Andouillette

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten (George Bernard Shaw - 1854)

onslow
Lid geworden op: 28 dec 2017, 09:43
Locatie: gent

13 mar 2018, 15:35

Ik heb een paar Andoullettes "AAAAA" in mijn vriezer liggen mee gebracht van Arras, nu vraag ik als iemand daar een speciaal bereiding voor kent, heb al een paar recepten gebrobeert maar deze worsten zijn zo lekker dat ik zoveel mogelijke bereidingen wil kennen en eten.

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

14 mar 2018, 15:31

Andouilletes is voor zeer veel mensen een echte delicatesse, maar in Belgie zal je niet veel liefhebbers vinden, zelfs moeilijk aan te geraken, op restaurant zal je dit enkel in Brussel en misschien in luik dit vinden, zelf heb ik dit maar een 5 tal keren gegeten, ik herinner mij in het restaurant- brasserie La roue d'or aan de markt in Brussel, ook een twee tal keren in Sint-Omer Frankrijk, en in 1960 a 1962 eens bij mijn patron waar ik op leercontract was in Gent.
Ik heb dit zeg maar veel bereid bij mijn Patron, die maakte dit elke week een 10 kg, maar dit vind je niet meer in Gent zelfde als pense, weet ook niet meer waart te koop daar werd 200kg per week bereid, veel onder u kent zelfs geen pense, velen denken dat dit een soort worst is .

Op mijn website staat een recept, van hoe je de worsten moet maken maar ook hoe ze moet bereiden, als je iets speciaals zoekt, dan ga je naar AZCUIZINE daar staan vele en zeer lekkere bereidingen van andouillette op.

Aan andere die dit nog nooit gegeten heeft en je gaat naar Luik of Frankrijk raad ik dit eens aan om te eten, je zal verstelt staan hoe lekker dit is, met een speciaal mosterdsaus of andere, word ook verwerkt in speciale lasagne, zelfs in appeltaarten .

Als je zelf de worsten zou kopen in Frankrijk dan moet je zien dat de worsten gemaakt zijn volgens de 5 AAAAA, die zijn gewaarborgd zuiver zeer proper bereid, het doet me denken dat ik dit binnen kort ook eens ga eten in Brussel, maar goedkoop is het zeker niet omdat er zeer veel manuren zit in deze bereiding.

Ik hoop onslouw dat ik je heeft kunnen helpen.
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

16 mar 2018, 14:39

PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

17 mar 2018, 19:47

Hier een receptje van mijn website

Afbeelding



Andouillettes van Troyes met mosterd en witte wijn
Voor 2 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
- 2 andouillettes van Troyes
- 1 glas of 20 cl droge witte wijn
- 1 grote sjalot
- 1 klein teentje knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels (10 cl) verse room
- Zout
- een paar korrels groene Séchuan-peper
- 20 g boter
bereiden andouillettes: Verwarm de oven voor op 170 ° C.
Plaats de andouillettes in een schaal en zet ze in de oven gedurende 18 minuten
nadat het  Begin met kijken vanaf 12 minuten, afhankelijk van je oven.
Bereid de saus voor: Hak de sjalot fijn. Smelt de boter in een pan. Voeg de
gemalen knoflook toe en de sjalotten. Laat het 1 minuut zweten.
Bevochtig met de witte wijn en laat op een matig vuur minimaal 3 minuten
inkoken tot je het equivalent van een goede eetlepel vloeistof heeft.
Meng in een kleine kommetje de mosterd met de room. Giet dit mengsel in de pan.
Voeg 1 theelepel groene sichuan-peperkorrels toe. Breng met  zout en peper zo nodig op smaak.
Plaats de andouillettes in de pan en laat 1 minuut koken om de saus te
verdikken.
Serveer onmiddellijk met verse pasta of friet.
Je kunt de traditionele mosterd vervangen door een ouderwetse mosterd.

 
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

17 mar 2018, 20:05

Ben sennet nog vergeten te vermelden:

http://blog.seniorennet.be/keukenweetje ... ID=1803459

:wink:
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

17 mar 2018, 20:53

pcekspeer schreef:Ben sennet nog vergeten te vermelden:

http://blog.seniorennet.be/keukenweetje ... ID=1803459

:wink:
Daar is hij niks mee !!

staat zelfs het vlogende in

Bovendien zijn er in België (nergens?) andouillettes te vinden. Ook niet te koop.

Dus grote fout hé in Brussel zijn er zeker een paar restaurants, ook in luik, Namur, Charlerio enz..

Als je wilt zoek ik je restaurants voor je op, maar dit is zeker niet nodig daar u ze al heeft


Iets schrijven waar men geen verstand van heeft is ook niet slim hé !
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

mira
Moderator SeniorenNet
Lid geworden op: 15 aug 2004, 18:22
Locatie: Het Vlakke Land bij de Noordzee

17 mar 2018, 21:30

In het centrum van Brussel (o.a. omgeving Vlaamsesteenweg) en in de buurt van het Slachthuis, zijn er nog restaurants die andouillettes serveren. In beide omgevingen zijn er ook "triperies" waar men dit produkt en ander orgaanvlees kan kopen.

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

18 mar 2018, 12:49

PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

onslow
Lid geworden op: 28 dec 2017, 09:43
Locatie: gent

19 mar 2018, 14:47

Bedankt lowie het was gisteren avond zeer lekker, en heb 2 vrienden uitgenodigd om op 8 april dit recept hier bij mij thuis te komen eten, ik ben benieuwd hoe zij gaan reageren, ze weten niet wat ze gaan eten, deze pasta is daar zeer lekker bij, zelfs beter dan de gewone friet.

Ik persoonlijk vind dat men dit gerecht niet kan gaan eten op het restaurant, want het is te delicaat, ga volgende week donderdag om de worsten in Frankrijk,  heb ze deze morgen reeds besteld en die steek ik in de vriezer.

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

19 mar 2018, 14:49

@onslow

Ga je de worstje voortaan telkens op dezelfde manier klaarmaken of ga je afwisselen?
:wink:
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

onslow
Lid geworden op: 28 dec 2017, 09:43
Locatie: gent

19 mar 2018, 15:50

pcekspeer schreef:@onslow

Ga je de worstje voortaan telkens op dezelfde manier klaarmaken of ga je afwisselen?
:wink:


Dit is nu niet het gerecht die je elke weekof maand eet, dit eet je maar een paar keer in het jaar, en
ja ik heb veel recepten, maar deze van lowie was wel het van het, dit komt misschien door die Szechuanpeper

ik denk dat het met groene peper het ook zeer goed zou zijn.En lowie heeft me de link gegeven waar tientallen recepten in staat,

ook  op lowie zijn website staan er zeer goede recepten, zelfs hoe je de worsten zelf kunt maken, lowie heeft dit in zijn leertijd nog moeten doen.

Waar zijn de vervlogen tijden ??

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

19 mar 2018, 16:18

Niet ieders goesting (het gedacht alleen al, voor velen), maar wel volgt men alzo stapjes die de natuur rondom ons leert: niets verloren laten gaan!
Smakelijk.
:wink:
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

19 mar 2018, 16:33

pcekspeer schreef:Niet ieders goesting (het gedacht alleen al, voor velen), maar wel volgt men alzo stapjes die de natuur rondom ons leert: niets verloren laten gaan!
Smakelijk.
:wink:
Als men al denkt van waar het ei van een kip komt !!!
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

pcekspeer
Lid geworden op: 06 aug 2010, 12:44
Locatie: 3530 houthalen limburg

19 mar 2018, 17:26

Denken zei je?
:wink:
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

deklusser
Lid geworden op: 22 sep 2017, 00:36

20 sep 2018, 20:57

Normaal in Normandië en Bretagne wordt dit op de grill klaargemaakt met groeten, ( een aardappel is ook een groente) maar met pasta zoals op de foto te zien is? weer een uitvinding van meus? belachelijk ! 
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core2 Quad CPU Q6600 @ 2,40GHz 5,0GB RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS
Norton Security 2018