Problemen met voeten!

Vragen/antwoorden betreffende gezond leven en/of uw gezondheid
MaLoReg

05 jul 2018, 09:21

Reeds jaren ga ik bij de podoloog: eelt onder kleine tenen - eelt tussen kleine tenen-
Verder niets bijzonders te melden maar die eelt belet me goed te stappen. Ik ga om de maand want méér mag niet omdat mijn huid véél te dun is. Maar na een kleine 3 weken kan ik haast niet meer stappen.
Mss weet iemand raad-bvb een gespecialiseerde arts raadplegen? Het is echt ernstig want ik kan bvb nergens voor langere periode dan 3 weken naar mijn zoon of waar dan ook.

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

05 jul 2018, 09:49

MaLoReg schreef:Reeds jaren ga ik bij de podoloog: eelt onder kleine tenen - eelt tussen kleine tenen-
Verder niets bijzonders te melden maar die eelt belet me goed te stappen. Ik ga om de maand want méér mag niet omdat mijn huid véél te dun is. Maar na een kleine 3 weken kan ik haast niet meer stappen.
Mss weet iemand raad-bvb een gespecialiseerde arts raadplegen? Het is echt ernstig want ik kan bvb nergens voor langere periode dan 3 weken naar mijn zoon of waar dan ook.

Is er niet iets te koop zoals siliconen prothese die je daar onder kan zetten?  Mijn pedicure volgt momenteel een cursus voor dit soort van protheses (zoals zij het noemen). Die zijn dus speciaal bedoeld als ondersteuning of bv ook om een lichtjes scheve teen te ondersteunen. Loop anders eens bij een apotheek binnen. Die hebben misschien ook wel iets in de aard (zoals een soort van kussentje) .
MaLoReg

05 jul 2018, 11:06

Ik draag al jaren steunzolen maar ook die helpen niet meer.
Het klinkt eigenlijk als een futiliteitje maar dat is het niet -het stappen is echt héél erg moeilijk.

Danny.
Lid geworden op: 15 mei 2003, 21:42
Locatie: Vlaams Brabant

05 jul 2018, 11:28

MaLoReg schreef:Ik draag al jaren steunzolen ...
Dat is niet naar wat Prima Vera verwijst, ze verwijst naar materiaal van Epitact of Scholl, spring toch eens een apotheek binnen en leg daar eens uw ziel, allee, uw voet bloot.

Groetjes

Danny
Windows 11 Home 64-bit, Ram 8GB, Medion Akoya E23403 All-In-One, Microsoft Defender
MaLoReg

05 jul 2018, 11:39

Alle redmiddelen zal ik aanpakken dus bedankt voor iedere info die ik kan verzamelen.
'k Trek morgen naar de apotheek die weten mss raad.

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

05 jul 2018, 12:48

Eelt kan ontstaan door voortdurende druk op de voet door slecht passende schoenen. Tussen de tenen kan dan zachte likdoorn ontstaan. De miserie kan ontstaan doordat een te smalle schoen op het teengewricht drukt. Jij hebt last van zachte likdoorn , deze voelt zachter aan, maar is wel het meest pijnlijk en bevind zich op de kwetsbare dunne huid tussen de tenen. In feite is deze likdoorn tussen de tenen is eigenlijk een naar binnen gegroeide eeltplek,
Met speciale stukjes vilt kan men pijnlijke druk op eelt verminderen.
Week uw voeten dagelijks minstens vijf minuten in warm water.
Ga naar een pedicure als u erg veel last heeft van eelt .
Een mooie oplossing om irritatie van de huid tussen de tenen te voorkomen zijn teensokken die belet dat de tenen tegen elkaar schuren.

MaLoReg

05 jul 2018, 14:09

Ik ga al jaren naar een zeer goeie podologe en dat om de maand-niets helpt!

littlestar
Lid geworden op: 16 jan 2008, 19:42

05 jul 2018, 14:17

Dagelijks je voeten insmeren met vaseline of een ander "vettig" product en op de delicate plaatsen plak je een plakker over met extra zalf eronder, dat een aantal weken volhouden, je zult wel resultaat zien. Smeer je voeten 's avonds in en trek er een dunne kous erover zodat de zalf goed zijn werk kan doen.

Groetjes
MaLoReg

05 jul 2018, 16:25

Dat is ook zeer goede raad behalve dat ik zelf al op dit idee kwam: eerst een creme (ik neem maar gewoon nivea van de blauwe doos omdat ik deze nog in huis hadt) daarop doe ik watte (eigenlijk eerder een afgeknipt stukje van 'wattepads' (ontsminkingswatte)) en daarover een verbandje (klassieke pleister).
Geloof me er is weinig dat ik nog niet uitprobeerde en omdat ik een beetje ten einde raad ben kom ik hier op ons forum advies halen. (mss vind 'k morgen wel iets onder die Epitact of Scholl hulpmiddelen)?

Janna
Lid geworden op: 19 jun 2010, 16:19

05 jul 2018, 19:25

MaLoReg schreef:Dat is ook zeer goede raad behalve dat ik zelf al op dit idee kwam: eerst een creme (ik neem maar gewoon nivea van de blauwe doos omdat ik deze nog in huis hadt) daarop doe ik watte (eigenlijk eerder een afgeknipt stukje van 'wattepads' (ontsminkingswatte)) en daarover een verbandje (klassieke pleister).
Geloof me er is weinig dat ik nog niet uitprobeerde en omdat ik een beetje ten einde raad ben kom ik hier op ons forum advies halen. (mss vind 'k morgen wel iets onder die Epitact of Scholl hulpmiddelen)?
Maloreg, probeer eens "Carbamid cream 12 %" van Widmer, doet de eelt veel zachter worden.
MaLoReg

05 jul 2018, 19:37

Janna bedankt maar ik durf niet echt experimenteren met crémes omdat mijn vel (huid) flinterdun is
(ik zit dus direct op de eelt en het bot) en Widner is mij wel bekend als heel goed merk maar de bestanddelen zijn mij onbekend (niet dat ik ook maar iets afweet van de bestanddelen van Nivea maar dat blijft al jaar en dag een onschuldig product-denk ik toch).
Mijn vel is zelfs zo flinterdun dat ik verschillende grote mauve (die dan met de tijd lichter worden en dan weer terugkeren) vlekken heb (knn 20 cm groot zijn) op mijn onderbenen waardoor kleedje of rok dragen niet haalbaar is (en dat met deze warmte!).
Ik denk dan maar: "'t zou allemaal veel erger knn zijn want op onze leeftijd kan men van alles verwachten",
maar ja, soms is de pijn aan de voeten héél erg daarom dat ik hier wat raad zocht. Zal morgen eens naar de apotheek gaan ivm Epitact of scholl en dat dank zij al de goede raad hier (want zelf kwam ik daar niet op).

flupke2
Lid geworden op: 09 jan 2005, 16:51
Locatie: naast mijn buur

06 jul 2018, 13:44

maloreg schreef : " Mijn vel is zelfs zo flinterdun dat ik verschillende grote mauve (die dan met de tijd lichter worden en dan weer terugkeren) vlekken heb (knn 20 cm groot zijn) op mijn onderbenen waardoor kleedje of rok dragen niet haalbaar is (en dat met deze warmte!). "

Die vlekken had ik ook . Bij mij bleek de oorzaak slechte doorbloeding te zijn. Sindsdien draag ik geregeld, niet permanent, steunkousen. Vooral na lange wandelingen of fietstochten, of bij lang stilzitten (bv bij computerbezigheden) trek ik die steunkousen aan. En de vlekken zijn sindsdien weg.
MaLoReg

06 jul 2018, 13:47

Dank voor de tip Flupke2. Ge dat eerst ff bespreken met de huisarts en 'k zou die steunkousen gerust in huis kunnen dragen, als het helpt, waarom niet.

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

11 jul 2018, 13:40

Tussen de tenen kan dan zachte likdoorn ontstaan.

Bij de apotheker een tenenverwijderaar
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
MaLoReg

11 jul 2018, 13:42

Zo Pastoor: " een tenenverwijderaar"???? Dus zonder tenen op stap hahaha :lol: :lol: