Muyters werkt onnodige drempel weg

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)
dejules

28 aug 2018, 09:25

Wie een eigen zaak wil starten, heeft daarvoor vanaf 1 september 2018 niet langer een attest bedrijfsbeheer nodig. Volgens Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is zo’n attest een onnodige drempel die sommige getalenteerde mensen tegenhoudt om een zaak te starten. Om zo’n attest Basiskennis Bedrijfsbeheer te behalen, moest je een aantal vakken rond economie gevolgd hebben in het reguliere onderwijs, bij Syntra of bij de Centra voor Volwassenonderwijs. “Ik zet veel liever in op constante ontwikkeling van ondernemerschap, want ook voor ondernemers verandert de wereld snel”, aldus Muyters.

Waarom laat de N-VA niet elke actieve Belg gratis toe tot het statutair voor het leven benoemde ambtenarenstatuut?

Horus1
Lid geworden op: 23 dec 2016, 07:29
Locatie: Vlaanderen

28 aug 2018, 16:02

Connectie tussen zelfstandigen en ambtenaren??? Of bedoel je misschien de mensen die 's avonds les gaven aan de diverse scholen die bedrijfsbeheer in hun pakket zitten hebben?
dejules

28 aug 2018, 16:04

Horus1 schreef:Connectie tussen zelfstandigen en ambtenaren??? Of bedoel je misschien de mensen die 's avonds les gaven aan de diverse scholen die bedrijfsbeheer in hun pakket zitten hebben?
Laten wij iedereen benoemen voor het leven en dan krijg je 2 enorme voordelen ;
1/ België kent geen werklozen
2/ Gepensioneerden hebben een zeer hoog pensioen.
Zelfstandigen hebben wij niet nodig en al helemaal geen met een diploma bedrijfsbeheer.

Horus1
Lid geworden op: 23 dec 2016, 07:29
Locatie: Vlaanderen

28 aug 2018, 16:08

Voilà se , goed nu? Ga nu maar verder krantjes knippen; :roll:

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

28 aug 2018, 16:53

dejules schreef:Wie een eigen zaak wil starten, heeft daarvoor vanaf 1 september 2018 niet langer een attest bedrijfsbeheer nodig. Volgens Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is zo’n attest een onnodige drempel die sommige getalenteerde mensen tegenhoudt om een zaak te starten. Om zo’n attest Basiskennis Bedrijfsbeheer te behalen, moest je een aantal vakken rond economie gevolgd hebben in het reguliere onderwijs, bij Syntra of bij de Centra voor Volwassenonderwijs. “Ik zet veel liever in op constante ontwikkeling van ondernemerschap, want ook voor ondernemers verandert de wereld snel”, aldus Muyters.

Waarom laat de N-VA niet elke actieve Belg gratis toe tot het statutair voor het leven benoemde ambtenarenstatuut?
Ik denk eerder dat die maatregel bedoeld is voor de immigranten, het merendeel kent amper onze taal, dus kunnen ze nooit slagen voor bedrijfsbeheer,maar ze willen wel allemaal een eigen zaak, want dubieus handeldrijven kunnen ze wel, dus zal het een explosie aan piza, kebab, groentewinkeltjes, bakkers, en coiffeurs zijn....en als ze op de fles gaan,hebben ze veel kans op een leefloon :D :D
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.