Werklozen worden uitgeroeid.

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)
dejules

26 jun 2018, 10:52

Donderdag probeerden cabinetards van de verschillende regeringen nog de violen te stemmen.
De bedoeling is dat woensdag op een bijeenkomst van het Overlegcomité een overzicht van de mogelijke maatregelen wordt gegeven.

De Tijd kon de daarvoor opgestelde nota inkijken. Daarin worden een 30-tal maatregelen opgesomd die meer mensen aan het werk moeten krijgen.

Maar Open VLD en de N-VA vinden wat nu op tafel ligt een mager beestje. Ze willen voor de verkiezingen nog een laatste slag slaan met maatregelen die ertoe doen.
Die discussie wordt op het federale niveau volgende maand beslecht bij de onderhandelingen over de begroting.


Uit de nota blijkt dat de N-VA en Open VLD voorstellen om de werkloosheidsuitkeringen te beperken in de tijd. Dat moet werklozen dwingen werk te zoeken.

De N-VA wil ook een middelentoets invoeren.
Met die toets zou worden nagegaan wat het vermogen is van een werkloze, vooraleer hij recht heeft op een uitkering
.

De N-VA wil voorts de degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen uitbreiden.
Dat onder de regering-Di Rupo ingevoerde systeem leidt ertoe dat langdurig werklozen hun uitkering zien dalen.
Nu is er een uitzondering voor wie langer dan 30 jaar gewerkt heeft. De N-VA wil die uitzondering schrappen.
Ze wil ook de inschakelingsuitkering verder beperken. Dat is een uitkering voor wie niet of nauwelijks gewerkt heeft, zoals schoolverlaters.


Zowel Open VLD als de N-VA wil het brugpensioen (SWT) laten uitdoven.
Brugpensioen op 56, zoals voorzien bij de herstructurering van Carrefour, moet onmogelijk worden gemaakt.
De minimumleeftijd voor brugpensioen moet worden opgetrokken naar 60 jaar en bruggepensioneerden moeten tot hun 65ste beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt.
Ze moeten daarbij niet alleen een job aanvaarden als die hen wordt aangeboden, maar ze moeten ook actief op zoek gaan naar werk. Anders riskeren ze een schorsing.


De N-VA legt ook een maatregel op tafel waar vorig jaar veel om te doen was.
Bij de onderhandelingen over het Zomerakkoord was afgesproken dat 50-plussers die hun job verliezen voortaan enkel nog pensioenrechten opbouwen op basis van een minimumrecht en niet langer op basis van hun laatste loon.
Die regel geldt nu al voor jongere werklozen. Maar nadat heisa was ontstaan over die ‘pensioendiefstal’, trok Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten haar handen van de maatregel af. Uiteindelijk werd die niet ingevoerd. De N-VA doet nu een nieuwe poging.

Open VLD stelt dan weer voor om langdurig werklozen gemeenschapsdienst te laten doen.

Voorts herneemt de N-VA het voorstel uit het regeerakkoord om het loon niet langer te laten afhangen van de leeftijd of de anciënniteit, maar van de competentie en de productiviteit.
Ze krijgt daarvoor de steun van Open VLD. Maar CD&V en de MR willen die discussie overlaten aan de sociale partners.

Pieter Blomme,
Redacteur Politiek


Als er geen werklozen zijn : wat gebeurt er dan met de loonvorming? Wat met (buitenlandse) investeringen?
Kan men mensen laten leeglopen in levenslange benoemingen en anderen hun opgebouwde spaarreserves ontnemen omdat ze werkloos worden?
Welke mens uit de privésector kan nog voor de N-VA en/of Open VLD stemmen?
[s]
[/s]
Gast

26 jun 2018, 11:13

Tijd voor de gasten van NV(A) en o-VLD voor het hof van Straatsburg te dagen wegens schending van de rechten van de mens.

Horus1
Lid geworden op: 23 dec 2016, 07:29
Locatie: Vlaanderen

26 jun 2018, 11:24

Gelijk hebben ze. In geen enkel land krijg je levenslang werkloosheidsuitkeringen,  alleen maar hier. Wat is daar nu verkeerds aan?

voorn
Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
Locatie: Antwerpen

26 jun 2018, 11:26

dejules schreef:

Voorts herneemt de N-VA het voorstel uit het regeerakkoord om het loon niet langer te laten afhangen van de leeftijd of de anciënniteit, maar van de competentie en de productiviteit.























[s]
[/s]
 Dat is de reden dat ouder bediienden niet aan een gelijkwaardige sjob geraken. Het speelt natuurlijk wel in het nadeel van uw pensioen.
Gast

26 jun 2018, 11:37

voorn schreef:
dejules schreef:

Voorts herneemt de N-VA het voorstel uit het regeerakkoord om het loon niet langer te laten afhangen van de leeftijd of de anciënniteit, maar van de competentie en de productiviteit.
 Dat is de reden dat ouder bediienden niet aan een gelijkwaardige sjob geraken. Het speelt natuurlijk wel in het nadeel van uw pensioen.
Nog een truuk , men ontslaat een oudere , en werft een andere oudere aan een veel lagere wedde terug aan ...
Gast

26 jun 2018, 11:39

Horus1 schreef:Gelijk hebben ze. In geen enkel land krijg je levenslang werkloosheidsuitkeringen,  alleen maar hier. Wat is daar nu verkeerds aan?
Ze moeten er dan wel ook wel de consequences van dragen als ze hun stemmen verliezen ten voordele van de sossen en de PVDA.
dejules

26 jun 2018, 12:01

Bruggepensioneerden moeten een job aanvaarden als er eentje wordt aangeboden.
Ik ken weinig jonge en goed opgeleide werklozen die een job aangeboden krijgen, wel uitnodigen en vacatures. Daarbij beslist die mens nog altijd zelf bij wie hij gaat werken, toch? 
Werklozen krijgen vacatures waarop ze moeten solliciteren.
U moet toch eerst een gesprek gehad hebben vooraleer je aangeworven wordt, toch?
Gaat men zeggen : "U moet morgen om 8u beginnen"?
Zo werkt dat toch niet.
Een bruggepensioneerde mag enkel jobs aangeboden krijgen die aangepast zijn aan zijn leeftijd en in de lijn liggen van zijn arbeidsverleden. Die mens heeft recht op seniorenverlof. Hij hoeft zelfs niet arbeidsgeschikt te zijn maw hij kan ziek of invalide zijn maar blijft in dat brugpensioen. Vanaf 60 jaar (sommigen vanaf 61jaar) zijn ze helemaal niet meer beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Een bruggepensioneerde mag ook niet minder verdienen dan hij heeft met niet werken. Niemand kan dat garanderen, toch? 
dejules

26 jun 2018, 13:07

Horus1 schreef:Gelijk hebben ze. In geen enkel land krijg je levenslang werkloosheidsuitkeringen?
Wel levenslange benoemingen in zinloze jobs met een lange politieke arm in de levenslang benoemde ambtenarij.
De ene werkloze is de andere niet, toch?

Horus1
Lid geworden op: 23 dec 2016, 07:29
Locatie: Vlaanderen

26 jun 2018, 13:58

En daar is'm weer met zijn ambtenaren. Heeft nogal lang geduurd deze keer :D.
dejules

26 jun 2018, 16:00

Horus1 schreef:En daar is'm weer met zijn ambtenaren. Heeft nogal lang geduurd deze keer :D.
Denkt U dat ze de leegloperij ontzien?

Horus1
Lid geworden op: 23 dec 2016, 07:29
Locatie: Vlaanderen

26 jun 2018, 19:16

Bang dat jij bij de eerste gaat zijn? :P
dejules

26 jun 2018, 19:46

Horus1 schreef:Bang dat jij bij de eerste gaat zijn? :P
Het aantal steuntrekkers (leefloon en recht op maatschappelijke hulp) bij de OCMW’s is van ruim 100.000 in 2008 toegenomen tot meer dan 150.000 in 2017. De gemeenten pompen jaarlijks 1,8 miljard euro in de OCMW’s, of 11 procent van hun exploitatieuitgaven. “Er is meer nood aan bijstand, en dat voelen de OCMW’s”, klinkt het.

https://www.hln.be/geld/economie/aantal ... ~ac546f4b/

Statutaire leeglopers maken 20% uit van alle gepensioneerden en gaan lopen met meer dan de helft van alle uitbetaalde pensioengelden.
Mensen die voor echte welvaart hebben gezorgd en ook de leeglopers hebben onderhouden krijgen het laagste pensioen vd Oeso. Die eindigen allemaal op het OCMW. Dit is niet meer ethisch te verdedigen. Leeglopers zullen zwaar moeten inboeten anders krijgen wij een burgeroorlog, toch?

Horus1
Lid geworden op: 23 dec 2016, 07:29
Locatie: Vlaanderen

27 jun 2018, 13:12

En dan? Man , man toch. Had dan een andere keuze gemaakt vroeger. Maar dan ging je wel wat anders hebben om over te vitten. Bv over eenzaten die in hun hangmat liggen ,een uitkering krijgen en forums verzuren. Klinkt je bekend in de oren zeker. Bon, 't is te mooi weer om hier verder te leuteren. Doe jij maar gerust verder Dejuleke, ...
Ice

27 jun 2018, 13:44

Mensen die voor echte welvaart hebben gezorgd en ook de leeglopers hebben onderhouden krijgen het laagste pensioen vd Oeso. Die eindigen allemaal op het OCMW. Dit is niet meer ethisch te verdedigen.
nee, hoor. Als ze de pech hebben om eigenaar te zijn van hun woning, dan krijgen ze zelfs géén steun, dan moeten ze eerst hun huisje opeten voor ze in aanmerking komen voor ocmw steun....dus zelfs dát niet, énkel voor eigen volk natuurlijk. :evil:

Eerst velen in brugpensioen dwingen om ze dan met de vinger te wijzen zodat ze voor minder terug aan het werk moeten (financieel verlies: verárming, dit is ook afpersing want: gestraft als ze niet terug gaan werken) en dat lukt alléén maar door de jaloezie van kortzichtige domoren.

Hetzelfde voor werklozen: de politiek is de oorzaak van langdurig werklozen, oudere werklozen en steeds meer werkloosheid en énkel door de afgunst en jaloezie van idioten (ten onrechte want wie zou nu kiezen om in armoede de zondebok te zijn en niet meer aan de bak te kunnen komen?) kan de politiek deze mensen nog meer pesten en verarmen, immers 'het volk' is ermee akkoord.

Blijkbaar vergeten al die afgunstigen dat wat de politiek nu doet met deze mensen hun ook nog te wachten staat én dat zíj de reden zijn dat de politiek onze SZ kan afbreken.

Het systeem van de werkloosheid is bedoeld als sociaal vangnet voor wérkenden.
Door de politiek en hiaten in de wetgeving kon er misbruik gemaakt worden van dit systeem, waar migranten dan ook massaal gebruik van maken en het systeem zo onder druk werd gezet.
De politiek maakt dan misbruik van het ongenoegen bij de bevolking over deze fraude om dan maar het systeem af te breken ipv de ongerechtigden die het systeem leegzuigen, aan te pakken.

Degenen die dus meehuilen met de politiek en de werklozen als zondebok laten gebruiken om het systeem af te breken, moeten eens nadenken wat dat betekent voor hun kinderen en kleinkinderen als dit systeem van ondersteuning verdwijnt terwijl de economische situatie steeds verder verslechtert.

Dus, horus1: wat stel je dan voor als de werkloosheidsuitkeringen worden afgeschaft?
Mensen, die járen hebben bijgedragen aan dit vangnet en bij pech ook niet terecht kunnen bij ocmw omdat ze krom gelegen hebben voor een huisje en dus geen enkel inkomen meer krijgen?
Je gaat dus akkoord met nva om de hele SZ af te breken? Onze verworven rechten opgeven? Gaan dan ook onze torenhoge belastingen voor SZ wegvallen of blijven we dat allemaal betalen zonder nog van énige SZ te kunnen genieten?  :roll:

Horus1
Lid geworden op: 23 dec 2016, 07:29
Locatie: Vlaanderen

27 jun 2018, 15:05

Neen, maar dat ze beperkt worden in tijd. Nergens in Europa is het werkloosheidssysteem onbeperkt in tijd. En alles op de politiek en de migranten steken is maar al te gemakkelijk. Ken mensen die zich al hun ganse "actieve" loopbaan in de werkloosheid wentelen. Nu en dan eens een cursus volgen, zich ergens gaan aanbieden, attest vragen dat ze er geweest zijn. Weer gerust voor 6 maand.