkeld en te ver van hun bed.
Pas als men zich daar bewust zal van worden zal er wat veranderen.
Ieder zijn waarheid. Socrates heeft hier al meermaals geschreven dat het succes van de N-VA er slechts gekomen is door het optreden van Bart De Wever in De Slimste Mens. Kort daarna waren het verkiezingen en schoot de partij naar de top.

Nu ligt het aan migratie en veiligheid. En zijn dat maar zijfenomenen waar onze aandacht nauwelijks naartoe moet gaan misschien?

De Vlaamse onderstroom is veel breder dan sommigen denken.
AfbeeldingAfbeeldingpSorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

18 nov 2017, 13:10

frits1955 schreef:"Wat als ik van jouw posting niets geloof? "

Het is geen kwestie meer van "geloven" - het gaat hier over feiten. Feiten die je zelf na kunt lezen .
Ofwel zijn die zgn. 'feiten' illegaal, en dan moet die linkse Knacker naar het gerecht stappen, ofwel zijn het simpelweg toegestane relaties waar men via insinuaties een criminele hoek aan wil breien.

De idiotie van de vergelijking tussen de blinde justitie (spaghettibord) en een burgervader die via relaties het beste wil voor zijn stad, zal iedereen wel opgevallen zijn, zeker? Indien niet, :roll:
AfbeeldingAfbeeldingpSorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

18 nov 2017, 13:15

"Socrates heeft hier al meermaals geschreven dat het succes van de N-VA er slechts gekomen is door het optreden van Bart De Wever in De Slimste Mens. Kort daarna waren het verkiezingen en schoot de partij naar de top. "

:lol: Ok- het succes van de NVA is te wijten aan een ....televisieoptreden. Ik geloof niet dat je dat zelf ernstig neemt.

Neen, migratie en veiligheid zijn wel degelijk belangrijk. Maar het economisch-financiële luik van de beslissingen van deze regering zijn gewoon veel belangrijker voor de portemonnee en bankrekening van de modale Vlaming dan het steeds terugkerende riedeltje over migratie. Het fiscale wanbeleid en de afbouw van de sociale zekerheid van en door deze regering zijn gewoon veel essentiëler voor de gewone mens dan het migrantenverhaal.
Gast

18 nov 2017, 13:36

Wil. schreef:
frits1955 schreef:"Wat als ik van jouw posting niets geloof? "

Het is geen kwestie meer van "geloven" - het gaat hier over feiten. Feiten die je zelf na kunt lezen .
Ofwel zijn die zgn. 'feiten' illegaal, en dan moet die linkse Knacker naar het gerecht stappen, ofwel zijn het simpelweg toegestane relaties waar men via insinuaties een criminele hoek aan wil breien.
Er is/was al een reukje aan de bouwvergunningen die Land Invest in de wacht sleept. Als de mentaliteit onder de bevolking zich zo zou wijzigen dat men intolerant wordt voor dergelijke praktijken , dan worden uw 'gelegaliseerde 'feiten' niet meer geaccepteerd. Gaan de politiekers zich dan nog verder wagen op dat terrein , met de kans dat ze hiervoor gedoodbliksemd worden bij een verkiezing ?

Er komt een keerpunt in dat gedrag , wees gerust. Daar zorgen journalisten ( o.a. met hun Paradise papers en dergelijke acties ) en uiterst links voor - en die zijn niet meer te stoppen , ondanks al de banbliksems over communisme en ander gelul.