PICASA stopt blijkbaar ... wat nu ?

Dit is de plaats voor alle vragen betreffende PPS, slideshows, foto, cd branden, Paint Shop Pro, enz.

Prutser
Lid geworden op: 30 aug 2004, 21:05
Locatie: N.W Brabant

25 feb 2018, 19:37

Hallo,

Reeds enkele jaren gebruik ik PICASA 3 om mijn digitale foto's op mijn PC te bewerken, en tot voor kort (begin februari 2018) lukte dat perfect.
Vandaag (25-02-2018) wou ik opnieuw een 'pakketje' foto's bewerken/fatsoeneren via PICASA 3 en tot mijn verbazing kon ik de gewenste nieuwe foto's (om te bewerken) niet meer selecteren.
Na wat zoekwerk binnen de toepassing zelf ben ik voor informatie gaan 'googlen' (met zoekterm Picasa 3) en ontdekte ik dat Picasa (voor recente foto's) niet meer actief zou zijn ... en dat eventueel kan worden gekozen voor "Google Foto's" ....
Via de website https://picasa.google.be. zou ik gewoon kunnen overstappen van Picasa naar Google Foto's.
Ik hoefde enkel op de link te klikken om naar Google Foto's te gaan ... en volgens de informatie die te lezen was op het scherm waren mijn (massa 's) foto's uit het verleden al overgedragen(zie screenshot hierna).

Afbeelding

Toen ik rond de middag op de link klikte om naar Google Foto's te gaan, kreeg ik inderdaad een deel van mijn foto's te zien. Blijkbaar waren al een groot deel van de foto's gedupliceerd naar Google Foto's ... maar gezien mijn fotoalbums zich spreiden over de jaren 2000 tot heden (de map 'Mijn afbeeldingen' is blijkbaar 71.7 GB groot en bevat 27.081 bestanden(foto's) in 1.307 mappen). Voor alle duidelijkheid : ik heb een back-up op een externe harde schijf)
Ik veronderstel dus dat Google Foto's nog heel wat werk voor de boeg heeft.

Maar wat ben ik in godsnaam met een zoveelste duplicaat van 'Mijn Afbeeldingen' in 'Google Foto's'' ????
Als ik alles op een rijtje zet is 'Google Foto's' dus enkel een zoveelste bibliotheek voor foto's ... Meer niet (veronderstel ik)
Maar eigenlijk ben/was ik op zoek naar een eenvoudig alternatief voor de eenvoudige fotobewerkingsmogelijkheden die in Picasa aanwezig zijn/waren (bijsnijden, rode ogen, belichting, eventueel tekst toevoegen,  recht trekken, ...). Meer bewerkingsmogelijkheden gebruik ik niet.

Bovendien weet ik nog steeds niet hoe ik 'normaal' naar die 'Google Foto's' kan gaan ... Nu gebruik ik nog het webadres van bovenvermelde website en de link die op het scherm verschijnt.  

M.a.w. als Google Foto's niet meer is dan een zoveelste bibliotheek dan zou ik "mijn" Google Foto's liefst asap willen verwijderen en heb ik nu al spijt dat ik die overstap van Picasa naar Google Foto's heb gestart.

Daarom twee vragen :

01. Hoe kom ik (op een normale manier) aan "mijn" Google Foto's ? ... en hoe kan ik deze "bibliotheek" verwijderen (uiteraard zonder mijn originele foto's in 'Mijn Afbeeldingen niet te verliezen) ?

2. Ik ben dus nog steeds op zoek naar een SIMPELE software//toepassing om mijn vermelde PICASA-basisbewerkingen van weleer te kunnen doen op mijn foto's (cf. de mogelijkheden die Picasa bood).

Bedankt voor de reacties (gezien ik geen specialist ben, wil ik het graag zou eenvoudig mogelijk houden).

Prutser
Willen is Kunnen

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

25 feb 2018, 20:08

Ik snap het probleem niet zo goed. Ik heb Picasa 3 op mijn laptop staan en kan al mijn foto's (nieuw en oud) nog bewerken. Ik heb dus geen foto's op Picasa Webalbums staan (ik gebruik daarvoor Flickr), maar bewerk ze rechtstreeks vanaf mijn harde schijf.
Je kan Picasa 3 trouwens nog steeds gratis downloaden.
http://www.wilmakarels.nl/picasa3/

verhaegen
Support SeniorenNet
Lid geworden op: 03 apr 2003, 20:48
Locatie: kapellen

26 feb 2018, 08:55

inderdaad
dat klopt als een bus MyriamC
dat der af en toe misschien door google gezeverd wordt dat ge beter het via google foto's zou doen gewoon negeren of dat schermpje sluiten

hviaene
Lid geworden op: 05 apr 2004, 17:46
Locatie: Merksem

26 feb 2018, 09:51

@ Prutser
Het was verwarrend: je had Picasa (het foto-bewerkingsprogramma) en Picasaweb (fotos stockeren bij Google).
Al meer dan een jaar geleden, heeft Google 2 dingen gedaan:
1. Picasweb veranderd naar Google Foto
2. Er waren met de grote uitrol van Win10 ineens een aantal mensen die het Picasa programma niet meer konden gebruiken, of zelfs niet opnieuw installeren. Google en Microsoft hebben eerst een tijdje de reden voor dit probleem naar elkaar zitten schuiven, tot Google uiteindelijk heeft beslist om Picasa terug te trekken.
Mogelijke andere programma's die jij kunt gebruiken (is al hier een aantal keren vermeld) zijn o.a. digikam en faststone.

Prutser
Lid geworden op: 30 aug 2004, 21:05
Locatie: N.W Brabant

26 feb 2018, 10:27

Beste Miriam C,
Beste Verhaegen,
Beste H Viaene,

Sorry dat ik nog niet heb  ... maar momenteel heb ik het vrij druk met de organisatie van een familiereünie bij mijn schoonfamilie (ben ook bezig met de afwerking van een uitgebreide stamboom die tijdens de reünie zal worden tentoongesteld, enz.....).

Maar ik kom zeker terug met een antwoordje/reactie ... misschien in de loop van de namiddag/vooravond.

Ondertussen heb ik gisteren nog een alles op een rijtje gezet en misschien is de kern van mijn Picasa-probleem misschien de volgende :

De foto's die ik nam/neem met mijn 'kodakske worden met de ooit meegekregen software (van Panasonic) gedownload naar mijn PC (desktop Windows 8.1) en deze plaats ik dan in de map(direcotry) "Mijn Afbeeldingen".
Automatisch komen die blijkbaar ook terecht in Picasa (een automatische Picasa-bibiliotheek ?) die aan de linkerkant van mijn 'Picasa bewerkingsscherm' staat (ik probeer het als PC-gebruiker / niet PC-specialist te beschrijven).

Nu heb ik gisteravond (bij het zoeken naar mogelijke oorzaken) gemerkt dat de foto's die ik na 07 feb. 2018 heb gedownload van mijn fototoestel naar 'Mijn Afbeeldingen' blijkbaar niet meer (automatisch) opgenomen werden in de zogenaamde Picasa-bibliotheek ... DAT is eigenlijk de reden dat Picasa geen recente foto's vindt die ik nog wens te bewerken.

Mogelijk is er iets - zonder dat ik iets heb gemerkt - gewijzigd aan bepaalde instellingen ... door mezelf (als niet-IT-techneut) ... of bij één of andere (automatische) Windows-update ...  ??? 

Misschien opent deze bijkomende info een mogelijke weg naar "de" oplossing ???

Nogmaals bedankt voor jullie interesse voor mijn probleem ... en nu ga ik wat verder werken aan de finalisatie van de stamboom (= goede punten bij mijn bejaarde schoonpapa) :).

Tot deze namiddag/vooravond

Vriendelijke groeten,

Prutser
(Jan) 
Willen is Kunnen

verhaegen
Support SeniorenNet
Lid geworden op: 03 apr 2003, 20:48
Locatie: kapellen

26 feb 2018, 11:53

je moet goed kijken als je iets importeerd , soms wordt der een vraag gesteld of iets geselekteerd automatisch door de computer zelf , en dat is meestal maar éénmalig , als men dan klikt zonder goed te .... dan kan inderdaad zoiets overkomen dat er naar google foto's .......

ik weet niet hoe jij natuurlijk uw foto's naar uw computer overbrengt
want dat kan op véél verschillende wijze
en in die wijze zitten dan nog verschillende mogelijkheden
teveel om op te noemen
en die automatische wizzard voor foto's te importeren is ook uitgebreid (daar durft het al eens te veranderen waardoor het ...)

ps.
als men foto op een kaartje kopieert , en dan plakt in een map op de computer  , gebeurd zoiets gewoonlijk niet

Prutser
Lid geworden op: 30 aug 2004, 21:05
Locatie: N.W Brabant

26 feb 2018, 17:09

Beste Miriam C,
Beste Verhaegen,
Beste H Viaene,

Met heel veel genoegen kan ik melden dat, dank zij jullie inbreng, mijn PICASA-probleem opgelost is.
De laatste reactie van Verhaegen deed mij besluiten om niet meer te vertrouwen op de wizard die ervoor zorgt (zorgde) dat de digitale foto's die ik overbracht van het fototoestel naar mijn PC eveneens (automatisch) werden opgenomen door Picasa.
Ik heb de 'SD card' gewoon 'ingeplugd' in mijn PC-tower, vervolgens Picasa opgestart en de inhoud (foto's) van de 'SD card' handmatig geïmporteerd naar PICASA.
Dit lukte perfect en zo kon ik op de gebruikelijke wijze de foto's als vanouds bewerken en met de optie 'Opslaan als' deze in 'Mijn afbeeldingen' vastleggen.

Dus : heel erg bedankt voor jullie info en tips.

Hoe het komt dat de wizard voor automatische overbrenging  van de foto's naar Picasa niet meer werk(te) weet ik (nog) niet ... maar dat is nu het minste van mijn zorgen.

Prutser
Willen is Kunnen