constipatie

Vragen/antwoorden betreffende gezond leven en/of uw gezondheid

t962459
Lid geworden op: 04 jan 2007, 15:35

16 jan 2018, 17:39

hallo weet iemand een middel tegen constipatie die ik dagelijks mag gebruiken, ik heb te lange en droge darm ben ten einde raad ik neem ortis vezel  pillen tegen opgeblazen gevoel dat helpt maar mag het ook niet lange tijd gebruiken ben 65 jaar en movicol helpt mij niet   bedankt

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

20 jan 2018, 13:52

PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

Wiana
Lid geworden op: 24 okt 2004, 19:04
Locatie: Brugge

20 jan 2018, 17:02

t962459 schreef:hallo weet iemand een middel tegen constipatie die ik dagelijks mag gebruiken, ik heb te lange en droge darm ben ten einde raad ik neem ortis vezel  pillen tegen opgeblazen gevoel dat helpt maar mag het ook niet lange tijd gebruiken ben 65 jaar en movicol helpt mij niet   bedankt
Kijk es hier : lijnzaad

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

20 jan 2018, 19:21

Juist Wiana,

Elke morgen een koffietas Arabica koffie met een afgestreken koffielepel lijnzaad. Lijnzaad, een zak van 1 kg van bij de apotheker. Kost ongeveer € 7 en is goed voor bijna een gans jaar. Lijnzaad gemaakt door het bedrijf Fagron Belgium NV. Men kan dat kopen onder vorm van korrels of gemalen korrels, en hier zijn het korrels.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.

Reini
Lid geworden op: 18 jul 2004, 10:46
Locatie: Brasschaat

20 jan 2018, 20:01

Ik ken iemand die ook een veel te lange darm heeft, de man heeft al lijnzaad geslikt met hopen, op mijn aanraden, ( hoe dikwijls werd hier al over geschreven ?), maar dat helpt hem niet.
Proberen kan altijd , de ene darm is de andere niet, maar ik zou toch opteren voor licht gemalen of gebroken lijnzaad.
Anders : probeer eens met wat gezonde olie te drinken, een eetlepel of twee.
Dat smeert de darm en doet "rijzen"!

Valium
Lid geworden op: 21 nov 2007, 04:15

31 jan 2018, 23:03

Reini schreef:Ik ken iemand die ook een veel te lange darm heeft, de man heeft al lijnzaad geslikt met hopen, op mijn aanraden, ( hoe dikwijls werd hier al over geschreven ?), maar dat helpt hem niet.
Proberen kan altijd , de ene darm is de andere niet, maar ik zou toch opteren voor licht gemalen of gebroken lijnzaad.
Anders : probeer eens met wat gezonde olie te drinken, een eetlepel of twee.
Dat smeert de darm en doet "rijzen"!


De grote truk = s"morgens op je nuchter maak 5-6 tassen KOUDE koffie drinken ( koffie van de dag voordien)
Wacht dan 15-30 min en je zit op het toilet.
Deze tip heb ik van een specialist, welke mij tegen pijn, Dafalgan CODEINE laat nemen.
Mogelijk gaat er bij het begin een dag over, maar dan neem je de dag nadien of doe je hetzelfde.

mace
Lid geworden op: 10 mar 2019, 09:23

23 mar 2019, 14:07

Pastoor, lost dat dan op in de koffie? Ik ken gewoon lijnzaad en gebroken lijnzaad, maar dat lijkt me niet echt voor in de koffie.

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

25 mar 2019, 08:26

Moet niet oplossen.
Ik neem een theelepeltje of een afgestreken koffielepel met wat water. Of doe het in de koffie of bij de aardappelen.
Het heeft geen belang, een keer per dag nemen. Na enkele dagen werkt het.

1 kg € 7 bij de apotheker, goed voor bijna een jaar..
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.

Reini
Lid geworden op: 18 jul 2004, 10:46
Locatie: Brasschaat

26 mar 2019, 11:12

Gebroken lijnzaad: waarom is het gezond?
Het is één van de 'superfoods' die al wat langer in de omloop is, en die daarom ironisch genoeg juist wel eens over het hoofd wordt gezien: lijnzaad. Nu mag het duidelijk zijn dat we op Drogespieren.nl meestal niet zo’n enorme fan zijn van de term superfoods. Je kunt beter je dieet als geheel op orde krijgen dan proberen de boel recht te trekken met een klein handje peperdure producten.

Toch is (gebroken) lijnzaad absoluut een product dat je kunt gebruiken in een gebalanceerd voedingspatroon! Vandaag gaan we in op de voordelen van lijnzaad, en gebroken lijnzaad in het bijzonder. Wat doet het, en hoe kun je het het best gebruiken?

I

(Gebroken) lijnzaad gezond
Eén van de simpelste voordelen is gewoon de grote dichtheid van vitamines en mineralen. Zo is dit zaadje rijk aan vitamine B1 en B2, die onder andere nodig zijn om je zenuwstelsel en energievoorziening in stand te houden.

Dan is er nog een hele reeks aan mineralen: calcium, kalium, magnesium en zink. Die zorgen er onder andere voor dat je bloeddruk laag blijft en dat je afweersysteem goed blijft functioneren. Lijnzaad zit dus inderdaad boordevol belangrijke macronutriënten en miconutriënten die je lichaam helpen gezond te blijven.

Lijnzaad gezonde vetten
Eén van de belangrijkste gezondheidsvoordelen is de grote hoeveelheden omega-3 vetzuren die het bevat. Daarbij gaat het vooral om alfa-linoleenzuur (ALA), dat in je lichaam vervolgens wordt omgezet in EPA en DHA, twee vetzuren die nog essentiëler zijn voor je algehele gezondheid.

Deze stoffen vormen onder andere twee belangrijke ontstekingsremmers, waarmee je je hart- en bloedvaten gezond houdt en je gewrichten tegen infecties beschermt. Ook je algemene immuunsysteem kan niet zonder de steun van EPA en DHA.

Verder is er bewijs dat ze je hersenen scherp houden, je ‘slechte’ LDL-cholesterol verlagen en je bloeddruk op peil brengen. Zeker als je niet veel vis eet, is lijnzaad de perfecte manier om deze belangrijke vetzuren binnen te krijgen!

Lijnzaad stoelgang
Een ander voordeel van lijnzaad is dat het ontzettend veel vezels bevat. Die hebben talloze functies, maar één daarvan is dat ze je stoelgang gezond houden. Heb je dus last van obstipatie, of ga je op vakantie naar een land waar je weet dat je altijd last van je darmen krijgt? Neem dan gewoon een lepeltje lijnzaad, dan blijft alles een stuk beter op gang.

Drink wel extra veel water als je meer lijnzaad eet dan gewoonlijk: al die vezels hebben in je darmen wel vocht nodig om soepel te blijven en hun werk te kunnen doen. En overigens kunnen die vezels er ook voor zorgen dat je verder wat minder honger hebt. Juist omdat ze water opnemen, zetten ze namelijk uit en houden ze je zo lange tijd verzadigd.Lijnzaad tegen ziektes
En ten slotte zijn er meer ziektes die met een regelmatige consumptie van lijnzaad voorkomen kunnen worden. Voor een deel komt dat doordat lijnzaad veel antioxidanten bevat. Polyfenolen, bijvoorbeeld – dezelfde stoffen die rode wijn 'gezond' maken. Die antioxidanten voorkomen celschade als gevolg van vrije radicalen, die je bijvoorbeeld door straling of gifstoffen oploopt.

Ook is het in het bijzonder goed voor je weerstand, dankzij de aanwezigheid van alfa-linoleenzuur – het eerdergenoemde vetzuur – en lignanen, een specifiek soort fyto-oestrogeen. Je loopt dus minder snel een griepje of verkoudheid op door nu en dan een lepel lijnzaad te eten.

Verschil heel lijnzaad en gebroken lijnzaad
Al met al is lijnzaad zeker één van die voedingsmiddelen is die heel snel heel veel toe kan voegen aan je gezondheid! Maar welke variant koop je dan? In de winkel vind je zowel heel als gebroken lijnzaad. Het grote nadeel van heel lijnzaad is dat het slecht op te nemen is voor je lichaam. De buitenste laag is te hard, dus het grootste deel komt ongebruikt weer naar buiten.


De gebroken variant kopen heeft echter het nadeel dat het razendsnel oxideert. Ook dat is onhandig, want daardoor verliest het gezonde eigenschappen. De beste optie: koop heel lijnzaad, en maal het voor gebruik zelf fijn in je vijzel.
Marcelv

28 mar 2019, 08:58

Mijn vrouw had van de specialist na een darmperforatie operatie een voorschrift gekregen voor een fles voor de stoelgang
Zij was jaren redelijk goed met smorgens peperkoek met confituur
Maar zij met dat voorschrift naar de aphotheek,en die gaf haar een zelfgemaakte fles het zelfde als wat voorgeschreven ,maar goedkoper
Op de zelfgemaakte fles staat een naam
Lactutose en dat werkt zeeeer goed bij haar,is wat olie achting maar zoet
Probeer eens bij de aphotheek
U moet zeker ook genoeg water bij drinken 1tot1;5 liter

gigi2
Lid geworden op: 12 dec 2004, 13:45
Locatie: wilsele

05 nov 2019, 09:53

beste,
mijn man neemt Laxido smaak orange.
het is poeder in een zakje en ge moet het in water doen , 's morgens drinken
gigi2
laat het weten of het nu beter gaat met jou ?

dafke
Lid geworden op: 23 feb 2005, 12:43
Locatie: maaskant

06 nov 2019, 08:49

Ge moet wel opletten dat de constipatie niet overgaat naar diaree met teveel middeltjes te gebruiken want dat is ook zeer vervelend